Pop-up svadba: Skvelý spôsob ako ušetriť a znížiť rozpočet

Pop-up svadba: Skvelý spôsob ako ušetriť a znížiť rozpočet

Dievčatá už v detstve snívajú o veľkej svadbe s celou svojou rodinou a zábavou do rána bieleho. Rovnako snívajú aj o krásnych svadobných šatách s dlhou vlečkou, v akých sa vydávala napríklad Kate Middleton (vojvodkyňa z Cambridgea) alebo Meghan Markle (vojvodkyňa zo Sussexu). Samozrejme, netreba zabúdať ani na krásnu niekoľko-poschodovú svadobnú tortu, candy bar a pod. No postupom času si všetci uvedomujú hodnotu peňazí a mnohým príde zbytočné vyhodiť tisíce eur za jeden večer zábavy. V období pandémie však vznikol nový druh svadby, respektíve svadobnej hostiny, ktorý dostal pomenovanie pop-up svadba.

Pop-up svadba je akési zdieľanie svadobného priestoru s inými svadobnými pármi. Páry si teda kupujú čas na uzavretie manželstva a na jeho oslavu. V praxi to teda znamená, že sa páry delia o náklady spojené so svadobným priestorom. Neznamená to, že viaceré páry majú spoločnú oslavu. Keďže v čase pandémie neboli povolené oslavy s väčším počtom hostí, ale skôr malé svadby len so svedkami a svadobným obedom, hovoriť môžeme skôr o menších svadbách, ktoré však majú svojho ducha. Pri pop-up svadbe sa teda páry dohodnú na presnom čase, počas ktorého budú oslavovať uzavretie manželstva vo vybranom svadobnom priestore. Páry tak dokážu ušetriť na prenájme svadobných priestorov.

ako ušetriť na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Prečo voliť pop-up svadbu?

Tento typ svadieb je určený predovšetkým pre spontánnejšie a bezstarostnejšie páry. Sú priateľské k rozpočtu a zároveň vás dokážu odbremeniť od mnohých vecí, nakoľko je všetko na pleciach kvetinárov, fotografov, úradníkov, dodávateľov jedál a zákuskov a pod. Vy zodpovedáte len za svoje šaty a oblek, svadobné prstene a výber svedkov.

Stačí sa len so svadobnými pármi dohodnúť na dátume, mieste svadby (obradu aj hostiny) a na svadobnej výzdobe. Ak by ste chceli ušetriť čo najviac, tak zvoľte svadbu počas týždňa – víkendy sú zväčša skôr rezervované a ceny služieb u dodávateľov môžu byť o niečo vyššie.

Odporúčame: Elegantné i nadčasové: Aj také môžu byť krátke svadobné šaty!

prečo voliť menšiu svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Doprajte si a ušetríte!

Pop-up svadby sú skvelou príležitosťou ako si dopriať. Mnohé páry totižto túžia po trendoch, ktoré sú aktuálne hitom všetkých svadieb. Napríklad taký bar, svadobný karavan, fakírska šou, kúzelník a pod. A na tom všetkom môžete ušetriť v prípade, že sa na týchto „zábavkách“ dohodnete aj s ďalšími pármi, s ktorými ste sa rozhodli pre pop-p svadbu a s ktorými budete zdieľať svadobný deň.

Neprehliadni: Svadobné šaty na mieru: Oplatí sa pustiť do ich navrhovania?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní