Úprava obočia pred svadbou: Kedy je najlepší čas nechať si urobiť obočie?

Úprava obočia pred svadbou: Kedy je najlepší čas nechať si urobiť obočie?

Pri príprave na svadbu je veľa vecí, na ktoré treba myslieť – výber šiat, líčenie, účes a, samozrejme, aj obočie. Áno, správne upravené obočie môže mať obrovský vplyv na celkový vzhľad a pocit sebavedomia. Je to malý detail, ktorý môže zmeniť vašu tvár a zdôrazniť vašu krásu.

Prečo je dôležité venovať dostatočnú pozornosť svojmu obočiu? Ako obočie správne upraviť a aké techniky úpravy obočia môžete podstúpiť na dosiahnutie dokonalého výsledku?

Bez ohľadu na to, či máte husté obočie alebo potrebujete trochu pomoci pri ich vytvarovaní, máme pre vás užitočné tipy a triky, ako dosiahnuť krásne a zvodné obočie, ktoré vás bude sprevádzať počas vášho veľkého dňa.

Pamätajte však, že úprava obočia je individuálna a závisí od tvaru vašej tváre, typu obočia a osobných preferencií. Cieľom je vytvoriť prirodzený a vyvážený vzhľad, ktorý bude ladiť s vaším líčením a celkovým štýlom. So správnou starostlivosťou a technikami môžete dosiahnuť krásne obočie, ktoré bude výrazným prvkom vášho svadobného vzhľadu.

Úpravu obočia si však nenechávajte na poslednú chvíľu. Pri rôznych technikách je totižto dôležité vedieť, kedy úpravu podstúpiť, aby obočie v deň D vyzeralo čo najlepšie a čo najviac podľa našich predstáv.

Kedy si nechať upraviť či urobiť obočie?

V tomto prípade nie je jedna univerzálna odpoveď, ktorou by ste sa mali riadiť. Veľa totižto závisí od toho, pre aký typ úpravy obočia sa rozhodnete.

Odporúčame: Gypsomilka - nenáročný a lacný kvietok: Ale, nie je príliš fádny?

Microblading obočia

Microblading je semipermanentný kozmetický zákrok, pri ktorom sa pomocou nástroja v tvare čepele vytvárajú ťahy chĺpkov po obočí a zároveň sa do pokožky pridáva pigment. Svojim spôsobom ide o tetovanie obočia, pri ktorom je potrebné nechať si dostatok času na jeho zahojenie a pre prípadné korekcie.

Tento zákrok premení riedke obočie na hustejšie a plnšie, ktoré vyzerá úplne prirodzene, a váš vizážista ho nebude musieť ráno v deň svadby dopĺňať ceruzkou. Keďže microblading vydrží viac ako rok a nevyžaduje si žiadne úpravy, odporúča sa tento zákrok podstúpiť šesť mesiacov pred dňom D.

Laminácia obočia

Laminácia obočia, známa aj ako trvalá na obočie, využíva chemické látky na „nastavenie chĺpkov“ vo vertikálnom smere, čím sa obočie narovná a vyzerá, akoby bolo vyčesané nahor.

Toto ošetrenie vytvára plný, zdvihnutý, jednotný vzhľad s uhladeným, lesklým povrchom. Ak majú vaše chĺpky obočia tendenciu rásť rôznymi smermi alebo ak máte medzery, tento typ úpravy obočia je pre vás najlepší. Pre čo najlepší vzhľad vo svadobný deň je vhodné túto úpravu obočia podstúpiť približne 2 týždne vopred.

Zaujme ťa aj: Hodia sa čierne šaty na svadbu? Takáto je pravda!

Depilácia voskom

Depiláciou obočia teplým alebo studeným voskom sa úspešne odstránia nežiaduce chĺpky nad a pod obočím. Depilácia obočia voskom je rýchla a účinná a je to preferované ošetrenie pre osoby s hustým obočím.

Keďže pri tomto ošetrení sa odstraňujú odumreté kožné bunky, zanecháva sa hladký povrch, ktorý uľahčuje nanášanie make-upu. Vzhľadom na to, že možným vedľajším účinkom je začervenanie a podráždenie, odporúča sa depiláciu voskom podstúpiť tri až sedem dní pred svadobným dňom.

Farbenie obočia

Farba vášho obočia tiež ovplyvňuje váš celkový vzhľad. Pri farbení obočia sa používa semipermanentná farba na stmavenie jemnejších a svetlejších chĺpkov, čo vedie k plnšiemu a výraznejšiemu obočiu. Farbenie obočia sa odporúča podstúpiť tri dni pred svadobným dňom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní