Ako budú vyzerať svadby po COVID-19? Zmení sa niečo?

Ako budú vyzerať svadby po COVID-19? Zmení sa niečo?
  • 31.03.2021
  • Michaela Kožáková

Od vypuknutia globálnej pandémie sa veľa zmenilo vo všetkých oblastiach života. COVID - 19 ovplyvnil aj to, ako oslavujeme významné udalosti – od narodeninových stretnutí až po krstiny či iné rodinné oslavy. A ani svadby nie sú výnimkou. V roku 2020 bolo týmto vírusom postihnutých 90 % svadieb, preto väčšina párov svoj veľký deň presunula na nedohľadno. Mnoho odborníkov predpokladá, že tento rok bude najrušnejším, čo sa týka usporadúvania svadieb. Či to tak bude, uvidíme pravdepodobne v druhej polovici roka. Ako budú teda po-covidové svadby vyzerať?

Menšie a intímnejšie

Pandémia zasiahla do každej oblasti týkajúcej sa svadby – od menu, hudby, cez priestory až zoznam hostí. Obrovské svadby s veľkým počtom svadobčanov budú minulosťou. Mladomanželské páry budú chcieť menšie svadby len s tými najbližšími. Žiadne plus jeden  ako napríklad bratrancova nová priateľka, ktorú nikdy nevideli. Peniaze, ktoré ušetria v tomto smere, môžu použiť niekde inde. 

Neprehliadni: Mantilla svadobný závoj: Podľahneš čaru španielskej čipky?

COVID-19 a svadba

Zdroj: Shutterstock®

Pozor na baktérie

Baktérie, choroboplodné zárodky, nákaza nie je ničím novým. Súčasná pandémia upriamila pozornosť na krehkosť ľudského života, najmä pokiaľ ide o šírenie nebezpečných infekcií a vírusov ako je korona. Podávanie rúk, bozky, objatia ešte chvíľu ostanú zabudnuté. Obsluha v rukaviciach a s plexisklovou ochranou, dezinfekčné prostriedky, rúška. Pandémia posilnila úroveň kolektívnej tolerancie a prispela tiež k zvýšeniu pohodlia a bezpečia medzi hosťami i pármi, aby sa mohli sústrediť na samotnú oslavu a bez obáv o svoje zdravie si užiť tento výnimočný deň.

Vrúcna pohostinnosť

Radosť z opätovného stretnutia rodiny a priateľov ovplyvní i výber menu a bohatosť svadobnej hostiny. Mladomanželské páry si dajú záležať na výbere jedla a budú chcieť svojim hosťom ponúknuť komplexný zážitok. Tým, že na svadobnom zozname sú len tí najbližší, nevesta a ženích sa budú snažiť svojim hosťom ukázať, ako veľa pre nich znamenajú a prekvapia ich delikatesami, kvalitným a pestrým menu. 

Menu

Zdroj: shutterstock

Svadobná výzdoba

Pandémia výrazne zmenila priority a ciele svadieb. Sociálna izolácia a obmedzenia, ktoré nám zakazovali vidieť rodinu a priateľov, viedla k tomu, že na prvé miesto sa dostal čas a oslava s tými najbližšími. „Pinterestovské" inšpirácie idú bokom a na svadobnú výzdobu sa nebude klásť až taký dôraz. Veľmi populárne sa stanú svadby v exteriéri – v záhradách, na lúkach, v lese alebo priestory s možnosťou hostiny a tancovačky vonku. 

Zmluvy s dodávateľmi služieb

Zmluvy s prevádzkami, cateringovými spoločnosťami, s poskytovateľmi služieb budú viac prepracovanejšie a detailnejšie. Budú obsahovať body, ktoré ošetrujú podmienky zrušenia svadby, odloženie termínu či rezervačné poplatky, aby nedošlo k nezrovnalostiam o tom, čo bolo v zmluve napísané, čo je povolené a čo nie. Pandémia motivovala podnikateľov v svadobnom priemysle, aby aktualizovali svoje zmluvy, a tak boli lepšie chránení v prípade nepriaznivých situácií.

Pozri: Trendy vo svadobnej výzdobe 2021: Ohúria ťa hneď 2 farby tohto roka


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 02.04.21 18:05

MM
karma
100.00

zmenia sa nielen svadby, ale všetky hromadné podujatie, vlastne celý život

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 04.04.21 18:05

MC
karma
109.00

Svet sa po covide zmení .

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Svadba

Čo čítajú ostatní