Svadobný bedeker kvetín: Kvety na svadbu v lete – ktoré sú ideálne?

Svadobný bedeker kvetín: Kvety na svadbu v lete – ktoré sú ideálne?

Vôbec nemusíte byť milovníčkami kvetov, no keď začnete plánovať svoju svadbu, budete o nich vedieť všetko. Študovaním informácií o kvetoch strávite kopec času, a to len preto, aby ste si vybrali kvety vhodné na vašu svadbu. Bude vás zaujímať, ako dlho kvety vydržia bez vody, poprípade ktoré kvety sú stvorené do letného teplého počasia.

Ak sa budete vydávať počas tropických letných dní, kedy je vonku poriadne horúco, voľte také kvety, ktoré sú voči teplú odolné a vyššie teploty im vôbec neprekážajú. Ak neviete, ktoré to sú, tak sa nechajte inšpirovať nasledujúcim výberom.

plamienok, krasuľka a zvončeky

Zdroj: pinterest.com

Clematis, kozmos a zvončeky

Nežné kvety, ktoré na prvý pohlaď vôbec nevyzerajú byť odolné, no verte nám, zvládajú aj vysoké teploty. Clematis alebo teda plamienok má krásny hviezdicovitý tvar, ktorý dodáva svadobnej kytici akýsi 3D rozmer. Krásne dopĺňa aj svadobnú výzdobu, ktorá vyzerá čarovne – má akýsi poľný nádych, aj keď celkom nejde o poľné kvety. Plamienok je najčastejšie dostupný vo fialových alebo ružových tónoch.

Kozmos, respektíve krasuľka patrí k teplomilným letničkám, ktorých éterický vzhľad vyvolá každému úsmev na tvári. Krasuľka je k dispozícii v rôznych farbách, no ak by sme mali vybrať jednu najkrajšiu, tak by to bola marhuľová. Tento kvet by sme v podstate mohli prirovnať k sedmokráske – je to jej staršia príbuzná.

Ak budete voliť nežnú, romantickú svadobnú kyticu, tak ju obohaťte o zvončeky, ktoré patria k tým odolnejším. Sú to nežné kvety, ktoré najčastejšie zoženiete v odtieňoch modrej, levanduľovej, fialovej, ružovej a predovšetkým v bielej.

Zaujme ťa: Letná svadba: Na čo treba myslieť, aby bola nezabudnuteľná?

stračonôžka, náprstník, hortenzia

Zdroj: pinterest.com

Delphinium, foxgloves a hortenzie

Delphinium má v slovenčine krásny názov, a to stračonôžka. A aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že tento kvet nie je ideálny do svadobnej kytice alebo do výzdoby, opak je pravdou. Síce ide o vysoký kvet, no svadobnú kyticu môže krásne definovať. Môže byť jej akýmsi ústredným bodom alebo môže definovať jej okraje.

Ďalším kvetom, ktorý je netradičný, zaujímavý a hodí sa na letnú svadbu, je foxglove – náprstník. Stopka tohto kvetu je dlhá, a tak môže rovnako ako delphinium dodať svadobnej kytici 3D rozmer. Typické sú pre neho kvety v tvare dlhších zvončekov, ktoré hýria krásnymi farbami – červenou, broskyňovou, vínovou alebo nežnou nude krémovou.

Samozrejme, nezabúdame ani na hortenzie, ktoré rovnako hýria rôznymi farbami, a tak je len na vás, akú zvolíte na svoju svadbu. Hortenzie sú symbolom vytrvalosti, preto ich nevesty často volia práve kvôli tejto symbolike. Na hortenziách je však najlepšie to, že nemusia byť dolaďované ďalšími kvetmi. Ak siahnete po tej s väčšou hlavičkou, tak ju stačí len ozdobiť listami a viac to nepreháňať.

Inšpiruj sa: Návod pre nevesty: Ako si vybrať svadobné topánky?

vlčí mak, slnečnice a cínie

Zdroj: pinterest.com

Vlčí mak, slnečnice i cínie

Aký kvet sa vám vybaví ako prvý, keď sa povie leto? Nám jednoznačne vlčí mak a slnečnice. Vlčí mak poznáme ako jasný červený kvet, no vedeli ste, že má aj iné podoby? Dostupný je dokonca aj v oranžovej, korálovej a bielej farbe, takže je si z čoho vyberať.

Aj slnečnice krásne zapadnú do letnej svadobnej výzdoby. Samé osebe sú dokonalé, takže ich nemusíte nijako dozdobovať. Nevestu svojim žltým vzhľadom krásne rozžiaria a ohúria aj svadobných hostí v prípade, že ich zakomponujete aj do výzdoby. Slnečnice sú symbolom lásky, peňazí a života, takže ak ich zvolíte na svoju svadbu, nič nepokazíte.

Keď patríte k veselým ľuďom, ktorí majú radi všetko farebné, voľte cínie. Symbolizujú priateľstvo, takže sú ideálne do kytíc pre družičky. Sú to farebné kvety, ktoré svojim vzhľadom lákajú motýle, takže sa môže stať, že nejaké prilákajú a vaše fotky budú o to čarovnejšie.

Neprehliadni: Predsvadobná noc spolu alebo osamote? Ako ju stráviť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

letná svadba

Čo čítajú ostatní