Prší nám šťastie! Svadba v daždi nemusí byť katastrofa

Prší nám šťastie! Svadba v daždi nemusí byť katastrofa

Svoj deň D si predstavujete akosi samozrejme zaliaty slnkom, s príjemnou teplotou a s jemným vánkom, ktorý vám ľahučko veje v perfektne upravených vlasoch. Lenže počasiu skrátka nerozkážete, a tak buďte pripravení aj na daždivý variant svadby. Svadba v daždi nemusí byť katastrofa, stačí sa držať niekoľkých pravidiel.

Plánujete obrad aj veselicu pod holým nebom? Potom si vždy nachystajte dva scenáre – suchý a mokrý. Ku každej verzii však pristupujte pozitívne. Svadbu s modrým nebom si určite prajeme všetci, ale obrad pod kvapkami dažďa bude romantický úplne rovnako, vlastne bude mať ešte väčšie čaro. Len dodržte nasledujúce pravidlá.

Pravidlo č. 1 – Možnosť presunúť sa pod strechu

Vonkajšie svadby sú v súčasnej dobe veľmi populárne. Počas teplej letnej noci nie je nič lepšie, ako si významný deň užiť na čerstvom vzduchu. Vždy sa ale uistite, že pre prípad náhlej prehánky aj vytrvalého dažďa máte v blízkosti zastrešený priestor, kam sa pohodlne zmestia všetci hostia a prípadne tiež kapela, stoly so stoličkami a ďalšie vybavenie. Pre túto príležitosť využijete veľké párty stany, ktoré sa dajú aj vykurovať.

Prečítajte si: Dilema svadobnej hostiny: Platiť za alkohol na svadbe alebo nie?

dážď na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Pravidlo č. 2 – Protidažďové „must have“

Rozmočený účes a črievičky od bahna vo sne strašia nielen nevesty, ale aj družičky a ďalšie dámske (a citlivejšie pánske) osadenstvo. Vybavte sa dáždnikmi, či už zladenými alebo naopak rôzne farebnými. Rovnako tak odporúčame zvážiť gumáky. Hlavne v prípade, ak sa bude obrad konať napríklad na lúke, kde hrozí premočenie. Vhodné sú i uteráky na osušenie, na ktoré si môžete nechať vyšiť svoje iniciály alebo dátum svadby. Dáždniky a uteráky majte nachystané v zálohe pre všetkých účastníkov. Keď ich nevyužijú, odnesú si domov originálny suvenír. Ak ale chcete svadobnému rozpočtu trochu uľaviť, v pozvánke bez hanby vyzvite hostí, aby si priniesli svoje vlastné.

Pravidlo č. 3 – Vodoodolné líčenie

Rovnako ako strapatý účes, tak aj rozmazaný make-up dokáže poriadne zarmútiť. Pri líčení preto siahnite radšej po vodoodolných líčidlách, s ktorými v prípade dažďa nebudete vyzerať ako ospalá panda. So svojou kozmetičkou alebo vizážistkou sa môžete poradiť aj o možnosti permanentného make-upu a líčenia očí, ktoré na svadbu prídu určite vhod. Pokiaľ s tým ale nemáte skúsenosti, radšej túto možnosť otestujte v dostatočnom predstihu.

pršanie na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Rozprávkové svadobné fotky v daždi

Pri organizácii daždivého variantu svadby tiež premyslite, ako vyriešite svadobné fotenie. Fotograf vám buď ponúkne fotenie v interiéri alebo priamo v teréne. Fotografie čerstvo oddaných v kvapkách dažďa sú priamo stelesnením romantiky. Zamračené nebo im navyše dodá nádych dramatickosti. Bez dáždnikov a nepremokavej obuvi sa však do žiadnych experimentov nepúšťajte.

Svadba v daždi vás pri dôkladnej príprave skrátka nevyvedie z miery a svoj deň si tak užijete na maximum. Veď sa aj hovorí – prší nám šťastie!

Neprehliadni: Ako na svadobný make-up, ktorý vydrží celý deň? Toto sú tajné triky


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Táňa Slahučková 24.02.20 12:01

TS
karma
107.00

Nevadila by mi svadba v daždi, som znamenie Ryby, takže by som bola asi aj spokojná :) Teda ak by to bolo aj pod strechou :D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní