Druhy svadobných kytíc pre nevestu: Aký tvar si vybrať?

Druhy svadobných kytíc pre nevestu: Aký tvar si vybrať?

Tak, ako neexistuje len jeden druh svadobného štýlu, neexistuje ani jeden druh svadobnej kytice. Kytice môžu mať rôzne podoby – od jednofarebných a asymetrických až po jednofarebné s dokonale okrúhlym tvarom. Je teda len na vás, aby ste sa rozhodli, ktorý štýl svadobnej kytice doplní vaše svadobné šaty a štýl vášho svadobného obradu.

Napríklad väčšia kytica sa hodí skôr na formálnu výmenu sľubov v kostole, a teda na formálnejšiu svadbu. Menšia a voľnejšia kytica sa hodí skôr na neformálnu svadbu alebo záhradnú svadbu. Samozrejme, nikto vám nemôže diktovať, aká kytica sa hodí na vašu svadbu. Vyberte si však takú, ktorá bude ladiť so šatami a vašou osobnosťou.

Vyberajte však aj podľa toho, aké kvety preferujete. Napríklad ruže a pivonky sa hodia do okrúhlych svadobných kytíc. Ak preferujete zeleň, tá sa hodí do kaskádových, asymetrických alebo kytíc v tvare slzy.

Odporúčame: Romantická svadba v prírode: Prečo si ju naplánovať?

malá svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/heyweddinglady/

Kytica „Nosegay“

Drobné kvetinové zoskupenie je najmenším typom kytice a často pozostáva len z niekoľkých kvetov. Takúto malú kyticu môžu, samozrejme, voliť nevesty, no častejšie je tento štýl vhodný ako kytica pre družičky. Pri tejto kytici sa väčší dôraz kladie na zeleň, no z kvetov sa do nej hodia kaly, orchidey alebo ruže.

pomander svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/tipsforbride/

Kytica v tvare gule (Pomander kytica)

Pomerne komplikovaná na tvorbu, no vyzerá zaujímavo a netradične. Ide o okrúhlu kyticu v tvare gule, ktorá je prostredníctvom šnúrky alebo stužky zavesená a nosená na zápästí. Takéto kytice môže zvoliť pre tie najmenšie družičky, ktoré sa zúčastnia vašej svadby.

Neprehliadni: Drevené prstene namiesto obrúčok z drahého kovu: Lacná a vkusná náhrada

okrúhla svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/CavinElizabeth/

Okrúhla kytica

Klasický štýl, ktorý najčastejšie obsahuje jeden typ kvetu, poprípade kvety podobnej farby a štruktúry. Kvet popri kvete vytvára krásnu kyticu, ktorá je medzi nevestami najobľúbenejšia. Najčastejšie sa do takejto kytice aranžujú ruže, tulipány, pivonky či hortenzie.

asymetrická svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/madelinerosephoto/

Asymetrická kytica

Nič pre tie, ktoré milujú dokonalosť a presnosť. Takáto kytica nevyzerá na oboch stranách rovnako – najčastejšie je jedna strana kytice výraznejšia než tá druhá. Zväčša je kombináciou kvetov, zelene a ďalších listov a podobne.

Pozri aj: Skákací hrad: Dopraj svojim svadobným hosťom poriadnu dávku zábavy!

polmesiacová svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/idyllstudioco/

Polmesiacová kytica

Skvelou voľbou pre romantickú alebo záhradnú svadbu je kytica v tvare polmesiaca, pričom obe strany sú zakrivené smerom nadol alebo nahor.

kaskádová svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/hollysflowers93/

Kaskádová kytica

Podlhovastá kaskádovitá kytica má tvar vodopádu, no treba počítať s tým, že môže byť o niečo drahšia, pretože jej tvorba je náročnejšia. Vyžaduje si množstvo drôtov, aby kvety v takomto tvare vydržali po celý deň aj noc.

prehliadková svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/junebugweddings/

Prehliadková kytica

Známa aj ako prezentačná kytica je definovaná spôsobom držania. Neuchopuje sa vpredu ani v strede oboma rukami, ale nosí sa v záhybe jednej ruky. Hodí sa predovšetkým na svadby v štýle vintage, no takáto kytica sa dá poňať aj na moderný spôsob – napríklad vtedy, keď ju vytvoríte z kalov.

Zaujme ťa aj: Japandi svadba: Neutrálny štýl, ktorý si ťa podmaní

zložená svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/glamourandgrace/

Zložená kytica

Málokedy sa s takouto kyticou môžeme stretnúť, pretože jej výroba je náročnejšia. V podstate ide o kyticu z jedného druhu kvetu, pričom sa vytvára len z okvetných lístkov. Tie sú usporiadané a upevnené tak, aby pripomínali jeden veľký kvet.

obručová svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/brides/

Obručová kytica

Pomerne nový trend vo svete kytíc, ktorý spočíva v tom, že sa zoberie kruhový základ (z dreva alebo kovu) a ten sa dozdobí kvetmi a zeleňou. Obzvlášť obľúbené sú takéto kytice pre družičky a najmä na svadbách v boho štýle.

Pozri tiež: Svadobné šaty na jedno rameno: Elegantný kúsok pre náročnejšie nevesty


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní