Výročná svadobná hostina: Čo to je a ako ju zorganizovať?

Výročná svadobná hostina: Čo to je a ako ju zorganizovať?
  • 09.06.2021
  • Michaela Kožáková

Svadby v roku 2020, ale i v počiatočných mesiacoch tohto roka boli nepríjemne poznačené vírusom COVID-19. Mnohé páry odložili svoj veľký deň a iné sa zase rozhodli mať miesto tradičnej svadby s hostinou len sobáš, obrad so svedkami a s najbližšou rodinou. Aj keď sa stále svadby budú pravdepodobne konať za určitých obmedzení, veľa mladomanželov už nechce čakať a jednoducho sa chcú vziať podľa svojich predstáv alebo konečne usporiadať poriadnu svadobnú veselicu.

Čo je to výročná svadobná hostina? Ide vlastne o po-covidovú oslavu, svadobnú recepciu, ktorá sa môže konať v deň výročia svadby manželského páru namiesto tradičnej hostiny, ktorú pár nemohol mať kvôli pandémií. Práve takéto posvadobné hostiny sú horúcim hitom pre tento rok.

Svadobná hostina

Zdroj: shutterstock

Ako pripraviť výročnú svadobnú hostinu?

Jednou z hlavných otázok ohľadne výročnej svadobnej hostiny, ktorú si kladú páry je, či ju vôbec mať. Nie je to zbytočné alebo sebecké? Je dôležité mať na pamäti, že po roku, keď sa pozastavilo veľa udalostí, je pravdepodobné, že sa vaši hostia budú tešiť na príležitosť zhromaždiť sa, vidieť ostatných a čo je najdôležitejšie, osláviť váš zväzok. Vaša výročná svadobná hostina nemusí byť obrovská. Pozvite na ňu ľudí, ktorých milujete a s ktorými chcete spoločne osláviť vašu svadbu. Program oslavy môže obsahovať všetko to, čo má svadobná hostina – prvý tanec, jedlo alebo to môže byť niečo netradičné, tematické spojené so spomienkami na váš veľký deň.

Oslava výročia svadby sa zvyčajne koná jeden alebo dva roky po pôvodnom dátume svadby a nemusí to byť v presný deň, ale, samozrejme, ak je to v ten istý dátum, má to svoje kúzlo. 

Vzhľadom na to, že výročná oslava je veľmi podobná svadbe, je vhodné zaobstarať si aj pozvánky, ktoré by mali obsahovať všetky podrobnosti o udalosti. Nemusí to byť nič oficiálne. Môžete to pojať vtipne a nápadito. Ak nechcete míňať peniaze na klasické pozvánky, pošlite oznámenia o vašej svadobnej hostine mailom. 

Páry, ktoré sa rozhodli zorganizovať výročnú svadobnú hostinu už nejaký ten druh svadby mali a dostali aj svadobné dary. Táto oslava je v podstate vašou svadobnou hostinou a dary by boli prijateľným očakávaním. Ako pár sa musíte rozhodnúť čo s darmi a dať aj vopred vedieť svojim hosťom. 

Čo sa týka dress codu, je na vás, ako celú túto udalosť pojmete – chcete ju mať vo forme neoficiálnej párty v letných mesiacoch s ležérnym a pohodlným oblečením alebo to bude skutočná svadobná hostina s tou pravou eleganciou. V každom prípade je treba informovať hostí, prípadne zahrnúť túto skutočnosť i v pozvánke. 

výročie svadby

Zdroj: Shutterstock®

Na čo pri svadobnej výročnej hostine nezabudnúť?

Plánovanie výročnej recepcie sa začína pochopením, aké sú vaše predstavy, túžby a čo je cieľom celej tejto udalosti. Je to v podstate svadba, ktorú ste pôvodne plánovali? Bude to len akési obnovenie sľubu? Alebo jednoducho len veľká oslava či spoločný obed v záhrade?

V mnohých ohľadoch sa s výročnou svadobnou oslavou zaobchádza podobne ako s „normálnou“ svadbou. Po tom, čo sa rozhodnete, aký druh hostiny budete mať, stanovte si na čo a koľko peňazí miniete. Zvoľte si dátum, zostavte zoznam hostí, rozpošlite pozvánky, rozhodnite sa, čo si oblečiete a nakoniec si do sýtosti užite svoju svadobnú hostinu!

Neprehliadni: Výzdoba z vínových fliaš: Krásne a nízkorozpočtové dekorácie na svadbu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná hostina

Čo čítajú ostatní