Vintage zásnubný prsteň má svoje čaro: Ohúri aj teba?

Vintage zásnubný prsteň má svoje čaro: Ohúri aj teba?

Poznáme to z filmov – zásnubné prstene sa dedia z generácie na generáciu. Jeden prsteň tak má za sebou množstvo príbehov, ktoré by nám vedel vyrozprávať a my by sme s údivom len počúvali, čo všetko zažil (samozrejme, obrazne povedané).

Najprv ho dostala babička, tá ho následne odovzdala svojmu synovi, ktorý ním požiadal o ruku svoju vyvolenú. Teraz je rad na vás. Takéto zásnubné prstene by sme mohli zaradiť do vintage kategórie, ktorá však nemusí zaujať každú budúcu nevestu. Ale príbeh spojený s prsteňom zaujme vždy, o tom niet pochýb!

Vintage prstene sa však nemusia len odovzdávať z generácie na generáciu. Dnešná ponúka zlatníctiev je taká, že si môžete vyberať medzi rôznymi štýlmi prsteňov i prevedeniami. Voliť tak môžete nielen rôzne kovy, ale aj farebné prevedenia či štýly. A práve vintage zásnubné prstene sú na vzostupe, no nemusia zapadnúť do osobného štýlu dámy, ktorú ním chcete o ruku požiadať. Skôr než sa teda rozhodnete kúpiť vintage zásnubný prsteň, zistíte si, či to je presne ten prsteň, ktorý vašu partnerku ohúri natoľko, že povie ÁNO.

Odporúčame: Najkreatívnejšie požiadania o ruku: Necháš sa inšpirovať?

vintage prsteň

Zdroj: pinterest.com/etsy/

Vintage prstene s nádychom romantiky

Vintage prstene sú príťažlivé a s týmto nostalgickým šperkom prichádza aj zmysel pre históriu. Ak ste sa rozhodli ísť práve touto cestou, mali by ste si spraviť medzi vintage zásnubnými prsteňmi prehľad.

Vintage prstene totižto môžeme zasadiť do rôznych období – gruzínsky (1714 – 1830), viktoriánsky (1837 – 1901), eduardovský (1890 – 1915) a art deco (20. až 30. roky 20. storočia).

Gruzínske šperky sa považujú za veľkú vzácnosť a je ťažké ich v dnešnej dobe zohnať. Vynikajú zdobenými kovovými detailmi a motívmi, ako sú kvety a lístie. Viktoriánske šperky vystihujú éru romantických dizajnových motívov vrátane rúk a sŕdc. Eduardovské prstene zahŕňajú zložité detaily a zväčša sú obohatené o vzácny kov, akým je platina. Napokon art deco šperky sú charakteristické geometrickými vzormi a tvarmi, asymetriou a kontrastnými diamantmi.

Čiže aj v tomto prípade platí, že vintage prstene môžu mať rôzny tvar a prevedenie. Vyberajte teda podľa vlastného uváženia a podľa toho, čo sa vám páči. Inšpirujte sa nasledujúcimi vintage prsteňmi!

zásnubný prsteň

Zdroj: pinterest.com/weddingforward

vintage šperk

Zdroj: pinterest.com/manerova

prsteň

Zdroj: pinterest.com/lamoredesign

diamantový prsteň

Zdroj: pinterest.com/weddingchicks

vintage šperk

Zdroj: pinterest.com/ohsoperfectproposal

prsteň

Zdroj: pinterest.com/jewelryworks

vintage

Zdroj: pinterest.com/sofiazakia


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní