Svadobné líčenie so značkou Dermacol: Hravá romantika, ktorá nepodlieha času

Svadobné líčenie so značkou Dermacol: Hravá romantika, ktorá nepodlieha času

Konečne sa opäť rozbieha svadobná sezóna. Aj vy plánujete svoj deň D a máte už jasnú predstavu o svadobných šatách, topánkach aj účese, no pokiaľ ide o líčenie, stále premýšľate, ku ktorému trendu sa prikloniť? Máme pre vás dobrú správu, svadobný make-up nepodlieha „módnym vlnám“, ktorými nás neustále zaplavujú sociálne siete. To však neznamená, že nadčasová vizáž musí byť klasická či dokonca nudná.

Pri výbere šiat padla jednoznačná voľba na jemne odvážny, no stále romanticky pôsobiaci model od českej návrhárky Beaty Rajskej, ktorý dokonale vystihuje spontánny naturel tejto jemnej blondínky. V rovnakom duchu zvolila vizážistka Dermacol Silvie Siegr aj líčenie.  Nežné, a pritom hravé.

„Trochu romantiky v líčení pristane vo svadobný deň aj najväčšej rebelke a vždy do neho môžete zakomponovať aj niečo, čo je vašej neveste a jej temperamentu vlastné. Môže to byť výraznejšia linka na očiach alebo žiarivý rúž, jednoducho detail, ktorý dodá potrebnú iskru,“ hovorí Silvie Siegr. Na vizáži však podľa nej treba začať „pracovať“ už oveľa skôr, ako v deň D. „Mnoho neviest sa snaží na poslednú chvíľu dobehnúť zameškanú kozmetickú starostlivosť a skúšajú rôzne produkty, procedúry alebo dokonca invazívnejšie estetické ošetrenia. Pred týmto varujem každú klientku. Intenzívne hydratačná maska deň pred obradom je skvelá vec, ale použite len takú, ktorú máte vyskúšanú.“ radí Silvie.

Barbora Mottlová

Zdroj: Veronika Vénosová/Dermacol

Pre tých, ktorí predsa len chcú vedieť, čo je „in“ a čo je „tabu“, vizážistka pridáva aj niekoľko odporúčaní. „Na rozdiel od upravovaných  fotiek a videí na sociálnych sieťach, nevesta musí vyzerať dobre aj „naživo“. Preto sa nesnažte aplikovať každý nový trend či techniku. Ja odporúčam matný look na očiach aj perách, jemné kontúrovanie a tzv. glow efekt vytvoriť rozjasňovačom len na vybraných miestach tváre, napríklad nad lícnymi kosťami.“ A čomu sa naopak vyhnúť? „Veľa neviest si myslí, že výrazne opálená pleť vyzerá v kontraste s bielymi šatami dobre, v skutočnosti však môžete docieliť pravý opak. Budete pôsobiť neprirodzene, staršie, nehovoriac o vráskach, ktoré UV lúče na koži zanechávajú,“ hovorí Silvie.

Alfou a omegou svadobného líčenia sú podľa Silvie Siegr dlhotrvácne produkty, ktoré odolajú dotykom, slzám aj bozkom. Skúsení vizážisti vedia, že „long-lasting“ efekt nespočíva v hrúbke vrstvy make-upu, ktorú nanesiete, ale v jeho zložení. „Vhodné sú fluidné make-upy bez obsahu vody, vďaka čomu na pleti dlhšie vydržia. A samozrejme, kvalitná vyhladzujúca báza pod make-up,“ odporúča Silvie Siegr. Každá nevesta by podľa nej mala mať po ruke fixačný sprej na make-up a zmatňujúce papieriky, ktorými vizáž v prípade potreby osviežia. A samozrejme, rúž. „Spoľahnúť sa môžete na dlhotrvácnu 16-hodinovú farbu na pery od Dermacol, ktorú v nevyhnutných prípadoch len doplníte, necháte zaschnúť a pretriete transparentným leskom.“

ako zjednotiť pleť

Zdroj: Veronika Vénosová/Dermacol

Ako na to krok za krokom

Tesne pred „dňom D“ nerobte žiadne kozmetické experimenty. Lepšou voľbou je ošetrujúca kúra s intenzívne omladzujúcim kolagénovým sérom. Začnite minimálne 2 týždne pred svadbou a  vaša pleť bude krásne vyhladená a svieža. Sérum aplikujte na tvár a dekolt aj pred líčením.

Pre bezchybný vzhľad pleti počas celého svadobného dňa zvoľte vysokokrycí make-up, ktorý odolá dotyku aj slzám. Ešte pred jeho nanesením použite aktívnu podkladovú bázu ktorá pleť vyhladí a zaistí, že líčenie zostane dokonalé až do skorého rána.

Efekt krásne vymodelovanej tváre dosiahnete jemným kontúrovaním. Tmavší odtieň naneste pod lícne kosti a na miesta, ktoré chcete opticky potlačiť. Pod oči a do stredu čela aplikujte matný rozjasňovač a na záver nezabudnite zvýrazniť líčka. Nepotrebujete množstvo produktov, postačí  kontúrovacia paletka, v ktorej nájdete všetko potrebné - vrátane koralovej lícenky.

Odporúčame: Motto na svadobné oznámenie: Top citáty o láske, rodine, priateľstve

dlhotrvajúce líčenie

Zdroj: Veronika Vénosová/Dermacol

Aj pri líčení obočia je potrebné zvoliť dlhotrvácne produkty. Najskôr použite púdrový tieň, ktorým vykreslíte tvar obočia a vyplníte prípadné chýbajúce miesta. Chĺpky na záver zafixujte vodoodolnou riasenkou na obočie. Pokiaľ ide o výber odtieňa, držte sa prirodzenej farby vašich vlasov, ktorá je aj na farbených vlasoch viditeľná pri pokožke hlavy.

Skvelou voľbou pre líčenie očí sú jemné odtiene ružovej, s ktorými efektne kontrastuje vínový odtieň nanesený do vonkajšieho kútika. Ako podklad použite na celé viečko broskyňový odtieň. Vnútorný kútik zvýraznite matným tieňom telovej farby. Pre glitrový efekt aplikujte perleťový tieň rovnakej farby na stred viečka. Dôkladným blendovaním dosiahnete jemné, no pritom efektné dymové líčenie. Na záver aplikujte riasenku, ideálne vo vodoodolnom prevedení. Vhodná je silikónová kefka, ktorá  dokonale vykreslí riasy, dodá objem aj dĺžku, no pritom riasy nezlepí.

Líčenie zafixujte  sypkým transparentným púdrom, ktorý sa farebne prispôsobí odtieňu pleti a nevytvára pocit masky. Pomocou labutienky môžete líčenie kedykoľvek osviežiť.

manikúra a saténová pokožka

Zdroj: Veronika Vénosová/Dermacol

Jemné nadčasové líčenie dokonale rozžiari koralový dvojfázový rúž s dlhotrvácnym efektom. Ten pery zároveň vyživuje a hydratuje.

Ak ani kvôli svadobnému dňu nechcete zaťažovať nechty  UV gélom, postačí kvalitný gélový lak. Veľmi trendy je staroružová , odvážnejšie nevesty však môžu pokojne siahnuť po červených odtieňoch a zladiť ich s rúžom.                                                                          

Odhalený dekolt nemusia vždy zdobiť šperky, o to viac by mala vyniknúť vaša pleť. Telové mlieko alebo suchý olej s jemnými trblietkami ju zanechá hydratovanú, vláčnu a trblietavú.

Parfum je malý, no dôležitý detail, ktorý vám bude pripomínať váš veľký deň vždy, keď ho ucítite. Zvoľte preto jemnú, nevtieravú vôňu, ktorá vás aj kedykoľvek v budúcnosti  „zaplaví“  nádielkou príjemných emócií. Parfum Love Day od Dermacol je plný francúzskeho šarmu a lásky. Omamná vôňa kvetov ruží, čerešní a ľalií sa mieša s náznakmi zelených tónov, listov a mäty. Romantické kvetinové tóny krásne vyvažuje ostrejšia aróma ružového korenia, drevitá vôňa cédru, zamatový kašmír aj zmyselné pižmo.

Vizáž: Silvie Siegr/Dermacol

Foto: Veronika Vénosová/Dermacol

Modelka: Barbora Mottlová

- Inšpirácia na svadobné líčenie
1 z 4
Svadobné líčenie so značkou Dermacol: Hravá romantika, ktorá nepodlieha času - TvojaSvadba.sk
Svadobné líčenie so značkou Dermacol: Hravá romantika, ktorá nepodlieha času - TvojaSvadba.sk
Svadobné líčenie so značkou Dermacol: Hravá romantika, ktorá nepodlieha času - TvojaSvadba.sk
Svadobné líčenie so značkou Dermacol: Hravá romantika, ktorá nepodlieha času - TvojaSvadba.sk

Zdroj: Veronika Vénosová/Dermacol


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní