Svadobná hostina: Čo všetko by na nej nemalo chýbať?

Svadobná hostina: Čo všetko by na nej nemalo chýbať?
  • 17.09.2018
  • Beáta Hnátová

Dátum máte dohodnutý, priestor ste si už vybrali (ak nie, čítajte náš článok -> Svadobná hostina: Ako nájsť dokonalé priestory na svadbu?), pracujete na zozname hostí. Kam by však mali vaše kroky smerovať? Svadobná hostina je vašou ďalšou zastávkou. Ak ste sa s partnerom zhodli v tom, že si prajete nezabudnuteľnú hostinu, ste tu správne. Prinášame niekoľko tipov, ako ju môžete ozvláštniť a vylepšiť.

Odporúčame: Svadobné menu: Na čo všetko by si mala myslieť pri jeho výbere?

svadobné menu

Zdroj: Shutterstock®

Jedlo je základ

Základným kameňom, na ktorom treba stavať, je kvalitné jedlo. Aj v prípade, že by celá svadobná hostina bola úchvatná, zlé svadobné menu dokáže narušiť celkový dojem vašich hostí. Nezabúdajte preto na kvalitne zostavené svadobné menu, ktoré si (ak máte možnosť) aj sami otestujte. Toto platí aj pre polnočný bufet, ktorý je zväčša organizovaný formou rautu. Vaši hostia si naberajú z jednotlivých jedál práve toľko, koľko vládzu zjesť. Pri polnočnom bufete obzvlášť dbajte na jeho pestrosť a rozmanitosť, aby si každý prišiel na svoje či ide o vegetariána, celiatika či zarytého nadšenca mäsa.

Bude sa ti páčiť: Tematická svadobná výzdoba: Aj tvoja svadba môže byť výnimočná!

svadobné jedlo

Zdroj: Shutterstock®

Hlad je prezlečený smäd

Druhým nesmierne dôležitým prvkom svadobnej hostiny sú nápoje. Či ide o nealkoholické nápoje alebo tie alkoholické, zabezpečte dostatočný výber a udržujte stoly zásobené. Nič neuhasí smäd lepšie, ako čistá voda, no majte pripravené aj sladké nealkoholické alternatívy. Nezabudnite ani na kávu, ktorú je najjednoduchšie podávať počas celého večera prostredníctvom výčapných termo zariadení. Vaši hostia tak môžu premôcť únavu, kedykoľvek na nich dorazí.

Akýmsi štandardom sa už na svadbách stali výčapné zariadenia, ktoré ocení každý „pivár“. Skúste podávať nielen alkoholickú, ale aj nealkoholickú verziu piva a doprajte svojim hosťom tento osviežujúci nápoj, aj keď sú šoférmi. V prípade, že chcete svoju svadbu posunúť na vyšší level, skúste barmana. Že ste o takejto možnosti ešte nepočuli? Chyba! Vďaka barmanovi, miešajúcemu pestrofarebné drinky priamo pred vami, si vašu svadbu každý zapamätá.

svadobný prípitok

Zdroj: Shutterstock®

Sladká bodka na záver

Čo by to bolo za svadbu bez lahodných zákuskov? Skúste ich však poňať netradične. Namiesto obvyklých mís, plných koláčov, ktoré sú umiestnené na stoloch, uprednostnite cake bar. Bohaté maslové koláče nahraďte cheesecakmi, tartmi, ovocnými penami, profiterolkami či makrónkami. Myslite však aj na tých, ktorí sa do sladkého veľmi nehrnú. Určite ocenia ovocie alebo slanú alternatívu bežných pochutín. Ovocie je však háklivou potravinou, ktorú treba načistiť, naporciovať a neustále dopĺňať, aby bolo čerstvé. Skúste však svoje požiadavky posunúť personálu, ktorý vám určite vyjde v ústrety.

Pozri aj: Akú pieseň zvoliť na prvý tanec? 10 moderných klasík aj s videom

svadobné koláče

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

AKÚ FORMU SVADOBNEJ HOSTINY BY STE SI VYBRALI?

Odpovedalo 53 ľudí  

Niekoľkochodové menu
77%
Bufetový štýl
4%
Gril párty
8%
Niečo jednoduché, ľahké a chutné
11%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní