3 alternatívy svadobnej hostiny, ktoré sa oplatí zvážiť

3 alternatívy svadobnej hostiny, ktoré sa oplatí zvážiť

Svadba sa za tie roky zmenila. Kedysi naši rodičia mali dvojitý obrad – štátny aj cirkevný, no dnes si môžeme sami vybrať či sa chceme vydávať a ženiť v kostole alebo na úrade. Svadby sa za posledný rok zmenili aj vďaka vírusu, kvôli ktorému sa nemohli konať veľké svadobné hostiny a nebolo možné tento veľký deň osláviť s celou svojou rodinou a priateľmi. No napriek tomu sme sa stretli s novými trendmi, ktoré sa možno u nás udomácnia. Napríklad taká online svadba vysielaná cez internet v minulom roku zožala veľký úspech. Mnohé páry si spravili prehliadku autom a aspoň takýmto spôsobom dali vedieť, že sa zosobášili. Typické boli aj menšie a intímnejšie svadby, ktoré mali a rovnako aj stále majú jednu výhodu – menší rozpočet na svadbu.

Aj keď sa už pomaly uvoľňujú opatrenia a svadby sú povolené aj so svadobnou hostinou, trúfame si povedať, že takým tradičným svadbám (do rána bieleho s množstvom svadobných hostí) už odzvonilo. Namiesto nich sa začnú do popredia dostávať nové prístupy k sobášu a svadobnej hostine.

svadobný brunch

Zdroj: Shutterstock®

Svadobná hostina v štýle BRUNCH

V našich končinách sú typické večerné svadby. Svadobný obrad sa zväčša koná popoludní a oslava do rána bieleho. Ak nemáte záujem o takúto typickú večernú svadbu, tak si naplánujte brunch. Oslávte váš zväzok manželský prostredníctvom brunchu, na ktorý môžete pozvať kohokoľvek. Pozvite hostí, aby sa k vám pripojili od 11. do 14. hodiny a ponúknite im neskoré raňajky – či už sladké alebo slané. Ide skôr o neformálnejšiu oslavu než je večerná svadba.

Svadobná hostina so zákuskami

Áno, na žiadnej svadbe zákusky chýbať nemôžu. Ale, čo keby ste zrušili celodenné prípravy na svadbu a rovnako aj klasickú svadobnú hostinu a namiesto toho ponúkli svojim hosťom sladké dobroty? Poprípade nič rušiť nemusíte, no večerný chod na svadbe vymeňte za dezertný a kokteilový bar. Ponúknite im vaše obľúbené zákusky namiesto švédskych stolov či druhej večere. Hostí však informujte o tom, že večera podávaná nebude.

Pozri tiež: Zásnubný prsteň na svadbe: Mať ho v deň D nasadený alebo nie?

svadobná oslava

Zdroj: Shutterstock®

Kokteilová svadobná noc

Ozvláštnite svoju svadobnú hostinu o kokteily a predjedla namiesto ťažkého jedla. Pripravte stoly, na ktorých budú ľahšie pokrmy, jednohubky, zákusky a pod. Čiže vsaďte len na švédske stoly namiesto klasickej večere. Hostia si budú môcť maškrtiť kedykoľvek, keď budú mať chuť a budú pociťovať hlad.

Zaujme ťa: Pop-up svadba: Skvelý spôsob ako ušetriť a znížiť rozpočet


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná hostina

Čo čítajú ostatní