Nevieš si vybrať?! Toto sú najobľúbenejšie príchute svadobnej torty

Nevieš si vybrať?! Toto sú najobľúbenejšie príchute svadobnej torty

Svadobná torta už v dnešnej dobe nie je akousi povinnou výbavou svadobnej hostiny. Nuž, tradície sa postupne menia a mnohé upadajú do zabudnutia. Dnes, nevesty namiesto svadobnej torty volia len polystyrénové atrapy, ktoré sú dozdobené, a to len preto, aby mali krásnu dekoráciu na svadobnom stole či v candy bare.

Áno, svadobná torta už nie je nutnosťou. Dokonca mnohé moderné nevesty po nej ani netúžia a tortu považujú za zbytočnosť. Ako to máte vy? Budete ju mať na svojej svadbe? Tak v tom prípade sa rozhodnite pre tú najlepšiu kombináciu chutí.

Svadobná torta a jej výsledná chuť

Stále premýšľate nad vhodnou kombináciou korpusu a samotnej plnky svadobnej torty? Možností je skutočne veľa. Kombinovať môžete akékoľvek chute, aké vám napadnú. Napríklad taká kombinácia citróna a mäty je osviežujúca a na leto ideálna. A čo by ste povedali na kombináciu tekvicového korenia v jesennej svadobnej torte? Za nás je napríklad pumpkin spice skvelou voľbou.

Pri výbere svojej svadobnej torty a jej výslednej chuti sa môžete inšpirovať aktuálnym obdobím a ovocím, ktoré je dostupné v najväčšom množstve. Voľte napríklad jahody, čučoriedky, broskyne, marhule počas jarnej a letnej svadby. Počas zimnej môžete siahnuť po pomarančoch, mandarínkach, liči, hurmikaki.

Pozri aj: Levanduľová svadobná výzdoba: Pôvabná a navyše maximálne voňavá!

vanilková svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/TheVegan8/

Vanilková torta

Možno si poviete, že vanilková torta je úplnou a, takpovediac, aj nudnou klasikou. Avšak, podľa pekárov je to najlepšia a najlahodnejšia torta, akú môžete zvoliť. A to vďaka jej univerzálnosti. Môžete ju kombinovať s akýmikoľvek ďalšími príchuťami.

Vanilkový korpus a rovnako tak aj vanilková plnka skvelo vynikne v kombinácii s lesným ovocím, jahodami či dokonca aj rôznymi alkoholovými kombináciami. Vyskúšajte napríklad do plnky pridať tequilový sirup – bude to dokonalá lahôdka.

Vanilkovú plnku alebo aj korpus môžete skombinovať aj s citrónovým tvarohom, je to rovnako chutná kombinácia.

citrónová svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/anasbakingchronicles/

Citrónová torta

V prípade jarnej či letnej svadby môžete voliť osviežujúcu citrónovú tortu. Tú rovnako môžete kombinovať s mnohými náplňami a polevami. Voliť môžete napríklad citrónovo-tvarohovú plnku, ale aj malinový krém, pridať polevu z lesného ovocia či dokonca siahnuť aj po levanduli.

Túžite svojou tortou ohúriť a ponúknuť svojim hosťom niečo nové, čo možno ešte nejedli? Tak v tom prípade citrónovú tortu dolaďte bazovým sirupom a bázovými kvetmi.

Odporúčame: Metalické doplnky vo svadobnej výzdobe: Stavíš aj ty na tento trend?

čokoládová svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/DrizzleandDip/

Čokoládová torta

Ak ste milovníkmi čokolády, tak si ju doprajte aj vo svoj svadobný deň. Aj keď sa môže zdať, že to je prvá voľba každého, pekári tvrdia, že je to skôr druhá alebo tretia najžiadanejšia svadobná torta. Čokoládový korpus je sám osebe výrazný, preto sa môže zdať, že dokombinovať a vyvážiť čokoládovú chuť môže byť náročné. Skombinujte však čokoládový korpus so slanou karamelovou plnkou a maslovým krémom crème fraiche.

Čo by ste povedali na kombináciu čokolády a kávy? Jednoznačne siahnite po kávovej plnke v prípade, že ste milovníkmi kávy.

mrkvová svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/micasarevista/

Mrkvová torta

Klasická mrkvová torta sa môže spájať s krémovou polevou, ale dobre sa kombinuje aj so šľahačkou alebo nadýchanou vanilkovou polevou s kvapkou karamelovej arómy. A, samozrejme, môžete si vybrať, či chcete mrkvový koláč radšej jednoduchší, alebo aby bol plný zmesí, ako sú orechy, poprípade aj ananás.

Zaujme ťa aj: Kvetinové korunky na každé ročné obdobie: Ktorú si vyberieš?

red velvet svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/houseofnasheats/

Red velvet torta

Klasická torta s krásnou štruktúrou a úžasnou farbou, vďaka čomu najviac vynikne ako nahá svadobná torta. Torta môže byť tradičná s kombináciou krémovej plnky, alebo sa môžete rozhodnúť pre zmenu chuti. Zvážte napríklad malinovú náplň alebo spojenie torty s plnkou z jahodového tvarohu.

Zdroj foto - úvodná fotka: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná torta

Čo čítajú ostatní