Z čoho majú nevesty strach? Týchto 5 vecí im robí vrásky

Z čoho majú nevesty strach? Týchto 5 vecí im robí vrásky

Plánovanie svadby väčšinou začína s veľkým predstihom, pokojne aj rok dopredu. Zvoliť miesto, pozvať všetkých, ktorých tam chcete mať, vybrať menu, zohnať najkrajšie svadobné šaty, zladiť ich so ženíchovým oblekom, kvetinovou výzdobou a milión ďalších vecí. Svadba. Veľký deň, ktorý má byť zaliaty šťastím, láskou, radosťou a všeobecnou pohodou. Lenže je to tiež obrovský stres. A obzvlášť nevesty majú najväčšie obavy. Z čoho majú nevesty strach?

Čakali by ste, že keď je všetko takto dôkladne a detailne naplánované, musia byť nevesta aj ženích v pokoji? Omyl. Čím je svadba bližšie, tým viac budúci manželia, obzvlášť nevesty, prepadajú panike. Čoho sa boja?

1. Čas

Svadby väčšinou mávajú jasný časový harmonogram. Je dané, kedy sa majú schádzať svadobčania, kedy prebehne obrad, vymedzený je čas na fotenie a podobne. Aby všetko klaplo, je nutné, aby všetci harmonogram dodržali. Stačí drobná nezrovnalosť, oneskorený vlak s tetou z druhého konca republiky, dopravná zápcha, v ktorej uviazol svedok s prstienkami, a všetko sa poriadne skomplikuje. Jedna vec je ale istá, milé nevesty. Každý problém má riešenie a nakoniec to vaše áno zaznie. Aj keď s malým oneskorením!

Odporúčame: Etiketa na svadbe v kocke: Na čo si musíš dávať pozor?

čo ak svadobný harmonogram nejde podľa plánu

Zdroj: Shutterstock®

2. Svadobné šaty

Nejde ani tak o výber (aj na poslednú chvíľu sa dajú zohnať nádherné modely), ale skôr o to, aby vydržali krásne po celý svadobný deň. Žiadna nevesta sa nechce vydávať v šatách s roztrhnutou vlečkou, ktorú si pristúpila, alebo so závojom špinavým od rúžu. Lenže viete čo? Každá nevesta, aj keby bola vo vreci, je krásna. Pretože je zamilovaná. Takže sa týmito malichernosťami nestresujte a usmievajte sa – práve úsmev je ten najkrajší „outfit" pre tento deň.

3. Počasie

Väčšina svadieb sa odohráva v letných mesiacoch, kedy by malo byť pekné počasie. Lenže aj v júli sa môže stať, že bude zima alebo bude pršať. To sa, bohužiaľ, nezlučuje s predstavou krásnych fotiek s rozžiareným slnkom, so záhradnou párty či obradom na lúke. Nemá však cenu stresovať sa, ​​prírode nerozkážete. Pre svoj pokoj môžete mať pripravené náhradné riešenie: párty stan, pod ktorý sa schováte, prípadne možnosť byť v reštaurácii. A nezabudnite, že k svadobným šatám sa pekne hodí aj sako či pelerína. Aj v daždi si môžete užiť svoj deň.

ako zvládnuť stres zo svadby

Zdroj: Shutterstock®

4. Zábava pre všetkých

Počas svadobného dňa nejde len o ženícha a nevestu, ale, samozrejme, aj o svadobčanov. Novomanželia chcú, aby všetci hostia boli spokojní a slávnosť si užili. Nevesty sa preto dosť často strachujú aj o to, aby sa kapela trafila do vkusu všetkým, aby bolo jedlo dobré a všetkého bolo dosť. Tu majte na pamäti jednu vec: všetci prišli kvôli vám. Pretože vás majú radi a chcú s vami zdieľať váš veľký deň. Všetko ostatné je druhoradé.

5. Zasadací poriadok

Sú svadby, kde to nikto nerieši. Keď nie je veľa hostí, všetci sa viac-menej poznajú a vychádzajú spolu, nie je dôvod určovať, kto si má kam sadnúť. Ak je to inak, zasadací poriadok je spôsob, ako predísť prípadným nezrovnalostiam, alebo ako zabezpečiť, aby sa každý mal s kým rozprávať. Je jasné, že ak medzi otcom a jeho bratom panujú dlhoročné spory, nemali by sedieť pri sebe.

Vytvoriť zasadací plán býva niekedy veľmi ťažké. Je prítomná obava, aby tí, čo sa nemajú veľmi v láske (často to bývajú rozvedení rodičia nevesty či ženícha), neprepadli vášňam a neprali „špinavé prádlo“ priamo na svadbe. Čo sa má stať, stane sa. Nemôžete myslieť za druhých, takže aj tu je všetok strach a stres len zbytočná emócia, ktorou si nijako nepomôžete. Skúste to hodiť za hlavu, možno vás svadobčania prekvapia a vaša dobrá nálada ich strhne natoľko, že aj oni sa k sebe budú správať pekne.

Prečítajte si: Príprava na deň D: Ktoré procedúry musí nevesta absolvovať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní