Trendy svadobné šaty pre rok 2024 - nechajte sa očariť úchvatnými modelmi

Trendy svadobné šaty pre rok 2024 - nechajte sa očariť úchvatnými modelmi
  • 05.11.2023
  • Michaela Kožáková

Koniec roka 2023 znamená i príchod nových trendov pre svadobnú sezónu 2024. Od úchvatných svadobných šiat až po svadobné prstene, hudbu, svadobné oznámenia či ďalšie svadobné doplnky a detaily, ktoré dotvárajú vzhľad nevesty, ale aj atmosféru celého svadobného dňa - svadba v roku 2024 prichádza s niekoľkými novinkami, ale aj obnovením niektorých trendov.

Jedným z najdôležitejších detailov celej svadby je výber šiat. Vedia to nielen nedočkavé nevesty, ale i svadobní návrhári a dizajnéri. Svadobné šaty sú jednoducho stredobodom pozornosti veľkej svadby i mikrosvadby. V roku 2024 sme svedkami návratu k nadčasovej elegancii. Klasické štýly s moderným nádychom ponúkajú nevestám dokonalé spojenie tradície a súčasného štýlu.

Plánujete budúci rok svadbu? Hľadáte trendy svadobné šaty, v ktorých by ste zažiarili vo svoj výnimočný deň? Poďte sa s nami pozrieť na najnovšie kolekcie a vyberte si spomedzi trendy módnymi šatami na svadbu.

Neprehliadni: Čierne šaty pre družičky - neprehliadnuteľný trend pre svadby v roky 2024

Trendy svadobné šaty pre rok 2024

Či už aktívne hľadáte svoje vysnívané šaty, alebo len fantazírujete o svojom budúcom svadobnom vzhľade, prehľad v trendoch pre rok 2024 vám môže pomôcť udržať si náskok a získať predstavu o tom, aké svadobné šaty si túžite obliecť.

Nákup, výber a skúška šiat môže byť tiež dlhý a pomerne zložitý proces, najmä ak plánujete ísť cestou šitia - šaty na objednávku. Podľa odborníkov vo svadobnom priemysle a v oblasti svadobnej módy ideálny čas na kúpu svadobnej róby je osem až desať mesiacov pred dátumom udalosti, aby ste mali dostatok času na úpravy.

Od moderného preberania klasických svadobných štýlov až po inovatívny avantgardný vzhľad, svadobné trendy 2024 prinášajú množstvo krásnych a neprehliadnuteľných kúskov rôznych materiálov, proporcií, objemov a štýlov.

Pre nevesty v roku 2024 je nepochybne dôvod na vzrušenie pretože módni návrhári vo svojich kolekciách predstavili módne šaty a nádherne modely svadobných šiat, ktoré vyrazia dych všetkým prítomným.

Módne šaty v pastelových farbách (inofarebné šaty)

Odvážne nevesty, ktoré nehľadajú biele šaty, ale skôr túžia staviť na trendy svadobné farby, budú nadšené. Od baby blue až po jemné ružové odtiene, svadobné kolekcie 2024 nám ukázali to, že viac dizajnérov začína sebavedome experimentovať s farbami. Najmä pastelové farby sa rozprúdili živšími spôsobmi, ako to bolo v predchádzajúcich sezónach – od ručne maľovaných kvetov zdobiacich šaty až po veľkolepé, vyšívané róby.

Hoci klasická biela farba šiat určite nikdy nevyjde z módy, pastelové farby sú jednoducho na vzostupe. Svadobné šaty pred oltárom môžu teda pôsobiť netradične, no zároveň veľmi nežne a pútavo.

Svadobný look s dokonalými šatami s mašľou

Od nadrozmerných mašlí, ktoré siahajú do dramatických vlečiek až po mini krištáľové ozdoby na závojoch - dizajnéri sú doslova zamilovaní do tohto trendu. Mašľa dodá každému vzhľadu nadčasový šarm a slávnostný nádych. Zatiaľ čo mašle predtým hrali len vedľajšiu úlohu vo svadobnom oblečení prostredníctvom vlasových ozdôb alebo doplnkov, odborníci predpovedajú, že motívy nadmerných mašlí sa čoskoro dostanú do centra pozornosti vo svete svadobnej módy.

Pozri aj: Nevesty nutne čítať - 5 dôvodov prečo toto neprehliadnite!

Šaty

Zdroj: PINTEREST/ritual-unions.com

Čierne svadobné šaty

Áno, čítate správne. Nová svadobná kolekcia šiat sa neobišla ani bez extravagantných svadobných šiat v čiernej farbe. Protiklad tradície, čierne šaty, sa stávajú čoraz obľúbenejšími medzi nevestami generácie Z, ktoré prepisujú pravidlá, pokiaľ ide o svadobnú módu. Nevesty, ktoré chcú očariť a ohúriť zároveň, môžu staviť kontrast čiernej čipky na klasických bielych svadobných šatách.

Dokonalá svadba s dokonalými šatami s nádychom 90.rokov

Hovorí sa, že móda sa opakuje každých 20 rokov, ale pokiaľ ide o svadobný svet, niektoré štýly nikdy nevyblednú. Napríklad 90. roky sú opäť späť a vedú nás k otázke, či niekedy naozaj odišli.

Na minimalistických dizajnoch a decentných siluetách je niečo, čo bude navždy držať svoje obľúbené miesto v svadobnom svete. Tento rok sa značky vrátane Katherine Tash, Kelly Faetanini a THEIA spoľahli na čaro šikmo strihaných saténov, štruktúrovaných živôtikov a čistých línií. 

Mini svadobné šaty

Tento rok sa na scénu vo veľkom dostali malé biele šaty, ktoré dokazujú, že dobré veci prichádzajú naozaj v malých baleniach a prevedeniach. Odvážne nevesty ocenia konvertibilné - transformovateľné šaty so sukňami, ktoré sa dajú odopnúť a odhaľujú minišaty.

Na tohtoročnom New York Bridal Fashion Week dizajnéri ukázali, že minišaty už dávno nie sú vhodné len na recepcie. Pre nevesty, ktoré chcú predviesť svoje nohy počas kráčania uličkou k oltáru, by sa mali začať obzerať po modeloch návrhárov ako Jaclyn Whyte, Nardos a Vera Wang.

Netradičné svadobné kombinézy a overaly

Dizajnéri ako Andrew Kwon, Maticevski a Esé Azenabor predviedli vkutku nezvyčajné svadobné šaty z tohtoročnej kolekcie v podobe inovatívnych kombinéz a overalov, ktoré dokazujú to, že aby ste vyzerali ako nevesta, nemusíte mať oblečené len šaty. Či už hľadáte vzhľad na svadobný deň, ktorý zaujme, alebo niečo netradičné a zároveň štýlové, tento trend si určite zamilujete.

INŠPIRUJTE SA: Svadobné šaty 2024 - nová svadobná kolekcia

Módne šaty s nádychom 90. rokov

Šaty

Zdroj: PINTEREST/theknot.com

Netradičné šaty na svadbu? Oblečte si svadobný overal

Šaty

Zdroj: PINTEREST/galialahav.com

Vkusné čierne svadobné šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/theknot.com

Konvertibilné svadobné šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/anthropologie.com

Nádherné lesklé šaty na svadbu

Šaty

Zdroj: PINTEREST/theknot.com

Hľadáte trendy svadobné šaty? Stavte na tie v štýle 90.rokov

Šaty

Zdroj: PINTEREST/heknot.com

Nezvyčajné svadobné šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/bridalmusings.com

Nádherné mini svadobné šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/theknot.com

Pútavý svadobný overal

Šaty

Zdroj: PINTEREST/etsy.com

Inšpirácia pre svadbu - pastelové svadobné šaty

Šaty

Zdroj: PINTERES/theknot.com

Šaty na svadbu s mašľou

Šaty

Zdroj: PINTEREST/onefabday.com

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/loverly.com, PINTEREST/oglia-loro.com, PINTEREST/fustany.com    

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobné šaty
popolnočné šaty

Čo čítajú ostatní