Malá svadobná kytica: Drobná ozdoba, no veľká radosť

Malá svadobná kytica: Drobná ozdoba, no veľká radosť
  • 16.06.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Svoju vysnívanú svadobnú kyticu si predstavujú nevesty rôzne. Niektoré chcú guľatú kytičku, ktorá bude tuho zviazaná. Iné túžia po kytici z konkrétnych kvetov. Malá svadobná kytica je voľba praktických neviest, no zároveň môže byť krásna a romantická ako akákoľvek veľká kytica. Preferujú ich aj kráľovské nevesty. Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu, aj Kate, vojvodkyňa z Cambridgea, mali pomerne maličké svadobné kytice. Tak prečo si nezobrať príklad?

Ranunculus vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

jednoduchá svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com

Cena kytice

Menšie kytičky sú, samozrejme, lacnejšie. Je to výhoda oproti tým bohatým a veľkým, keďže cena kytice sa odvíja najmä od počtu kvetov. Ak teda zvažujete, či investovať do umelej kytice alebo do živej, pravdepodobne vás odrádzajú ceny veľkých kytíc, resp. šitých a ručne robených kytíc. Ako sa hovorí v svadobnej brandži: Je to len matematika.

biela svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com

minimalistická svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com

Komu svedčí malá svadobná kytica

Menšie postavy ocenia to, že so sebou celý deň nemusia vláčiť ťažkú kyticu. Lepšie sa s ňou manipuluje, môže byť rovnako efektná ako veľká kytica a omnoho jednoduchšie sa usuší. Ak ste teda nižšieho vzrastu alebo tenká ako prútik, pokojne stavte na menšiu kytičku. Možno tiež patríte medzi nevesty, ktoré nekladú dôraz na kvety a kyticu, no nejakú by ste predsa len mali mať. Uspokojiť okolie potom môžete jednoduchou kyticou, ktorú vám nebude ľúto hodiť do davu vydajachtivých žien.

pivonka vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

svadobná kytica zo sušených kvetov

Zdroj: pinterest.com

Veľkosť kytice

Aká malá je malá svadobná kytica? No, môže to byť len jeden kvietok. Vôbec sa toho nemusíte báť. Exotická kvetina protea je zaujímavá a výrazná aj samostatne. Aj keď ju, samozrejme, môžete kombinovať s inými kvetmi, ale aj samostatne (len s malou ozdobou) vyzerá skvele.

protea vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

Sukulenty sú tiež veľmi výrazné a zaujímavé a skvele sa hodia aj do menších kytičiek. Spôsobia, že kytica odrazu vyzerá trošku exoticky, tým pádom oveľa bohatšie. Jednoducho čáry-máry a zrazu je kytica na svete.

sukulenty vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

jednoduchá svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com

Vedeli ste, že...?

Svadobnú kyticu nosili ženy primárne preto, aby zakryli svoju nelákavú vôňu. Väčšina svadieb bola v 15. storočí v júni a v máji ľudia absolvovali svoj „celoročný kúpeľ“. Takže za mesiac mali špeciálnu vôňu. Tú zakrývali kyticou z voňavých kvetov a byliniek. Kvety si dávali aj do vlasov a za pás, aby boli voňavé počas celého dňa.

gypsomilka vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com

greenery svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com

Malé svadobné kytice sú elegantné, praktické a nezaberú veľa miesta. Dokonale nahradia veľkú kyticu a vy určite nebudete mať pocit, že ste o čokoľvek svadobné ukrátená.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní