Svadobný oblek pre štýlového muža: Čo tak zabudnúť na klasiku?

Svadobný oblek pre štýlového muža: Čo tak zabudnúť na klasiku?
  • 30.06.2023
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Ak si potrpíte na štýl, určite ani neuvažujete o čiernom obleku a jednoduchej kravate. My sme pre vás zisťovali, kam sa posunul trend s pánskymi oblekmi a pripravili sme pre vás zopár motivačných fotografií. 

Svadobný oblek by mal odrážať vašu osobnosť tak, ako šaty odrážajú vkus a osobnosť nevesty. Vyberte si teda čokoľvek, v čom sa budete cítiť skvelo.

Biela so štýlom

Biely oblek je klasikou pre odvážnych. V hladkom bielom obleku by ste ale mohli vyzerať, ako keby ste sa chystali na párty na lodi, nie na vlastnú svadbu. 

Aj preto si svoj svadobný oblek môžete doplniť o výraznejší vzor alebo zvoliť štruktúru látky, ktorá mu dodá ďalší rozmer. Skvelá je aj drobná výšivka alebo jemný embos na látke. Zlaté doplnky pridajú celému outfitu na elegancii a vy už len počkáte na nevestu.

Odporúčame: Farebné svadobné topánky: Čo tak vydávať sa v teniskách?

biely svadobný oblek

Zdroj: pinterest.com

   

Extravagancia so štýlom

Svadobný oblek sa môže pokojne aj ligotať. Farebnými odleskami nití alebo zlatou výšivkou. Vhodne zvolené doplnky len podčiarknu vašu osobnosť.

Ak sa nebojíte výrazných komponentov, o to lepšie. Do štýlového svadobného obleku patrí ručne viazaný motýlik a namiesto klasického svadobného pierka hodvábna vreckovka.

extravagantný svadobný oblek

Zdroj: pinterest.com

   

Modro-biela kombinácia

Nestarnúca ako námornícke piesne a tradičná ako svadobný pochod. Klasický tmavomodrý oblek môžete doplniť topánkami vo farbe zrelej kože a ozvláštniť ho zlatými doplnkami. Nám sa páčila táto výrazná kravata zdobená zlatou výšivkou.

Ale aj jednoduchý biely oblek s modrými klopami saka a elegantnou kravatou má niečo do seba. Aj keď nie je tak výrazný, je stále veľmi štýlový.

Vedeli ste, že kravaty naučili nosiť Francúzov chorvátski žoldnieri? Tí boli v službách francúzskej armády a mali zvyk nosiť pri krku previazané šatky. Ako módny výstrelok sa táto móda postupne rozšírila do celej Európy a nakoniec kravaty poznali na celom svete.

Ak budete voliť kravatu, tak sa naučte ako ju správne viazať: Najštýlovejšie spôsoby viazania kravaty i s návodom

modrý svadobný oblek

Zdroj: pinterest.com

   

Sako bez goliera?

Tento strih svadobného obleku nás oslovil vďaka zaujímavo riešenému golieru. Namiesto klasickej klopy tu máme len stojačik. Navyše je podšitý kontrastnou kvietkovanou látkou, ktorá je aj na veste a sú ňou potiahnuté gombíky.

Páčilo sa nám aj sako s kontrastným golierom a zaujímavou brošňou.

Neprehliadni: Poďakovanie rodičom na svadbe: Slová vďaky alebo darčeky?

belasý svadobný oblek

Zdroj: pinterest.com

   

Tip: Ak nechcete, aby vám svadobné pierko prederavilo drahý oblek, požiadajte kvetinárku alebo svadobnú agentúru, aby vám namiesto klasického stojančeka vyrobila kytičku na magnete. Drží to skvele a bez dierok.

Nezabúdajte ani na etiketu týkajúcu sa pripínania svadobných pierok. Platí, že ženíchovi pierko pripína nevesta a dané pierko by malo ladiť s jej kyticou. Pierka svadobným hosťom zväčša pripína hlavná družička. V niektorých regiónoch tiež býva zvykom, že manželom pierka pripínajú manželky. 

Aktualizovaný článok: 30.6.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Erika Semanová 11.08.19 15:43

ES
karma
-1.00

Výber svadobného smokingu je veľmi dôležitý a kľúčový pre ženícha.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 06.04.21 09:26

KS
karma
133.00

Niektoré sú na môj vkus až príliš extravagantné :-D Takou klasikou v podobe modrého obleku a hnedých doplnkov sa podľa mňa nič nepokazí :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní