Svadobná cesta na Slovensku: Tipy na to najlepšie z našej krajiny

Svadobná cesta na Slovensku: Tipy na to najlepšie z našej krajiny
  • 21.11.2018
  • Beáta Hnátová

Všetko máte na svadbu pripravené a prišiel čas na uvažovanie o svadobnej ceste? Obávate sa, že váš rozpočet utrpel a preto si nebudete môcť dovoliť niečo okázalé? Tak skúste objavovať krásy Slovenska! Svadobná cesta na Slovensku je skvelý nápad, pretože naša domovina ukrýva množstvo nádherných miest, ktoré len čakajú na objavenie. Preto, či sa rozhodnete pustiť na tie najvychýrenejšie romantické miesta alebo sa radšej rozhodnete prebádať  niečo nové, zážitok máte zaručený. Prezrite si teda výber toho najlepšieho po našom a nechajte sa inšpirovať! :-)

Bojnice

Miesto, o ktorom každý z nás vie a možno sme ho aj navštívili na niektorom školskom výlete. No potenciál, ktorý ukrýva, je ohromný. Garantujeme vám, že v tomto meste si každý nájde niečo, pretože napriek rozmerom je tu čo objavovať. Vychýrená bojnická ZOO či romantický zámok patria k povinným zastávkam. Novinka, ktorú môžete od tohto roku navštíviť, je bojnický Chodník korunami stromov. Ide naozaj o unikátnu stavbu, ktorá ponúka nádherný výhľad a množstvo atrakcií. Pre páry, ktoré obľubujú históriu a vždy sa niečo nové rady dozvedia, je tu aj Múzeum praveku a Prepoštská jaskyňa.

Pozri aj: Ako vybrať svadobný dar pre mladomanželov? Poradíme, ako na to

Bojnice koláž

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Pinterest

Tatry

Bolo by obrovskou chybou nezahrnúť medzi tieto miesta naše najkrajšie hory. Tatry sú miestom, ktoré sa hodí najmä párom, ktoré zbožňujú aktívny relax v prírode. Ak patrí turistika medzi vaše obľúbené činnosti, skúste to na svadobnej ceste inak! Nájdite si milú a útulnú drevenicu v lone prírody a relaxujte. V prípade, že budete mať dosť leňošenia, vybehnete na túru ku Štrbskému, Zelenému plesu, Kmeťovmu vodopádu alebo ku vodopádu Skok. Pre náročnejších je tu Kriváň, Rysy či Gerlach.

Tatry koláž

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Pinterest

Krásy Spiša

Oblasť Spiša je plná nádherných miest a historických pamiatok. Aj keď sa na prvý pohľad nezdá, že by tento región žil cestovným ruchom, nenechajte sa oklamať. Takáto svadobná cesta je vhodná najmä pre páry, ktoré radi spoznávajú. Začať môžete Spišským hradom, ktorý je ozajstným unikátom v našej zemepisnej šírke. Vašu pozornosť si určite zaslúžia aj Spišské podhradie, Spišská kapitula, Múzeum J. Petzvala v Spišskej Belej či historické centrum v Spišskej Sobote. Nevynechajte ani Levoču, v ktorej, okrem Baziliky a známeho Dreveného oltára od Majstra Pavla, treba vidieť aj Starú mestskú radnicu či Evanjelický kostol.

Krásy Spiša

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Pinterest

Orava

Oravský región a jeho osobitý štýl si určite zamilujete. Dominantou je určite Oravský zámok, ktorý napriek svojej histórii upúta váš pohľad aj dnes. V lete si nájdite chvíľu aj na prechádzku okolo Oravskej priehrady, ktorú zakončite chutným obedom v typickej oravskej kolibe s tradičnou kuchyňou. Za zmienku stojí aj Slanický ostrov umenia, na ktorom sa nachádza kostolík, plný výstavných exponátov. Naše ľudové umenie je reprezentované maľbami, drevenými plastikami, sochami či sklenenými maľbami.

Tipy na Orave

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Pinterest

Bratislava

Aj keď by vám ani nenapadlo toto mesto čo i len zvážiť v súvislosti so svadobnou cestou, mali by ste o tom pouvažovať. Aj keď mnohí majú Bratislavu v pamäti ako plné a rušné mesto, existujú miesta, ktoré vás presvedčia o opaku. Tomuto mestu treba dať čas a šancu, aby ste ho spoznali aj z inej stránky. Jeho uličky vedia byť naozaj romantické a vy si môžete počas dňa vychutnávať to najlepšie z gastronómie a to nielen tej domácej. V Bratislave existuje množstvo úžasných reštaurácií, ktoré ponúkajú znamenité výhľady či zmrzlinárne, koktejlové bary a cukrárne.

Bude sa ti páčiť: Budeš tehotná nevesta? Povieme ti, na čo všetko treba myslieť

Tipy v Bratislave

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Pinterest

Po takýchto zážitkoch môžete spoznávať historické krásy Bratislavy, ktorých ponúka dostatok alebo si odbehnúť na hrad Devín. Pre milovníkov umenia je povinnou zastávkou Danubiana – galéria moderného umenia či Galéria priestor a zrkadlá. V prípade, že radi len tak relaxujete v prírode, určite navštívte Sad Janka Kráľa alebo labyrint, ktorý sa nachádza vo Weittovom lome.

Neprehliadni: Jedinečné svadobné šperky: Inšpirácia od Very Wang


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 08.04.21 11:01

KS
karma
133.00

Najlepší na svadobnú cestu by bol taký aspoň mesačný road trip po Slovensku, ktorý by sa zakončil nocou na Lomnickom štíte :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní