KVÍZ: Ako dobre poznáš svadobný bontón? Ovládaš ho na jednotku?

KVÍZ: Ako dobre poznáš svadobný bontón? Ovládaš ho na jednotku?

Po mesiacoch plánovania nastáva deň D, ktorý sa nesie predovšetkým v znamení lásky a je o oslave lásky. Samozrejme, je to deň strávený s príbuznými, s ktorými sme sa dlho nevideli a o dlhých hodinách strávených v príjemnej spoločností rozprávaním a spoznávaním celej rodiny.  To je ten krásny deň, ktorý mladomanželia plánujú a pripravujú dlhé mesiace. Svadba, svadobný obrad i svadobná hostina je skvelou bodkou o dňoch plných stresu a mnohých povinností, ktoré sa spájajú s organizovaním svadby. Poznáte však svadobný bontón alebo teda etiketu na svadbe, ktorá by sa mala dodržiavať?

Svadobná etiketa pre každého

Vedeli ste napríklad, že počas svadby by sa nemali konať žiadne žiadosti o ruku? Aj keď je aktuálne veľkým trendom žiadať o ruku pri hádzaní kytice nevestou, no podľa svadobného bontónu by si to zamilovaný pár mal nechať na inokedy. Strhnú totižto pozornosť na seba a svadobný deň už teda nebude o oslave mladomanželov, ale o oslave snúbencov.

Tiež nie je prípustné meškanie na svadbu. Týka sa to predovšetkým svadobných hostí, ktorí by na miesto svadby mali doraziť v predstihu, a to aspoň 30 minút pred konaním samotného bradu. Ak by sa náhodou stalo, že hostia meškajú, mali by sa postaviť dozadu do obradnej miestnosti a nepobehovať po celej sále len pre to, aby si našli skvelé miesto na sedenie. Ak už meškáte, tak aspoň na seba nepútajte pozornosť. Aké sú ďalšie zásady svadobnej etikety sa dozviete v našom kvíze, v ktorom si tak môžete preveriť svoje znalosti. Možno sa aj niečo nové neučíte, čo následne využijete aj pri plánovaní svojej svadby.

Odporúčame: Svadba vo farbe ružového zlata: Luxusná a ženská elegancia

  • Kvíz: Svadobná etiketa

  • 1 / 8

Kedy by sa mali posielať svadobné oznámenia?

  • najneskôr 10 týždňov pred svadbou
  • najneskôr 2 týždne pred svadbou
  • najneskôr 6 týždňov pred svadbou
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní