Výzdoba svadobného stola: Ktorý štýl je ten pre teba?

Výzdoba svadobného stola: Ktorý štýl je ten pre teba?
  • 13.10.2023
  • Michaela Kožáková

Keď sa povie svadba, všetci svadobní hostia a zúčastnení myslia na svadobnú hostinu. Na chutné menu, lahodné koláče a vynikajúcu tortu. A potom hodnotia nevestu so ženíchom, všímajú si kto sa najviac zabával a sú zvedaví, aký svadobný dar dala teta z Ameriky.

Všetko od jedla až po stoly môže mať vplyv na celú atmosféru svadby. A každá z nás určite chce, aby tá jej svadba zanechala dobrý, vlastne skvelý dojem na každom, kto sa jej zúčastnil. Všetky túžime po tom, aby náš veľký deň bol neuveriteľný, dokonalý a presne taký, aký sme si ho vysnívali.

Plánovanie svadby, výber obdobia pre svadbu, rezervácia miesta, svadobné šaty a oblek, zákusky, menovky na svadbu, fotograf, pozvánky, obrúčky, dekorácie a výzdoba stolov. Tu sa presne zastavme. Po tanečnom parkete je stôl miestom, kde sa svadobní hostia budú asi najviac zdržiavať. Ak nerátame párty zvieratá a všetky akrobatky či choreografky, na ktoré sa menia sesternice a kamaráti po troch pohárikoch domáceho. 

Svadobné stoly by mali lahodiť oku, nemali by byť až príliš preplnené, mali by byť farebne zladené a príjemne vyzdobené. Ak sa chystáte mať svadbu v rustikálnom štýle, určite nepostavte na stôl misy plnené kryštálmi s ružovými sviečkami.

Aká je ideálna svadobná výzdoba? Ako by mal byť dekorovaný svadobný stôl? Ako správne zakomponovať svadobné menu do výzdoby? Aké kvety na svadbu by ste mali zvoliť? Na tieto otázky neexistuje jedna správna odpoveď. Všetko to totiž závisí len od vás. My však prinášame zopár krásnych inšpirácií.

Neprehliadni: Kreatívne svadobné hry: Dopraj svojim hosťom skvelú zábavu!

Výzdoba svadobného stola - vysnívaný svadobný stôl

Každá nevesta má inú predstavu o výzdobe svadobného stola alebo sály. Elegantné označenie stola, originálne svadobné menovky, romantické svadobné poháre, nápadité svadobné menu na stoloch, lupene ruží na jemnej štóle, kryštálové girlandy, perové girlandy, perličková girlanda, svadobné perá, doplnky na svadbu, organzové vrecúška, jutové vrecká s prekvapením, perové štóly, klubové taniere v neutrálnych farbách, svadobné papierové servítky, svadobný strom a menovky - existuje nespočetne veľa možností, ako vyzdobiť váš vysnívaný svadobný stôl.

Výzdoba krok za krokom

Na začiatok si vyberte tému a štýl. Zohľadnite i váš svadobný rozpočet, aby sa vám nestalo, že sa prerátate. Premyslite si usporiadanie svadobných stolov. Túžite po klasických stoloch usporiadaných do písmena U alebo je pre vás lepšie staviť na okrúhly svadobný stôl?

Svadobná výzdoba zahŕňa aj vence, aranžmány, fotokútik rekvizity či závesné kvetinové dekorácie, ktoré doplnia svadobný stôl.

V neposlednom rade nezabúdajte na to, že celková výzdoba svadby by mala dokonale ladiť. Napríklad svadobné stoly zdobené vo vintage štýle musia jednoducho korešpondovať i s výzdobou vašich priestorov. 

Výstižný minimalizmus

Zdroj: pinterest.com

Výstižný minimalizmus

Veľa neviest si želá, aby ich svadby boli rozmarné, žiariace a luxusné. Iné zase túžia po niečom jednoduchšom. A presne o tom je minimalizmus, ktorý sa stal jedným z obľúbených svadobných trendov. Možno si myslíte, že potrebujete stoly s obrovskými kyticami kvetov, niekoľkými obrusmi a organzami, so svetelnou reťazou cez stred stola. Áno, aj takéto stoly môžu byť pekné. Každému sa však páči niečo iné.

My sme sa zamilovali do jemnosti minimalizmu s dotykom bielej a akcentami sviežej zelene vo forme živých listov a konárov. A čo vy? Práve spomínaná zeleň sa vkradla aj do greenery svadobnej výzdoby, ktorá je obľúbená medzi mnohými nevestami a práve zapadá do trendu minimalistickej svadobnej výzdoby

Inšpiruj sa: Žltá svadobná výzdoba: 31 inšpirácii, ktoré rozžiaria tvoj deň D!

Rustikálny štýl

Zdroj: pinterest.com

Rustikálna výzdoba svadobného stola

Rustikálny štýl je jeden z najobľúbenejších štýlov vo svadobnom odvetí. My sme si obľúbili prírodné materiály, ktoré sú vkusne zakomponované do celého kontextu. Takto zdobený svadobný stôl vyzerá veľmi prirodzene, nie je prestrojený a umelý.

Mnoho z dekorácií si dokážete vyrobiť aj sami z dostupných materiálov, takže sa nemusíte báť či zoženiete takú vázu či onaký podstavec pod číslo stola alebo vhodný aranžovací materiál. Nám do oka padli poháre prestriekané bronzovou farbou v kombinácií s prútím a zelenými vetvičkami. 

Sviečky

Zdroj: pinterest.com

Svadobná romantická atmosféra v podobe sviečok

Povedzme si na rovinu, sviečky by nemali chýbať na žiadnej oslave či udalosti. Koniec koncov sú tým pravým kľúčom k romantickej atmosfére a poriadnej úspešnej párty. Je známe, že ľudia sa viac bavia v slabo osvetlenej miestnosti.

Stoly so sviečkami budú vyzerať veľmi elegantne či už za svetla alebo keď sa zotmie. Môžete zvoliť dlhé, hrubé, plávajúce v miskách s vodou, tenké sviečky v sklených svietnikoch alebo v drevených lampášoch. Takisto nimi môžete ozdobiť priestory, schodisko, tanečný parket.

Neprehliadni: Svadobná pláštenka: Trend, ktorý musíš mať aj ty!

Kvety

Zdroj: pinterest.com

Voňavá krása živých kvetov

Čo je krajšie ako živé kvety sýtych farieb, jemné biele púčiky alebo zelenkasté vetvičky? Zabudnite na umelé napodobneniny. Ozdobte svadobné stoly margarétkami, gypsomilkou, levanduľou, jarabinou, strelíciami, eukalyptovými listami, slnečnicami, sukulentami, farebným vresom, dekoratívnymi trávami. Pravdaže, výber kvetov záleží od obdobia kedy máte svadbu. Svadobnú kyticu môžete zladiť s vašou výzdobou. Váš výzor krásne doplní i kvetinová čelenka zo živých kvetov.

INŠPIRUJTE SA: Rôzne typy a štýly svadobnej výzdoby - trendy a inšpirácie

DIY svadobný stôl - dekorácie v prírodnom duchu

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/hitched.co.uk

Chladná serenity blue výzdoba

Modrá

Zdroj: pinterest/magnoliarouge.com

Vintage výzdoba svadobného stola

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/theknot.com

Elegantná výzdoba s prírodnými prvkami - hlavný svadobný stôl

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/lingsmoment.com

Svadobná výzdoba sály

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/whimsicalwonderlandweddings.com

Jednoduché prvky dekorácie svadobného stola

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/jwhimsicalwonderlandweddings.com

Elegantný obrus, romantické sviečky a umelé kvety dotvárajú krásnu výzdobu svadobného stola

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/greenweddingshoes.com

Okrúhly svadobný stôl s minimalistickou výzdobou

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/arinsolangeathome.com

Rustikálna výzdoba na svadobnom stole

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/hallstromhome.com

Nápadito zdobený svadobný stôl v boho štýle

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/thecopperquail.com

Svadobné papierové dekorácie

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/jweddingsonline.ie

Čo nesmie chýbať na svadobnom stole? No predsa sviečky a svietniky

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/whiteglove-rentals.com

Svadobné perá vo výzdobe

výzdoba svadobných stolov

Zdroj: pinterest/whimsicalwonderlandweddings.com

Aktualizované 13.10.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná výzdoba

Čo čítajú ostatní