Ako si vybrať svadobné topánky? 5 rád, vďaka ktorým sa pretancujete do manželstva

Ako si vybrať svadobné topánky? 5 rád, vďaka ktorým sa pretancujete do manželstva

Svadba je výnimočnou udalosťou, ktorá si vyžaduje neustále plánovanie a organizovanie, aby bolo všetko podľa vašich predstáv. Jedným z detailov, na ktoré by ste sa mali zamerať a nemali by ste ho podceniť, je výber topánok.

Svadobné topánky majú nielen estetickú, ale aj praktickú funkciu – musia byť pôvabné, elegantné, musia sa vám páčiť a hlavne, mali by byť pohodlné, aby ste v nich vydržali po celý svadobný deň. Bez ohľadu na to, či snívate o vysokých podpätkoch alebo preferujete pohodlné a praktické riešenia, máme pre vás tipy, ako si topánky na svadbu vybrať.

Na čo sa zamerať pri výbere svadobných topánok?

Existuje mnoho detailov, na ktoré môžete zamerať vašu pozornosť a ktoré sa podieľajú na vašom finálnom svadobnom vzhľade. Samozrejme, hovoriť môžeme o svadobnom účese, make-upe, svadobných doplnkoch, ale aj o svadobných topánkach.

Výber topánok na svadbu by ste mali poriadne zvážiť. Pozornosť zamerajte na výšku podpätku, dizajn, ale aj pohodlnosť. Nemusíte mať za každú cenu lodičky na vysokom podpätku len preto, že sa k svadobným šatám hodia. Ak sa v nich necítite komfortne, radšej voľte topánky, v ktorých vás nebudú bolieť nohy a hlavne také, v ktorých vydržíte po celý deň a noc. Ako si teda vybrať?

Zaujme ťa aj: Zlaté svadobné šaty pre nevesty, ktoré milujú luxus: Buď trendy aj ty!

1. Najskôr si vyberte svadobné šaty

Možno si myslíte, že ste našli svoje vysnívané svadobné topánky, ale skôr než ich kúpite, zastavte sa! Vaše svadobné topánky by mali ladiť alebo dopĺňať každý aspekt vašich šiat vrátane farby, štýlu a ozdôb.

Dĺžka a strih šiat určia, aká časť topánok bude viditeľná a aký typ topánok (a výšku podpätku) by ste si mali obuť. Ak ste zvolili krátke svadobné šaty, vaše topánky budú pútať viac pozornosti. V takom prípade môžete voliť výraznejšie topánky s rôznymi ozdobami, v rôznej farbe alebo elegantnú klasiku.

Naopak, v prípade, že zvolíte dlhé svadobné šaty s vlečkou, topánky budú pod nimi ukryté. To znamená, že ak by ste volili napríklad luxusné zdobené svadobné sandále, ostali by pred očami hostí ukryté, čo by bola veľká škoda.

2. Zamyslíte sa nad tým, aké kritéria by topánky mali spĺňať

Predtým, ako začnete hľadať ideálny pár topánok na svadbu, zamyslite sa nad kritériami, aké by mali pohodlné svadobné topánky spĺňať. Rovnako si stanovte rozpočet, vďaka ktorému sa budete držať pri zemi. Veď nemusíte mať zrovna na svojej svadbe preslávene Louboutin lodičky.

  • Chcete, aby vaše topánky boli výrazné alebo konzervatívnejšie?
  • Je pre vás dôležitejší štýl alebo pohodlie?
  • Plánujete mať len jedny topánky na celý deň alebo budete voliť aj niečo na prezutie?
  • Chcete investovať do kvalitného páru?

Odpovedzte si na tieto otázky a až následne sa pustite do hľadania svojich črievičiek, v ktorých vkročíte do nového manželského života.

Spýtajte sa sami seba, či ste typ človeka, ktorý má rád vysoké podpätky. Ak často a pohodlne nosíte podpätky, potom vám pravdepodobne nebude vadiť, ak si ich obujete aj na svadbu. Ak však na podpätkoch sotva chodíte, vyberte si pár pohodlných svadobných topánok, napríklad tenisky.

3. Zohľadnite miesto konania svadby

Pri všetkom tom pohybe, chôdzi a tanci, ktorý sa odohráva počas svadobného dňa, budete určite chcieť pri výbere svadobnej obuvi zvážiť aj miesto svadby či svadobnej hostiny. Svadby sa môžu konať na mnohých miestach vrátane kostolov, tanečných sál, stodôl alebo dokonca vonku. Svadby v exteriéri môžu mať trávnatú plochu, piesok alebo iný terén, ktorý si vyžaduje špeciálny typ obuvi.

Miesto svadby napokon ovplyvní aj to, aký vysoký podpätok by mali mať topánky. Podpätky sú skvelé na chôdzu k oltáru v kostole, ale na pláži sa nemusíte cítiť tak elegantne, keď sa budete „zabárať“ do piesku.

Na miesta alebo vonkajšie priestory s nerovným terénom a povrchom (štrkové chodníky, schody,...) sa hodí skôr plochá svadobná obuv alebo obuv na extrémne nízkom podpätku, než svadobná obuv s klinom alebo vysokým podpätkom.

Neprehliadni: Úprava obočia pred svadbou: Kedy je najlepší čas nechať si urobiť obočie?

4. Uprednostnite pohodlie

Zvážte, či bude vaša svadobná obuv dostatočne pohodlná aj na nosenie počas celého dňa a väčšiny noci. Pri pohľade späť, na svoj svadobný deň, si budete chcieť pamätať všetky výnimočné okamihy, a nie to, ako veľmi vás boleli nohy.

Pri skúšaní svadobných topánok vyskúšajte, ako pohodlne sa v nich stojí a chodí. Pri topánkach na podpätku sa uistite, že majú dodatočné polstrovanie, aby vás príliš nebolela klenba chodidiel. Zamerajte sa aj na materiál topánok.

Topánky z pravej kože môžu byť skvelou voľbou, pretože ich môžete pred svadbou roztiahnuť a „upraviť“ na svoje chodidlá. Stačí ich len nahriať alebo zvoliť iné metódy, ako topánky roztiahnuť a vo svadobný deň sa tak vyhnete otlakom a pľuzgierom.

Z toho teda vyplýva, že kúpu topánok by ste si nemali nechávať na poslednú chvíľu. Mali by ste si ich kúpiť pár týždňov pred dňom D, aby ste v nich mohli chodiť a tým sa prispôsobili vašim nohám. Ak zvolíte topánky na podpätku, budete si môcť nacvičiť ladnú chôdzu v nich.

Ak sa nakoniec rozhodnete uprednostniť štýl pred pohodlím, mali by ste zvážiť „topánky do zálohy“.  V prípade, že by vás začali bolieť nohy môžete sa prezuť, napríklad to tenisiek alebo balerínok.

5. Popremýšľajte aj nad farbou svadobných topánok

Kým biela farba je tradičnou farbou svadobných topánok, niektoré nevesty rady pridávajú farebný nádych. Napríklad modrú, ktorá by mohla slúžiť ako „niečo modré", čo by mala mať nevesta podľa povier na sebe v deň svadby.

Nemusíte sa tiež báť trochu sa odviazať – hlavne čo sa farieb svadobných topánok týka. Topánky na svadbu môžu mať akúkoľvek farbu a je len na vás, či budete trochu rebelské alebo nie. Preč sú dni obmedzeného výberu, čo uvoľnilo miesto výrazným štýlom, ktoré budete chcieť nosiť aj po svadobnom dni.

Tip na záver: Nechajte sa osloviť trendmi pre rok 2023

Rok čo rok sa trendy menia. Už to nie je len o obyčajných, nudných topánkach, ktoré by po svadbe skončili na zadnej poličke a sadal by na ne prach. Dnes je ponúka svadobných topánok bohatá a popravde, niekedy je aj ťažké nejaké si vybrať. Nechajte sa preto inšpirovať súčasnými trendmi:

  • svadobné sandále s viazaním okolo členka,
  • topánky v metalických farbách,
  • elegantné tenisky,
  • lodičky s mašľami na špičke.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní