K bielym šatám sa perfektne hodí žiarivý biely úsmev

K bielym šatám sa perfektne hodí žiarivý biely úsmev

Svadba je krásny deň, ktorý by sme si mali pamätať na celý život. Kedy inokedy sa usmievate na všetkých naokolo ako práve na svadbe? Samozrejme, nie každý z nás sa môže pochváliť úsmevom, ktorý spoločnosť oslní. Potom je riešením rýchle a efektívne bielenie zubov.

Pokiaľ vás trápia žlté zuby, potom máte podobný problém, ako veľká časť súčasnej populácie. Niekto má nažltnuté sfarbenie zubov dané geneticky (zubná sklovina je od prírody žltá), omnoho častejšie ale odráža zlý životný štýl – červené víno, veľké množstvo kávy, fajčenie alebo častá konzumácia pigmentovaných jedál. Niekto môže mať dlhodobé žltnutie zubov spôsobené nedostatočnou zubnou hygienou. V konečnom dôsledku je výsledok vždy rovnaký, zažltnutý úsmev nebude pôsobiť dobre na okolie a nebude vyzerať pekne ani na svadobných fotkách.

ako na biele zuby

Zdroj: Shutterstock®

Aké sú možnosti bielenia zubov?

Možností, ako bieliť zuby, je hneď niekoľko. V rámci svadobných príprav sa vám asi najviac oplatia bieliace pásiky na zuby. Ide o rýchlu, efektívnu a pohodlnú cestu. Predovšetkým – celá procedúra trvá 2 až 3 týždne, zuby si zvládnete vybieliť sami a v pohodlí domova. Nemusíte nikam dochádzať a nemusíte platiť vysoké čiastky. Účinnosť takého bielenia je potom porovnateľná s efektivitou bielenia u zubára. Použitie je jednoduché, zvyčajne zahŕňa osušenie zubov uterákom, nalepenie pásikov a polhodinové pôsobenie. Po strhnutí pásikov je potrebné ústa vypláchnuť vodou.

Ďalšou účinnou cestou, ako sa zbaviť žltých zubov, je bielenie zubov u zubára. To má ale hneď niekoľko nevýhod. Predovšetkým, ide o dlhodobejšiu procedúru (a to najmä z termínových dôvodov), je podstatne drahšia a okrem toho je nutné aj dochádzať do ordinácie. V rámci svadobných príprav nie je praktické práve objednanie a neistota, či sa bielenie stihne dotiahnuť do konca, alebo nie. Čo by sme odporúčali ešte menej, to sú bieliace pasty na zuby. Tie vybielia zuby maximálne o pol odtieňa (ale zato sú veľmi dobrou cestou, ako efekt bielenia udržať čo najdlhšie).

Inšpiruj sa: Modré svadobné doplnky: Niečo modré, čo ti v deň D nesmie chýbať!

biely úsmev

Zdroj: Shutterstock®

Biely úsmev je potrebné si udržať

Keď už venujete čas a prostriedky na bielenie zubov, určite stojí za to si biely úsmev tiež udržať. K tomu je potrebné dodržať pár základných pravidiel. Predovšetkým – myslite na to, že zuby budú po bielení na krátku dobu citlivejšie a náchylnejšie k opätovnému zafarbeniu. Skúste si teda na pár dní od dokončenia procedúry odpustiť niektoré výrazne pigmentované jedlá (káva, červené víno, červená repa, mrkva alebo indická kuchyňa), dodržiavajte bielu diétu a vyvarujte sa fajčeniu a skúste miesto klasickej zubnej pasty používať tú bieliacu. S bielym úsmevom potom na svadbe doslova zažiarite.

Neprehliadni: Svadobné šaty s holým chrbtom: Detail, na ktorý sa oplatí zamerať v roku 2021


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní