Šaty pre svadobnú mamu: Zažiarte i vy v tento výnimočný deň!

Šaty pre svadobnú mamu: Zažiarte i vy v tento výnimočný deň!
  • 09.11.2023
  • Michaela Kožáková

Nastal ten deň. Vaša dcéra sa vydáva, váš syn sa žení. Už len pri predstave vášho malého dievčatka v svadobných šatách sa vám tisnú slzy do očí. Je to výnimočný deň a nezabudnuteľná udalosť nielen len pre dvoch mladých ľudí, ale i pre vás. S vašou úlohou svadobnej mamy prichádza i zodpovednosť. Každá nevesta i ženích ocenia vaše rady, stojíte po ich boku počas príprav, plánovania, pomáhate pri výbere svadobných šiat.

Samozrejme, nesmiete zabúdať i na seba. I vy by ste mali vyzerať krásne a očarujúco. Pokiaľ ide o spoločenské šaty pre svadobné mamy, neexistujú nejaké striktné pravidlá. Jediná vec, ktorú musíte mať na pamäti je, nájsť outfit a staviť na vhodné šaty, vďaka ktorým sa budete cítiť príjemne a dobre. Záleží však i na type vašej postavy a veku. Dĺžka šiat, strih šiat, farba šiat- i tieto podstatné veci by ste mali zvážiť pri výbere šiat na svadbu pre mamu.

Ako teda na výber šiat pre svadobnú mamu? Ktoré sú tie správne spoločenské šaty? Jednoducho vsaďte na šaty, ktoré odrážajú váš osobný štýl, na tie, ktoré vám dokonale sadnú a v ktorých sa budete cítiť sebavedomo a krásne. 

Neprehliadni: Trendy svadobné šaty pre rok 2024 - nechajte sa očariť úchvatnými modelmi

Najkrajšie šaty pre svadobnú mamu

Zatiaľ, čo by váš vzhľad mal dopĺňať svadobnú farebnú paletu, sezónu a miesto konania, dnešné svadobné mamy by sa nemali cítiť obmedzené na tradičné oblečenie.

Moderné šaty pre svadobné matky, elegantné šaty sofistikovaných strihov, kostýmy pre svadobné mamy, dlhé spoločenské šaty, príležitostné spoločenské šaty, čipkované spoločenské šaty, smotanovo-šampanské midi šaty, decentné spoločenské šaty, dlhé večerné šaty, luxusné spoločenské šaty, krátke šaty, jednofarebné spoločenské šaty, étericky pôsobiace šaty, dámske lemované šaty, spoločenské šaty pre moletky, slávnostné šaty, spoločenské šaty pre svadobné mamy - etiketa šiat sa pre matky nevesty a ženícha v priebehu rokov zmenila a poskytuje príležitosť vyzdvihnúť svoj osobný štýl a pohrať sa s celkovým vzhľadom. 

Ako vybrať dokonalý outfit?

Ako na výber spoločenských šiat? Aké sú tie ideálne spoločenské šaty? Aká je tá správna dĺžka šiat svadobnej mamy? Ak sa jedná o tradičnú svadbu s tou pravou veselicou, ktorá trvá do skorých ranných hodín, určite si zaobstarajte šaty, v ktorých sa budete cítiť pohodlne aj po niekoľkých pretancovaných pesničkách. Vyhnite sa nepríjemným a ľahko krčiacim sa materiálom. Podobným pravidlom sa riaďte i vtedy, ak chcete byť pravou rukou svadobného páru a pomáhať im pri dolaďovaní posledných detailov ich veľkého dňa. 

Porozprávajte sa s nevestou. Zistite v akej farbe budú mať šaty družičky a takisto i druhá svadobná mama. Inšpirujte sa miestom konania i obdobím, v ktorom sa svadba koná. Letná záhradná svadba? Pastelové odtiene budú vyzerať skutočne pekne. Moderná mestská zimná svadba? Zvážte odvážnu farbu alebo niečo monochromatické. Investujte tiež do kvalitného oblečenia, ktoré môžete neskôr využiť a poslúži vám nejakých tých zopár rokov.

Pozri aj: Nevesty nutne čítať - 5 dôvodov prečo toto neprehliadnite!

Šaty

Zdroj: PINTEREST/adasa.com

Tie pravé šaty pre mamu nevesty či ženícha

Svadobné mamy by mali byť stelesnením elegancie, nadčasovosti a krásy. Svadba vašich detí je jednoducho dôležitá udalosť, na ktorú budete nielen vy, ale všetci prítomní ešte dlho spomínať. Aj z tohto dôvodu by ste mali staviť na elegantný look, ktorý vám dodá primeranú dávku sofistikovanosti a šarmu.

Chcete zakryť nedokonalosti vaši nôh? Vsaďte na dlhé príležitostné šaty zo vzdušnej látky alebo s kvetinovým vzorom, ktoré sú skvelou voľbou pre jarnú či letnú svadbu. Zažiarte v maxi, jemných šatách zo saténu alebo si zaobstarajte luxusné večerné šaty či krátke večerné šaty, ktoré vám dodajú ten správny šmrnc. Nebojte sa ukázať svoje ramená a zvoľte si šaty so spustenými rukávmi. Skvele môžete vyzerať i v spoločenskom kostýme z kvalitných látok.

Doplnky pre mamu na svadbu

Nezabudnite i na doplnky pre svadobnú mamu. Či už si zadovážite nové alebo skombinujete tie, ktoré máte doma, majte na pamäti, že sú to práve náušnice, náhrdelníky, ktoré doplnia váš celkový vzhľad. A pravdaže, dôležitú rolu zohráva i účes a make-up.

Celý svoj vzhľad doplňte vkusnou malou clutch kabelkou, ktorá pojme rúž, zrkadielko, mini parfém či vreckovky na slzy šťastia.

INŠPIRUJTE SA: Spoločenské šaty pre svadobné mamy

Zelené spoločenské šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/caratsandcake.com

Pútavé šaty na svadbu pre mamu

Šaty

Zdroj: PINTEREST/dailymail.co.uk

Spoločenské šaty pre moletky - svadobné mamy

Šaty

Zdroj: PINTEREST/Hanna Gentry

Dámske midi šaty/svadobná mama

Šaty

Zdroj: PINTEREST/bridesmagazine.co.uk

Čierne spoločenské šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/weddingforward.com

Farebné a vzorované šaty pre svadobnú mamu

Šaty

Zdroj: PINTEREST/liketk.it

Jemné šaty pre svadobné matky

Šaty

Zdroj: PINTEREST/stylemepretty.com

Saténové čipkované šaty a sako

Šaty

Zdroj: PINTEREST/sleektrends.com

Štýlové voľné maxi šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/onefabday.com

Elegantné šaty priliehajúce na telo pre svadobnú mamu

Šaty

Zdroj: PINTEREST/lovemydress.net

Krásne dlhé šaty pre mamu ženícha alebo nevesty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/weddingdressesguide.com

Šaty podľa typu postavy - priliehavý model

Šaty

Zdroj: PINTEREST/marthastewart.com

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST.com

Aktualizované na 09. 11. 2023 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní