Svadobné náušnice pre nevestu podľa typu tváre: Aké zvoliť?

Svadobné náušnice pre nevestu podľa typu tváre: Aké zvoliť?

Najčastejšie siahame po tom, čo nás osloví a čo sa nám páči. Nie je to len počas príprav na svadbu, ale celkovo v našom živote. Býva to tak v móde, v bytovom dizajnérstve, pri výbere auta i pri výbere svadobných šiat či svadobných doplnkov. Náušnice sú však akousi čerešničkou na torte, ktorú vyberáme úplne na záver. Sú predsa dôležitejšie veci, na ktoré pri plánovaní netreba zabúdať. Ak máte vybrané šaty, účes a možno aj líčenie, tak až teraz sa pustite do hľadania svadobných náušníc. Podľa nepísaného pravidla totižto platí, že náušnice by mali ladiť so šatami, ale aj s účesom. V neposlednom rade by sa mali neveste hodiť aj k typu jej tváre.

Dávajte si však pozor, aby ste celý svoj svadobný look neprekombinovali. Platí, že celému outfitu by mala dominovať len jedná jediná vec – v tomto prípade to dozaista budú svadobné šaty. Nechajte ich vyniknúť a neodpútavajte od nich pozornosť prehnanými doplnkami. Voľte teda neutrálnejšie doplnky, s jednoduchším dizajnom a pod.

náušnice pre nevestu

Zdroj: Shutterstock®

Svadobné náušnice podľa typu tváre

Na svadbu sa, samozrejme, hodia elegantné a trošku aj slávnostnejšie náušnice. Nesiahajte po takých, ktoré už doma máte a bežne ich nosíte. Svadba je výnimočnou udalosťou, preto ak vám to rozpočet dovoľuje, vyberte si nové náušnice. Tento deň si budete pamätať do konca života a môžu vám ho časom pripomínať aj náušnice v šperkovnici.

Náušnice majú jednu vlastnosť, ktorú ocení každý – dokážu sa opticky pohrať s tvárou. Človek by ani nepovedal, ale vhodne zvolené náušnice dokážu zjemniť črty tváre, predĺžiť ju alebo zúžiť.

  • Náušnice pre okrúhlu tvár – cieľom je tvár predĺžiť, aby ste potlačili výrazné okrúhle tvary vašej tváre. Siahnite po voľne visiacich náušniciach, napríklad v tvare slzy alebo obdĺžnika.
  • Náušnice pre štvorcovú tvár – dozaista sa vyhnite náušniciam, ktoré sú hranaté. Ideálnejšou voľbou sú okrúhle náušnice, ktoré štvorcové rysy potlačia.
  • Náušnice pre obdĺžnikovú tvár – v porovnaní so štvorcovou je obdĺžniková dlhšia, preto si môžete dovoliť siahnuť po visiacich (pozor však na tenké visiace náušnice) alebo okrúhlych náušniciach.
  • Náušnice pre oválnu tvár – pri takomto type tváre si môžete dovoliť siahnuť po akomkoľvek type náušníc.
  • Náušnice pre srdiečkovú tvár – cieľom je pridať trošku objemu tvári, ktorá sa smerom k brade zužuje. Ideálne sú preto také náušnice, ktoré sú visiace, avšak smerom nadol sa postupne rozširujú.
  • Náušnice pre diamantovú tvár – ostré lícne kosti a výraznejšiu dolnú čeľusť môžete zjemniť okrúhlymi a jemne visiacimi náušnicami.
  • Náušnice pre trojuholníkovú tvár – voľte predovšetkým visiace náušnice, napríklad špirálky, ktoré zjemnia ostré hrany.

Odporúčame: Perly nielen ako šperky: Najdokonalejšie svadobné doplnky, ktoré chceš

svadobné náušnice pre nevestu

Zdroj: Shutterstock®

Nepodceňte ani svadobný účes

Ako sme písali vyššie, je dôležité vedieť zladiť náušnice aj so svadobným účesom. Zbytočne to nepreháňajte, aby ste nepôsobili príliš prekombinovane a nevkusne. Ak ste si vybrali bohatý svadobný účes doladený korunkou alebo výraznou vlasovou aplikáciou, tak voľte jednoduchšie náušnice, ktoré sa nebudú s účesom „biť“. Naopak, ak volíte jednoduchší účes, tak pokojne môžete siahnuť po zdobenejších náušniciach.

Na záver ešte dodáme, že náušnice by sa vám mali v prvom rade páčiť a mali by ste sa s nimi cítiť ako princezné. Prispôsobte ich typu svojej tváre. Ak vyberiete správne, tak nimi podčiarknete krásu svojej tváre a zjemnite jej rysy.

Neprehliadni: Svadobné šaty so štvorcovým výstrihom: Trend na rok 2022


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobné doplnky

Čo čítajú ostatní