Dekorácie pre jesennú svadbu: Nechaj sa inšpirovať týmito nápadmi

Dekorácie pre jesennú svadbu: Nechaj sa inšpirovať týmito nápadmi
  • 11.10.2020
  • Michaela Kožáková

Všetci máme radi leto. A taká pravá letná svadba v stodole, v záhrade pri kaštieli či na lúke v bohémskom štýle je naozaj splnený sen. Ale čo vysoké teploty? Topiace sa torty a zákusky, pot tečúci po celom tele a obrad pod horúcim slnkom? To už neznie až tak dokonale. 

A čo taká jesenná svadba? Áno, máte pravdu, počasie si vopred objednať nemôžeme. Môže nás prekvapiť príjemný dážď, ale i poriadne krupobitie, hlasná búrka, blato či prvý sneh. Ale padajúce lístie, ktoré hrá všetkými farbami, krásne tekvice, chladné večery a sviečky romanticky žiariace v tme majú niečo do seba. 

Chystáte svadbu? Hľadáte inšpiráciu pre výzdobu? Pozrite sa s nami na niekoľko prvkov, ktoré by na jesennej svadbe chýbať nemali.

Pozri aj: Svadobné trendy 2020: Viete, aké svadobné líčenie sa nosí teno rok?

Lampáše

Zdroj: pinterest.com

Privoďte si príjemnú atmosféru

Vďaka rustikálnym, kovovým lampášom s vysokými sviecami dodáte vašej svadbe nielen krásne osvetlenie, ale aj pocit útulnosti a svetla. Niekoľko väčších môžete položiť na schody, pri vstupe do svadobnej sály, zavesiť na stromy, umiestniť do stredu každého stola a dozdobť kvetmi. Neváhajte použiť i malé vkusné svietniky, ktorými rozžiarite miestnosť.

Metalické akcenty

Zdroj: pinterest.com

Metalické akcenty

Medená farba je veľkým trendom pre tú pravú jesennú svadbu. Bohaté jesenné farby vo vašej výzdobe doplňte o odtiene medi vo forme príborov, váz, pohárov a tanierov s medeným okrajom. Veľmi pekne vyznejú i menovky s písmom v medenej farbe, menu alebo označenie stolov číslami. 

Jednoducho a originálne

Jablká a rôzne bobule môžete krásne zakomponovať do vašej svadobnej výzdoby. Nasypte do pohára na stopke niekoľko bobúľ jarabiny, malých vetvičiek, zalejte vodou a vložte do neho plávajúcu sviečku. Jabĺčka sýto červenej farby môžete použiť ako menovky na stôl. Vkusné a chutné. Nezabudnite na kytice. Oživte ich niekoľkými jemnými konármi alebo vetvičkami s bobuľami. 

Lístie

Zdroj: pinterest.com

Univerzálne lístie

Čo vám napadne ako prvé pri vyslovení slova jeseň? S najväčšou pravdepodobnosťou to bude lístie. Červené, žlté, hnedé, rôznych tvarov a veľkostí. A nemalo by chýbať ani vo svadobnej výzdobe. Môžete ním dozdobiť kytice, dokonca z neho urobiť čarovné ruže. Ponapichovať ich na rybársku niť, vytvoriť z nich reťaz. Umiestniť ich do stredu stola spolu so svietnikom, rozsypať ich na schody, začleniť do dekorácie svadobného oblúka alebo ich nastriekať zlatou farbou, napísať na ne mená vašich hostí a použiť ich ako menovky.

Tekvice

Zdroj: pinterest.com

Chutné tekvice

No a, samozrejme, nesmieme zabudnúť na tekvice. Tie sú veľmi vďačnou dekoráciou. Môžete nimi oživiť stôl, poukladať ich k uvítacej tabuli pri vstupe, tiež použiť ako menovky, vydlabať a vyrezať z nich lampáše. Tekvice môžete i nastriekať, písať na ne. 

Pozri aj: DIY svadba: Priprav si ju podľa vlastných predstáv!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
jesenná svadba
svadobná výzdoba

Čo čítajú ostatní