Svadobná sála a jej rezervovanie pred zásnubami: Oplatí sa riskovať?

Svadobná sála a jej rezervovanie pred zásnubami: Oplatí sa riskovať?

Pandémia rapídne ovplyvnila svadobný priemysel. V dôsledku všetkých zákazov a nariadení mnohé páry prekladali svadobnú hostinu na iné termíny, aby tento veľký deň mohli osláviť spoločne s celou rodinou a priateľmi. No kým spočiatku si všetci mysleli, že stačí svadbu presunúť o pár mesiacov, všetko bolo napokon úplne inak. Niektoré nevesty svoju svadbu presúvajú už viac ako rok, čo je pre mnohé skutočne frustrujúce. No v dôsledku toho sa začal rozmáhať trend rezervácie svadobnej sály aj v prípade, že pár nie je zasnúbený a na hlas rozozvučaných svadobných zvonov zaľúbenci ešte ani nepomýšľajú.

Popravde, je to celkom pochopiteľné, nakoľko mnohé reštaurácie či svadobné sály sú zarezervované na roky dopredu. Preto nájsť sálu, keď sa mladý pár zasnúbi môže byť nemožné. Kým v období pandémie boli mnohé reštaurácie a svadobné sály veľkorysé a vychádzali snúbencom v ústrety – prekladali im termíny bez akýchkoľvek sankcií, po jej skončení (až to raz nastane) to tak byť nemusí.

Svadobná sála

Zdroj: Shutterstock®

Rezervovať si miesto na svadbu vopred?

Je pochopiteľné, že všetky ženy túžia len po jednom – aby si ich vyvolený pred nimi pokľakol a požiadal ich o ruku. Niektoré svojich partnerov do toho tlačia a iné tomu nechávajú voľný priebeh. Je však pochopiteľné, že veľa párov pristupuje ku kroku rezervácie svadobného miesta vopred. No odborníci majú v tomto prípade úplne jasno – RADŠEJ POČKAJTE!

Totižto nikdy neviete, čo sa môže stať. Môžete sa zasnúbiť skôr než ste predpokladali, a tak sa budete chcieť vydávať o niečo skôr. Poprípade sa môžete dovtedy rozísť, a tak zbytočne prídete o poplatky spojené so zrušením svadobného miesta.

Tiež si treba uvedomiť, že pred rezervovaním miesta na svadbu by ste mali mať spravený svadobný rozpočet. Je vhodné ujednotiť si, koľko chcete za svadbu a všetko okolo nej utratiť a až tak si na základe toho vyberať miesto svadby. V opačnom prípade môžete byť prekvapení, koľko vás môže v konečnom dôsledku svadba stáť.

Zaujme ťa: Najštýlovejšie spôsoby viazania kravaty i s návodom

svadobná hostina

Zdroj: Shutterstock®

Stojí to za to riziko?

Ak sa opýtate odborníkov na svadbu (svadobné agentúry, svadobných koordinátorov a pod.) tak sa určite zhodnú na tom, že takéto riziko netreba podstupovať. Ak sa nachádzate v nejakej konkrétnej situácii, v ktorej vám dáva zmysel rezervovať si miesto na svadbu vopred, tak radšej počkajte. Ako sa hovorí „ráno je múdrejšie večera,“ preto si radšej nechajte všetko prejsť hlavou a nekonajte impulzívne.

Predtým, ako urobíte nejaké záväzné záväzky, zistite si všetky podmienky zakotvené v zmluve s poskytovateľom svadobného miesta. Tiež si zistite dostupnosť ostatných dodávateľov, ktorých by ste si na potenciálnu svadbu chceli objednať.

Inšpiruj sa: Šaty pre svadobnú mamu: Zažiarte i vy v tento výnimočný deň!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní