Svadobné šaty podľa typu postavy: Aké si vybrať pre seba?

Svadobné šaty podľa typu postavy: Aké si vybrať pre seba?
  • 23.06.2020
  • Michaela Kožáková

„Och, tie sú nádherné. Tie musím mať," to si pravdepodobne v mysli hovoríte, keď máte pár mesiacov pred svadbou a listujete si v katalógu so svadobnými šatami. Už si hneď predstavujete, ako vznešene v nich kráčate k oltáru a všetci od úžasu híkajú. A vy sa cítite ako filmová hviezda na červenom koberci. Bežíte po telefón a dohadujete si skúšku šiat. Nevadí, že ich požičanie stojí skoro toľko, ako vaša mesačná výplata. Musíte ich proste mať.

Pozri aj: Civilný sobáš bez svadobnej hostiny: Aké svadobné šaty zvoliť?

Typy postáv

Zdroj: Shutterstock®

Áno, všetky svadobné šaty vyzerajú úžasne – na obrázku a na chudej modelke s dokonalou postavou. Milé nevesty, pri výbere šiat si (so zármutkom) musíme uvedomiť, že nie všetky modely sú pre nás vhodné. Síce v salónoch môžu mať číslo 38 alebo 46, čo je presne naša veľkosť, ale či sa zrovna nám hodia široké sukne a tesné korzety je otázne. Určite však nezúfajte. Máme pre vás pomôcku, ktorá vám uľahčí výber vašich svadobných šiat a ušetrí slzy, nervy a sklamanie. Vyberte si šaty, v ktorých sa budete cítiť príjemne, famózne a obdivovaná zo všetkých strán.

Aké svadobné šaty sú vhodné pre váš typ postavy? Poďme na to!

Hruška

Zdroj: pinterest.com

Typ postavy: Hruška

Ak aj vy ste (pyšnou) majiteľkou širších bokov a plnších stehien s definovaným pásom, pravdepodobne máte hruškovitý tvar tela. Zvoľte šaty, ktoré upriamujú pozornosť na váš pás a vrchnú časť tela. Takéto princeznovské svadobné šaty s veľkými sukňami elegantne ukrývajú nedokonalosti a dodávajú vznešený, výnimočný vzhľad. Zdá sa vám, že tieto šaty sú trochu staromódne či moc tradičné? Skúste si vybrať šaty s jemnými krajkovými rukávmi pre romantickejší vzhľad alebo so spustenými hrubšími ramienkami.

Morská panna

Zdroj: pinterest.com

Tip postavy: presýpacie hodiny

Ak máte väčšie prsia, úzky pás a boky, ktoré majú podobnú šírku ako vaše ramená, máte postavu presýpacích hodín. Predveďte svoje krivky koketným a ženským štýlom svadobných šiat s tzv. strihom morskej panny. Na ramienka, korzetové, s rukávmi, so sukňou, ktorá sa rozširuje od kolien dole – tieto šaty zvýraznia váš štíhly pás a zachovajú vyvážený vzhľad vašej postavy. Môžete si zvoliť jednoduché alebo zdobené korálkami či perlami, ktoré ešte viac lichotivo upozornia na vaše krivky.

A teraz horko zaplakali tie, ktoré túžia po takýchto mierach 90-60-90. Ženy, slečny, dievčatá každá z vás je dokonalá svojím spôsobom. Na to nezabúdajte.

Obrátený trojuholník

Zdroj: pinterest.com

Typ postavy: Obrátený trojuholník

V prípade postavy so širšími ramenami vsaďte na svadobné šaty, ktoré vyvážia vašu siluetu zvýraznením vašich bokov. Podobne ako strih šiat morská panna, sukňa sa postupne rozširuje už od stehien. Môžete tiež skúsiť hlboký výstrih do véčka, ktorý môže odvrátiť pozornosť od ramien a proporcionálne dorovnať celú vašu postavu. 

Pozri aj: Trendy farebné svadobné šaty: Zabudni na bielu!

Obdĺžnik

Zdroj: pinterest.com

Typ postavy: obdĺžnik

Rovné typy tela alebo aj obdĺžnikové, majú vo všeobecnosti plecia, pás a boky rovnakej šírky. Oblečte sa do jednoduchých, minimalistických svadobných šiat, ktoré jemne objímajú vašu postavu na všetkých správnych miestach. Zvoľte si svadobné šaty slips so špagetovými ramienkami alebo strih s nahými plecami, ktorý vám dodá nádych elegancie a ležérny, uvoľnený vzhľad. 

Áčkové šaty

Zdroj: pinterest.com

Typ postavy: jablko

Ak je vaša horná časť tela širšia ako spodná polovica alebo ak máte krátky trup, vsaďte na šaty, ktoré sú na vrchu úzke, vzpínajú sa priamo v páse a končia sa postupne rozširujúcou sa sukňou. Á-čkový typ šiat pomôže predĺžiť vašu postavu a definovať krivky. Krásne vyznejú šaty s hlbokým V-éčkovým výstrihom a na ramienka, ale i s dlhými rukávmi, ktoré vám dodajú neskutočný šmrnc. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní