Svadobná výzdoba domu, dverí a oplotenia: Tieto nápady ťa inšpirujú

Svadobná výzdoba domu, dverí a oplotenia: Tieto nápady ťa inšpirujú
  • 21.04.2023
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Svadobná hostina sa vo väčšine prípadov odohráva vo svadobnej sále, hotelovej reštaurácii a tie poriadne divoké bývajú najčastejšie v kultúrnych domoch slovenských obcí či dediniek.

Tradične sa ale hostia pred obradom stretávajú u nevesty doma, kde môže prebiehať odobierka alebo len neformálne stretnutie, kde sa nové rodiny spoznávajú pred tým, kým sa spoja do jednej. Svadobná výzdoba u vás doma je preto rovnako dôležitá ako tá v kostole alebo na mieste oslavy.

Inšpiruj sa: Fotografie z obliekania nevesty a ženícha: Čo si nechať nafotiť?

Stretnutie pred svadbou

Stále častejšie sa stretávame s tým, že svadobčania sa schádzajú deň pred svadbou. Kedysi to bola akási výsada mužov, ktorí takto oslávili poslednú noc slobody svojho kamaráta. Dnes je to príjemný večer plný vzrušenia z nadchádzajúceho dňa.

Ak sa takéto stretnutie deje u vás, mali by ste hosťom okrem pohostenia a dobrého pitia ponúknuť aj ochutnávku zo svadobnej výzdoby. Predsa len je to slávnostná udalosť a zaslúži si pozdvihnúť aj malým kúskom výzdoby.

svadobná výzdoba krbu

Zdroj: pinterest.com

Brezy vo svadobnej výzdobe

Tradičné biele brezy ozdobené stužkami z krepového papiera, rovnako ako biele svadobné šaty, rozbíjanie taniera či prvý tanec, patria k svadobnej výzdobe. Ohlasujú do ďaleka, že tu kdesi sa chystá nevesta, že tu tlčie jej vzrušené srdce.

svadobná výzdoba pred dom

Zdroj: pinterest.com

Smerovacie tabule na svadbu

Svojich hostí môžete výzdobou aj nasmerovať na správne miesto. Smerovače im oznámia, kde sa nachádza svadobný či predsvadobný stôl a už pri príchode bude mať každý pocit, že svadba sa začína. Už len chvíľku a bude všetko o čosi slávnostnejšie.

svadobná výzdoba dverí

Zdroj: pinterest.com

Výzdoba dverí u nevesty či ženícha

Dvere sa dajú ozdobiť jednoducho. Stačí zopár zelených konárikov, trošku saténu, mušelínu, stužky a kvietky. Ak sa vám to zdá ako priveľa práce, nechajte to na profesionálov. Žiadna dobrá svadobná agentúra vám takúto službu neodmietne.

Svadobná výzdoba schodov

Zdroj: pinterest.com

Výzdoba schodiska na svadbe

Či už je to schodisko vo vnútri domu, po ktorom bude kráčať nevesta po prvýkrát v šatách, alebo schodisko, ktoré nasmeruje vašich hostí na miesto, kde ich čaká pohostenie, malo by byť aspoň trošičku ozdobené. Motivačné fotografie, ktoré sme pre vás vybrali, sú trošku prezdobené, ale tak to máme my rady.

Svadobná výzdoba domácnosti

Zdroj: pinterest.com

Balóny vo svadobnej výzdobe

Nedajte si na nahovoriť, že balóny sú gýčové. Ak sa vám páčia jemne sa vznášajúce héliové obláčiky, pokojne si ich doma doprajte. Vyhnite sa ale tým farebným alebo metalickým, či balónom v tvare ženícha a nevesty. Ak chcete zachovať eleganciu, budú stačiť pekné biele. Mimochodom, dekorácie z balónov sú veľmi obľúbené aj vo výzdobe svadobnej sály. 

Odporúčame: Čo by mal ženích vedieť pred svadbou? Toto je 7 najdôležitejších vecí

Viac inšpirácií na svadobnú výzdobu domu

Svadobná výzdoba schodiska

Zdroj: pinterest.com

Svadobná výzdoba obývačky

Zdroj: pinterest.com

svadobná výzdoba záhrady

Zdroj: pinterest.com

svadobná výzdoba bazéna

Zdroj: pinterest.com

Aktualizovaný článok: 21.4.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Jana Komadová 15.08.19 20:33

karma
100.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 11.10.19 18:10

MM
karma
107.00

krásne inšpirácie

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.04.21 10:39

KS
karma
133.00

Treba určite upriamiť pozornosť na každý kút, ktorý napovedá o tom, že v rodine sa koná svadba :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní