Svadobná hostina: Ako nájsť dokonalé priestory na svadbu?

Svadobná hostina: Ako nájsť dokonalé priestory na svadbu?
  • 06.09.2018
  • Beáta Hnátová

Zásnuby máte za sebou a stihli ste vybrať aj dátum svadby? V tom prípade vaším ďalším krokom bude výber tých správnych priestorov na svadobnú hostinu. Na čo všetko treba myslieť a čo je potrebné pri tomto výbere zvážiť?

Odporúčame: Svadobná kytica v boho štýle: S týmito kvetmi budeš ako víla!

svadobná párty

Zdroj: Shutterstock®

Kapacita priestorov

Hlavným faktorom v tomto rozhodovaní by mala byť kapacita stravovacieho zariadenia. Plánujete veľkú svadbu? V tom prípade určite nezanedbajte rozlohu a rozmiestnenie stolov. Určite by ste nechceli, aby sa vaši svadobní hostia tlačili a boli na sebe nalepení počas večere. Na druhej strane, ak viete, že plánujete svadobnú hostinu iba v okruhu svojich najbližších, uskromnite sa s rozlohou a určite sa vám podarí ušetriť.

Priestor, na ktorom by ste však nemali šetriť, je tanečný parket. V prvom rade sa uistite, že jeho povrch je príjemný a nebude vašim vysokým podpätkom spôsobovať problémy. V druhom rade zvážte jeho umiestnenie. Je naň vidieť zo všetkých strán? Nachádza sa na vetrateľnom mieste? Určite chcete, aby si váš svadobný tanec a čepčenie mohol vychutnať každý a aby sa na ňom cítil príjemne.

Pozri aj: Svadobné šaty strieborného plátna: Poznáš ikonické nevesty?

miesto pre svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Čo ďalej?

V prípade výberu je potrebné zvážiť aj všetky ostatné faktory, ktoré vám ihneď nenapadnú, no na to sme tu my, aby sme vám ich pripomenuli. Ak je vaša svadba uprostred leta, musíte sa pripraviť aj na letné horúčavy, ktoré hostí riadne potrápia. Svadobná hostina by mala prebiehať v príjemnej atmosfére, preto klimatizácia pomôže udržať tú správnu teplotu aj počas letných „tridsiatok“. V prípade, že sála takúto možnosť nemá, má priestory, do ktorých môžu vaši hostia vybehnúť, aby sa osviežili? Akákoľvek záhradná terasa, prípadne prístrešok? Takéto priestory určite ocenia aj fajčiari, nakoľko fajčenie je počas svadobnej hostiny nevhodné.

svadba vonku

Zdroj: Shutterstock®

Detaily, ktoré rozhodujú

V prípade, že ste doteraz nenašli tie správne priestory, pretože vám ostalo zopár kandidátov, zvážiť by ste mali aj nasledovné:

  • dostatok skladových priestorov a ich vybavenie, napríklad na uloženie svadobných koláčov do chladničiek,
  • priestor na prezliekanie pre vás a účinkujúcich svadobného obradu čepčenia,
  • ochotu personálu,
  • vyslovenie súhlasu v prípade cateringových služieb zvonku, napríklad candy bar, služby barmana,
  • sprístupnenie čapovacieho pultu,
  • cenové relácie v prípade trvania svadobnej hostiny – niektoré sály si účtujú sumy navyše po prekročení 3-tej hodiny ráno,
  • odzdobovanie a pratanie sály,
  • súlad s témou vašej svadby a podobne.

Pozri aj: Svet nevesty: Aké trendy svadobné líčenie si vyberieš?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní