Aké zvoliť topánky k svadobnému obleku pre ženícha?

Aké zvoliť topánky k svadobnému obleku pre ženícha?

Svadba nie je len o neveste, ale aj o ženíchovi, ktorý bude rovnako stredobodom pozornosti počas celého svadobného dňa. Síce muži tento deň neprežívajú v takej miere ako ženy, no čo sa týka výberu svadobného obleku či topánok, tak mali by si na tom dať poriadne záležať. V podstate vo zvolenom svadobnom outfite pobudnú celý deň, preto by sa mali v obleku cítiť pohodlne a rovnako aj v topánkach.

Výber obuvi k obleku je nesmierne dôležitý. Totižto obuv ženícha je viac na očiach, než obuv nevesty, ktorá je častokrát ukrytá pod svadobnými šatami. Dokonca také topánky dokážu dotvoriť celkový outfit ženícha a môžeme tiež povedať, že ovplyvňujú výsledný efekt. Platí zásada, že svadobná obuv ženícha by mala byť prispôsobená strihu a farbe samotného obleku. Tiež je potrebné do úvahy vziať aj štýl svadby či miesto konania svadby – iné topánky sa hodia na honosnejšiu a formálnejšiu svadbu než na svadbu pod holým nebom. Aké topánky pre ženícha zvoliť?

svadobná obuv pre ženícha

Zdroj: Shutterstock®

Svadobná obuv pre ženícha podľa farby obleku

V prvom rade je potrebné do úvahy vziať farbu obleku. Ak teda vyberáte obuv, svadobný oblek by ste už dávno mali mať vybraný, aby ste sa vedeli dokonalo zladiť. Všeobecné pravidlo uvádza, že svadobné topánky ženícha by mali byť najtmavšou časťou ženíchovho outfitu. Topánky by teda mali byť o odtieň tmavšie než je oblek. Pozor však na kombináciu čierny oblek a hnedé topánky – pôsobí to veľmi nevkusne. Základné zásady:

  • k tmavosivému obleku sa hodia čierne i tmavohnedé topánky,
  • k tmavomodrému obleku môžete ladiť čierne topánky alebo topánky v ľubovoľnom hnedom odtieni,
  • sivý oblek bude vynikať predovšetkým v kombinácii s čiernymi, tmavohnedými alebo svetlohnedými topánkami,
  • oblek v hnedej farbe zlaďte s topánkami v rovnakej farbe alebo trošku zaexperimentujte a siahnite po topánkach v bordovej farbe,
  • oblek v čiernej farbe nepovoľuje žiadne experimenty – jednoducho k nemu zlaďte čierne topánky bez akýchkoľvek výmyslov,
  • biely oblek je trochu špecifický, no hodia sa k nemu biele topánky, rovnako aj hnedé a pre väčší kontrast aj čierne.

Pánska svadobná obuv podľa typu

Predajcovia nám výber neuľahčujú. Na trhu totižto nájdete množstvo rôznych modelov, ktoré sa hodia na formálnejšie i neformálne udalosti.

  • Lakovky – jednoduchý formálny štýl, ktorý je vhodné voliť predovšetkým k smokingu.
  • Oxfordky – najčastejšia voľba, pretože sa hodia na formálne a rovnako aj na menej oficiálne udalosti.
  • Wholecut – topánky bez akéhokoľvek zdobenia a švíkov, najčastejšie sú vyrobené z jedného kusa materiálu.
  • Monky – topánky bez šnurovania, zväčša sa zapínajú prackami.
  • Derby – topánky s otvoreným šnurovaním a s našitou derbou (jazykom) na zvršku topánky, sú menej elegantné než oxfordky či wholecut.

Zaujme ťa: Ovocná svadobná torta: Farebný koláč so správnym šmrncom

ponožky do svadobných topánok

Zdroj: Shutterstock®

Ponožky do svadobných topánok pre ženícha

Netreba zabúdať ani na svadobné ponožky, ktoré je rovnako potrebné k outfitu zladiť. Páni v rokoch by vás určite presviedčali, že ponožky by nemali byť v žiadnom prípade v kontraste s topánkami. Vhodné je voliť jednofarebné ponožky bez vzoru či ozdôb. K čiernym topánkam voľte čierne ponožky a k hnedým zase hnedé alebo béžové. Za faux pass sa považujú biele ponožky, ktoré sa k žiadnemu obleku nehodia (nanajvýš k bielemu, keď budete voliť aj biele topánky).

V dnešnej modernej dobe sa však nemusíte báť odviazať. Už nejaký ten piatok sú trendy výrazné ponožky s rôznymi obrázkami či vzormi. Ženísi dnes volia rôzne extravagantné výstrelky, ktoré dokážu pobaviť a na fotkách vyzerajú vtipne. Ak nepatríte do starej školy, tak sa pokojne odviažte. Je to vaša svadba a nikto vám nemusí diktovať, čo si máte obliecť a naopak, čo nie!

Na druhej strane však platí, že je lepšie voliť dlhšie ponožky, aby mužovi pri sedení spod nohavíc nevykukovali holé nohy.

Neprehliadni: Najštýlovejšie spôsoby viazania kravaty i s návodom


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní