Svadobné video: Dá sa na ňom vôbec ušetriť?

Svadobné video: Dá sa na ňom vôbec ušetriť?
  • 05.10.2018
  • Beáta Hnátová

Takmer každá dvojica pred svadbou zápasí s rozpočtom. Prezerá položku po položke a snaží sa nájsť niečo, na čom by bolo možné ušetriť.

Skúsili ste skresať z počtu hostí, výzdoby, vynechali ste spoločnú dopravu, vybrali lacnejšie menu, no želaný efekt sa na rozpočet nedostavil? Nezúfajte, ešte je tu jedna položka. Svadobné video!

Odporúčame: Svadobná hostina: Ako nájsť dokonalé priestory na svadbu?

video zo svadby

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Oplatí sa to?

Ak ste sa rozhodli ušetriť práve na videu, možností máte hneď niekoľko. Treba však zdôrazniť, že takéto rozhodnutie treba starostlivo zvážiť. Tak ako sú ľudia rôzni, tak sa rôznia aj názory na svadobné video. Pre niekoho predstavuje video spolu s fotkami tie najkrajšie spomienky, ktoré im ostanú a preto by na nich nešetrili za žiadnu cenu. Pre iných je video len ďalšou položkou, v ktorej nevidia praktický význam.

Mnoho párov po rokoch zistí, že svoje svadobné video ani len nikdy nevidelo. Nerobte preto niečo len z povinnosti, ale stanovte si priority. Veď krásny svadobný deň si môžete užiť či už s videom alebo bez neho.

Pozri aj: Svadobná hostina: Čo všetko by na nej nemalo chýbať?

výber kameramana

Zdroj: Shutterstock®

Koho osloviť?

Ako prvé spravte cenový prieskum vo svojom okolí. Hľadajte, googlite, pýtajte sa iných párov a zájdite aj za hranice svojho mesta. Nikdy neviete, či nenájdete niekoho, kto je možno z menšieho mesta, no jeho tvorba vás osloví natoľko, že si ho vyberiete.

S týmito cenovými ponukami pokračujte ďalej a snažte sa vybrať tú najlepšiu v pomere cena - kvalita. Máte niekoho v rodine alebo medzi svojimi priateľmi, o kom viete, že vo voľnom čase fotí? Skúste, možno vám bude jeho štýl vyhovovať a vy tak nájdete niekoho so skúsenosťami a dokonca za lepšiu cenu.

Pozri aj: Tak ktoré? Fenomenálne šaty od Vera Wang miluje celý svet

svadobný rozpočet

Zdroj: Shutterstock®

Krátky zostrih

Zaobídete sa bez záznamu celej svadby? Tak potom je krátky a efektívny zostrih pre vás to pravé. Ak by ste si vybrali túto alternatívu, získate približne 5-minútové video, ktoré bude obsahovať celý priebeh vášho svadobného dňa v skratke.

Ak zadáte svojmu kameramanovi takúto požiadavku, vie, čo má robiť. Zachytiť množstvo dynamických a zaujímavých záberov a vám ostáva už len zvoliť tú správnu hudbu a o skvelý dojem máte postarané. Ak ste však na video nemysleli, poslednou záchranou môže v tomto prípade byť zozbieranie všetkých videí od vašich svadobných hostí a vytvorenie takéhoto videa vo vlastnej réžii.

svadobný kameraman

Zdroj: Shutterstock®

Fotograf a kameraman v jednej osobe

Nezabúdajte, že aj toto je jedným z možných riešení. Ako každé z predošlých variant, aj toto prináša určité výhody a nevýhody. Medzi hlavné výhody patrí napríklad úspora na nákladoch, nakoľko vám stačí zaplatiť iba jednu osobu, ktorá dodá fotky aj video záznam. Ušetríte aj na doplnkových nákladoch, čo sú doprava, ubytovanie či samotné jedlo na svadobnej hostine. Výhodou však môže byť aj jednotný štýl výstupov. Keďže ide o tú istú osobu, môžete predpokladať, že bude verná svojmu rukopisu ako pri fotkách, tak aj pri videu.

Bude sa ti páčiť: Pripútajte sa: Trendy svadobné šaty pre rok 2019 sú tu!

svadobný fotograf

Zdroj: Shutterstock®

Pamätajte však aj na nevýhody, ktoré sa v takomto prípade môžu objaviť. Keďže musí zhotoviteľ záznamu používať odlišné vybavenie na fotenie a natáčanie, musí prispôsobeniu techniky obetovať určitý čas. Môže sa teda stať, že premešká niektorý z neočakávaných momentov, pretože nebude mať pri sebe tú správnu techniku.

Pravdepodobnosť, že nájdete niekoho s dostatočným vybavením na paralelné zhotovovanie, je veľmi malá, nakoľko je toto vybavenie veľmi drahé. Preto je potrebné vybrať si, v ktorých chvíľach požadujete fotky a v ktorých video. Ako najväčšiu nevýhodu však môžete vnímať dlhší čas dodania výstupov, nakoľko jeden človek musí prejsť všetkými materiálmi a vytvoriť finálny výstup.

Pozri aj: Dokonalý ženích: Máš ho vysnívaného? Takto sa stane realitou!

- Anketa

MALI STE ALEBO CHCETE MAŤ NA SVADBE KAMERAMANA?

Odpovedalo 7 ľudí  

ÁNO
71%
NIE
29%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní