5 činností, pri ktorých by ste nemali mať na prste zásnubný prsteň ani obrúčku

5 činností, pri ktorých by ste nemali mať na prste zásnubný prsteň ani obrúčku

Ten krásny deň plný motýlikov v bruchu máte za sebou, no aj napriek tomu sa ešte stále tešíte, akého skvelého muža ste si vzali za manžela. Spomienkou na tento deň vám sú už len svadobné fotografie a obrúčka na prste, ktorú neplánujete zložiť z prsta ani keby čo bolo. Proste je vašou súčasťou a vy ju nosíte 24 hodín 7 dní v týždni bez toho, aby ste ju čo i len na sekundu z prsta zložili. Ale pozor, niektoré činnosti môžu obrúčku alebo zásnubný prsteň poškodiť a dokonca aj úplne zničiť. Je to neuveriteľné, ale skutočne by sme nemali mať prstene na prstoch pri niektorých činnostiach. Kedy radšej svadobné obrúčky odložiť do šperkovnice?

1. Prsteň odložte pred cvičením

Ak sa chystáte na jogu, pilates alebo máte namierené priamo do posilňovane, tak prsteň radšej nechajte doma. Klenotníci varujú pred možným poškodením, ku ktorému môže dôjsť napríklad pri dvíhaní činky. Ani neviete ako a prsteň sa môže deformovať. V prípade prsteňov s vystúpeným diamantom môže dôjsť k jeho „odlomeniu“ a strate. Stačí silnejšie buchnutie alebo udretie do boxovacieho vreca a prsteň sa môže zničiť.

Odporúčame: KVÍZ: Ako dobre poznáš svadobný bontón? Ovládaš ho na jednotku?

kam nenosiť prsteň

Zdroj: Shutterstock®

2. Pozor na telové mlieko

Kto by bol povedal, že bežné telové mlieko môže spôsobiť nemalé problémy, pokiaľ ide o prsteň?! Ukázalo sa, že telové mlieko a prsteň spolu nevychádzajú. Klenotníci odporúčajú pred aplikáciou telového mlieka alebo krému prsteň zložiť. V opačnom prípade sa môže stať, že sa telové mlieko začne na prsteni usádzať a osadené kamene budú matné, bez života.

3. Upratovanie len v rukavičkách alebo bez prsteňa

Neriskujte, že omylom narazíte prsteňom do skrinky alebo si ho poškriabete handričkou, alebo používanými nástrojmi (najmä v záhrade). Umývanie okien, luxovanie podlahy, utieranie prachu, organizovanie skríň, maľovanie stien a mnoho ďalších činností môže prispieť k zničeniu prsteňa. Radšej ho pred upratovaním odložte niekam do bezpečia, aby ste potom neľutovali, ak si ho zničíte.  

Zaujme ťa: Svadobná manikúra 2021: Každá nevesta si príde na svoje

čo môže zničiť prsteň

Zdroj: Shutterstock®

4. Prsteň odložte aj na noc

Odborníci varujú aj pred spánkom s prsteňmi na prstoch. V prvom rade môže dôjsť k opuchu prstov, v dôsledku čoho nebude do končekov prstov prúdiť krv. V druhom rade sa môžu uvoľniť kamienky, pričom oprava už nemusí byť lacná záležitosť. Radšej sa vyhnite nočnej more a nechajte prsteň cez noc na nočnom stolíku.

5. Voda a prsteň nejdú dokopy

Veľké NIE patrí vode. Rozhodne si nikdy prsteň neberte do mora, na kúpalisko, neumývajte s ním riad a ani umývanie rúk s použitím mydla nie je pre prsteň bezpečné. Napríklad pri prsteňoch z bieleho zlata sa môže stať, že v dôsledku chemikálii rýchlejšie zožltnú. Tiež je tu isté riziko straty prsteňa. Prsty sa v studenej vode „sťahujú,“ takže nebude zložité prsteň stratiť. Zložitejšie bude ho znovu nájsť.

Pozri tiež: Netradičné alebo klasické svadobné obrúčky? Vyberte si také, ktoré vystihujú vás dvoch


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní