Ako vybrať svadobný dar pre mladomanželov? Poradíme, ako na to

Ako vybrať svadobný dar pre mladomanželov? Poradíme, ako na to
  • 16.11.2018
  • Beáta Hnátová

Aj vás čaká onedlho svadba a neviete, ako vybrať svadobný dar pre mladomanželov?  Aj keď sa vám možno zdá, že je to celá veda a neviete si poradiť, nie je to vôbec náročné. Pýtate sa, čo vybrať, kde to kúpiť, v akej cene či kedy ho mladomanželom odovzdať? Na všetky tieto otázky vám ponúkame odpovede v tomto článku.

Koľko to bude stáť?

Aj keď je celkom pochopiteľné, prečo sa túto otázku pýtate, neexistuje na ňu jednoznačná odpoveď. Bolo by veľmi nezodpovedné povedať presnú čiastku, v akej by daný dar mal byť. Treba však rešpektovať pravidlo, že ani veľmi lacný a ani veľmi drahý dar nie sú vhodnými alternatívami. Na jeho cenu vplýva veľa faktorov, ktoré by ste teda mali zvážiť. Ak ste s mladomanželmi blízka rodina či dokonca ich svedkovia alebo najlepší priatelia, všetky tieto atribúty cenu zvyšujú. Je však pochopiteľné, že cena daru by mala nahradiť sumu, ktorá bola na vašu účasť vynaložená. Výnimkou sú však deti alebo študenti, ktorí by si niečo takého nemohli dovoliť.

Bude sa ti páčiť: Svadobné dary pre mladomanželov: Aké sú novodobé tradície?

koľko stojí dar

Zdroj: Shutterstock®

Foto zdroj: Shutterstock.com

Kedy dar odovzdať?

Z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy je lepšie počkať. Nečakajte stoly, plné darov, ako je to v amerických filmoch. Najčastejšie sa dary odovzdávajú pri gratulácii, ktorá je pri odchode z obradu, nie je to však pravidlom. V tomto zhone je dar len odložený na kopu všetkých ďalších darov a vám ostáva len dúfať, že dorazí do správnych rúk a mladomanželia si ho všimnú. V prípade, že im ho chcete venovať osobne, stále si ich môžete na chvíľku odchytiť počas svadobnej večere. Niekedy je to však náročné a tak to bolo aj v mojom prípade.

odovzdanie daru

Zdroj: Shutterstock®

Foto zdroj: Shutterstock.com

Jednoduchý nápad

Ak uvažujete, čo darovať, možno sa skúste zamyslieť na tým, či by pár potešila kronika alebo fotoalbum. Aj keď sa to možno javí ako jednoduchý nápad, vie takýto dar veľmi potešiť. V dnešnej dobe fotíme všetko, máme množstvo digitálnych fotografií, no len máločo sa nám dostane v tlačenej podobe, aby sme sa z toho mohli tešiť kedykoľvek. Na výber máte z fotokníh, ktoré ponúkajú fotoslužby, no v prípade svadby sa oplatí zainvestovať trochu svojho času a prekvapiť pár svojou vlastnoručnou verziou.

fotoalbum ako dar

Zdroj: Shutterstock®

Foto zdroj: Shutterstock.com

Praktickosť nadovšetko

V prípade, že mladomanželia spolu ešte nebývajú a manželstvo je pre nich krokom do spoločného života, určite ocenia praktické darčeky. Inšpiráciou pre vás môže byť niečo do kuchyne, kuchynské spotrebiče, bytové doplnky alebo bytový textil. V prípade, že na to mladomanželia mysleli dopredu, je vhodné, aby vytvorili zoznam, z ktorého si svadobní hostia vyberú to, čo im zakúpia. Vyhnú sa tak duplikovaným darom či niečomu, čo nezapadá do ich štýlu bývania alebo by to nevyužili.

Pozri aj: Svadobné menu: Na čo všetko by si mala myslieť pri jeho výbere?

praktický darček

Zdroj: Shutterstock®

Foto zdroj: Shutterstock.com

Zážitok namiesto vecných darov

Čoraz populárnejšími darmi sú, miesto vecných, tie zážitkové. Ponuka víkendových pobytov s welnessom či gastronomickým zážitkom určite nie je na zahodenie. Viete, že sú adrenalínovými nadšencami? Tak potom bude zoskok padákom alebo pilotovanie lietadla pre nich to pravé. V prípade, že cestujú, skúste im venovať voucher v ich obľúbenej leteckej spoločnosti a určite vám budú vďační. Veď si budú môcť vybrať výlet podľa svojej chuti.

let lietadlom ako dar

Zdroj: Shutterstock®

Foto zdroj: Shutterstock.com

Záchranné koleso

Ak ste si aj po prečítaní tohto článku povedali, že nič z tohto sa pre vašich mladomanželov nehodí, tak to bude naozaj ťažké. No aj pre takéto prípady existuje riešenie, ktoré je naozaj jednoduché. Môžete im darovať finančný dar. Aj keď je to podľa niekoho neosobné, stále je to riešenie, ktorým môžete danú situáciu zachrániť. Pamätajte, že omnoho viac, ako váš dar, poteší mladomanželov vaša účasť a zábava, ktorú si s vami užijú.

Odporúčame: Svadobná hostina: Čo všetko by na nej nemalo chýbať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 05.04.21 15:41

KS
karma
133.00

Určite najlepšie sú predsa len peniaze, nech si mladomanželia kupujú čo chcú podľa seba. Určite by som nekupovala žiadne spotrebiče a pod. to skôr keď už tak niečo na pamiatku.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní