Ako vybrať farbu pre svadbu? Nechaj sa viesť naším svadobným sprievodcom

Ako vybrať farbu pre svadbu? Nechaj sa viesť naším svadobným sprievodcom
  • 14.04.2021
  • Michaela Kožáková

Plánovanie svadby je skutočne náročný proces. Každý krok musí byť detailne premyslený a podliehať rozpočtu, ktorý ste si pre váš veľký deň vyhradili. Najjednoduchšie je, ak si všetko spíšete a postupujete podľa tohto zoznamu. Celé plánovanie je však oveľa zložitejšie, ak ste si vopred nezvolili svadobnú farbu. Ale keď už máte tú svoju vysnívanú, viete, aké šaty si máte kúpiť, akú výzdobu zvoliť, aké pozvánky si zaobstarať a tak vytvoriť súvislú tému vašej svadby. My vás naučíme, ako farby vyberať. Poďme na to!

Neprehliadni: Svadba vo farbe tiffany blue: Je to tá pravá pre teba?

farebné svadobné dekorácie

Zdroj: Shutterstock®

Čo treba zvážiť?

Pri výbere najideálnejšej farby pre vašu svadbu by ste mali brať do úvahy nasledovné skutočnosti:

  • ročné obdobie: samozrejme, ak máte svoju obľúbenú farbu, tak nemusíte nasledovať aktuálne trendy. Vedzte však, že niektoré farby prirodzene zvýrazňujú krásu danej sezóny. K jarnej svadbe sa dokonale hodia jemné zemité odtiene, svetloružová, ľadovo modrá. Osviežujúca kombinácia zelenej a koralovej je vhodná pre elegantnú jarnú svadbu. Oranžová, farba sladkého ananásu a bledoružová predstavujú žiarivý sorbetový vzhľad pre hravú letnú svadbu. Krémová, klasická modrá a sivá je zase romantická aj hypnotická kombinácia, ktorá sa skvele hodí k teplým letným večerom. Jesennú svadbu podčiarknu odtiene hnedej, temperamentná bordová, poľovnícka zelená, egejská modrá či holubičia sivá. Pre klasickú zimnú svadbu je čierna, zlatá a slonovinová bezchybným a elegantným spojením. Broskyňová a lesná zelená s kovovým akcentom je skvelou voľbou pre zasneženú rustikálnu svadbu.
  • miesto: kde sa bude vaša svadba odohrávať? Druh a rozloženie miesta vymedzuje farby, z ktorých si môžete vybrať. Bude sa vaša svadba konať vonku? Potom zvoľte farby, ktoré splývajú s okolím, ladia s ním a nekonkurujú mu. Vsaďte na zemité tóny, výrazné alebo jasné palety. Ak máte svadbu v kaštieli, zvoľte luxusnejšie farby ako je zlatá, krémová, slonovinová. Vidiecku svadbu v stodole krásne doplní biela výzdoba spolu so živou zelenou. 
  • téma: premýšľate nad bohémskou svadbou? Alebo ste skôr zástancom klasiky? Ku niektorým svadobným štýlom a témam neoddeliteľne patrí špecifická paleta farieb. Romantické svadby jednoznačne budú mať ten správny nádych v odtieňoch ružovej, modrej a slonovinovej. Vintage svadba sa nezaobíde bez farieb ako je tyrkysová, zlatá, svetlomodrá, melónová či marhuľová. Ekologická svadba najlepšie vynikne vo farbe olív, mäty, šalvie, smaragdu. Rustikálna svadobná výzdoba v zelenej, sivej, levanduľovej či v odtieňoch šampanského a lieskových orieškov bude mať ten správny šmrnc. 
Svadobná farba

Zdroj: shutterstock

Kde ju použiť?

Vašu vybranú svadobnú farbu môžete použiť vo viacerých detailoch. Obujte si bledomodré topánky, kyticu previažte červenou stuhou, začleňte ju do šperkov. Pre mužov to môže byť košeľa, vesta, ponožky, kravata alebo motýlik. Zahrňte farby do kvetinových aranžmánov, dekorácií na stôl, ozdôb hlavy, zakomponujte ich do svadobnej torty, zákuskov, pozvánok, obrusov, lampášov. 

Pri výbere farby pre vašu vysnívanú svadbu si dajte pozor na kombinácie iba svetlých farieb, ktoré v konečnom dôsledku môžu vyznieť fádne a nudne. Stavte radšej na dve, maximálne tri farby ako na širokú paletu, aby celkový dojem z vašej svadby nepôsobil ako predstavenie v cirkuse. 

Pozri aj: Svadba s kúzlom magickej nočnej oblohy: Dostane ťa na prvý pohľad!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

zimná svadba
jarná svadba
jesenná svadba
letná svadba

Čo čítajú ostatní