Aký drahokam zvoliť pre zásnubný prsteň?

Aký drahokam zvoliť pre zásnubný prsteň?

Ste presvedčení o tom, že zásnubný prsteň musí mať diamant? Omyl. Prsteníky princeznej Diany, Halle Berry, Jackie Kennedy či Victorie Beckham zdobili krásne žiarivé kamene, ale ani jeden z nich nebol legendárnym diamantom.

Musia byť zásnubné prstene diamantové?

Sú večné, ale aj finančne náročnejšie. Diamantové zásnubné prstene však majú nespochybniteľné čaro, ktoré si získalo ženy po celom svete. Je to najtvrdší materiál, ktorý na našej planéte nájdete, a tak sa ich hrdé nositeľky nemusia strachovať, že ho poškrabú alebo poškodia.

Ostatné drahokamy si však opäť získavajú srdcia budúcich neviest. Sú pestrejšie a často väčšie ako diamanty v zásnubných prsteňoch. Často majú aj dostupnejšiu cenu – a preto ich zas milujú aj budúci ženíchovia. 

Drahokamy často pochádzajú z obrovských kusov kryštálu, a preto môžu mať aj netradičný tvar, ktorý pri diamante nenájdete. Buďte však opatrní a svoj vytúžený kameň si vyberajte aj podľa jeho tvrdosti. Ak nechcete riešiť ďalšiu starostlivosť, na Mohsovej stupnici tvrdosti by ste sa mali pohybovať od 7,5 vyššie (diamant je 10). 

Zaujme ťa: Návod pre nevesty: Ako si vybrať svadobné topánky?

zásnubný prsteň s diamantom

Zdroj: SAVICKI

Aké ďalšie drahokamy vyniknú na zásnubných prsteňoch?

Rubín svojimi vášnivými červenými odleskami na zásnubnom prsteni opantá každé temperamentné srdce. Na stupnici tvrdosti má stupeň 9, takže patrí medzi pevné a trvácne materiály. Pozor, rubíny najvyššej kvality však môžete preplatiť viac ako niektoré diamanty. 

Vysokú odolnosť má aj hypnotizujúci zafír. Na pultoch klenotníctiev dokonca žiaril skôr ako legendárne diamanty. Je známy svojím tajomným modrým sfarbením, ale môžete sa stretnúť aj so žltými či ružovkastými odtieňmi. Na stupnici tvrdosti sa nachádzame na čísle 9.

Farbu krištáľovo čistého mora v sebe nesie akvamarín. Ak chcete svoju polovičku požiadať o ruku na romantickej bielej pieskovej pláži niekde v exotike, tento drahokam dovedie vaše prekvapenie do dokonalosti. Na stupnici tvrdosti sa pohybuje od 7,5 do 8. Pri bežnom nosení bez väčších nárazov by si mal bez problémov zachovať svoju jemnosť a krásu. 

Obľube sa tešia aj hypnotické smaragdy. Zelená farba symbolizuje život a nový začiatok, a preto je pri zasnúbení nesie romantickú symboliku. Navyše, je skvelým módnym doplnkom, ktorý sa dá vynikajúco kombinovať s oblečením každého štýlu. 

Oplatí sa však vyberať u špecialistu na zásnubné prstene – nesprávne vybraný smaragd sa totiž môže štiepiť. Pozor si dávajte predovšetkým vtedy, ak pri vonkajších stenách zbadáte malé pavučinky. Kvalitné a overené klenotníctvo ponúka zásnubné prstene s osadením smaragdu tak, aby toto riziko úplne potlačil. 

A perlička na záver, ktorá nie je pre každého: Pre všetky dámy, ktoré milujú vintage, nosia široké sukne, klobúky a počúvajú Franka Sinatru je perlový zásnubný prsteň trefa do čierneho. Perly sú však pomerne náchylné na poškriabanie, na stupnici tvrdosti dosahujú iba stupeň 2,5 až 4,5. Preto je tento nadčasový kúsok len pre tie dámy, ktoré sa oň budú poctivo starať. No žiadnu paniku – pamätáte si, koľko vydržal náhrdelník vašej prababičky? 

Pozri aj: Svadobná tombola: Skvelý program, ktorý zaručene pobaví

diamantový zásnubný prsteň

Zdroj: Shutterstock®

Buďte si svojím výberom zásnubného prsteňa istí

Chcete si byť istí, že si vyberiete správne a tento osudový deň vyladíte do dokonalosti? Poraďte sa s odborníkmi na zásnubné prstene a svadobné obrúčky. V našom e-shope SAVICKI nájdete exkluzívne kúsky s garantovanou zárukou a certifikátom kvality. 

Inšpiruj sa: 3 alternatívy svadobnej hostiny, ktoré sa oplatí zvážiť


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní