Poďakovanie rodičom na svadbe: Slová vďaky alebo darčeky?

Poďakovanie rodičom na svadbe: Slová vďaky alebo darčeky?
  • 09.02.2023
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Poďakovanie v príhovore

Obyčajne patria svadobné príhovory starejšiemu, hlavnému družbovi a hlavnej družičke. Vo výnimočných prípadoch sa svojim hosťom prihovárajú aj svadobní rodičia, ale aj ženích či nevesta. Ak chcete využiť túto časť svadobného programu na vyjadrenie poďakovania rodičom, určite to ocenia. Hovoriť budete pred všetkými svojimi blízkymi, a preto sa takéto gesto cení oveľa viac.

Odporúčame: Ako si uviazať kravatu a motýlika

ako napísať príhovor

Zdroj: Shutterstock®

Ako napísať svadobný príhovor

Začnite všeobecným poďakovaním všetkým hosťom. Zdieľajú s vami najdôležitejší deň vášho života, a to je najväčší dar, aký vám dávajú. Potom sa sústreďte na svojich rodičov. Na všetko, čo vám dali, na starostlivosť, ktorú vám poskytli, na rady, ktorými sa riadite aj dnes. Nezabudnite spomenúť aj vtipný príbeh. Každý dobrý príhovor má miesto na smiech, ale aj na slzičku či dve. 

poďakovanie v príhovore

Zdroj: Shutterstock®

Najlepšie na tom je, že pre slová príhovoru nemusíte chodiť ďaleko. Všetko, čo potrebujete povedať, už dávno viete. Zažili ste to. Možno si rodičia váš život predstavovali inak, no určite chcú počuť, že vás dnes napĺňa šťastie. A to je najdôležitejšie. Príhovor vždy ukončujte na veselú nôtu, aby bol na konci odľahčený a zábava mohla pokračovať.

Pozri tiež: Modrá svadobná výzdoba: Extravagantná a predsa romantická

poďakovanie rodičom

Zdroj: Shutterstock®

Darčeky pre rodičov

Poďakovanie môžete vymyslieť vo forme vhodného darčeka. Obľúbené sú rôzne spomienkové predmety, do dreva vypaľované texty s poďakovaním alebo fotoknihy dokumentujúce vaše kroky, ktoré smerovali až k vášmu svadobnému dňu. Dary môžu byť aj oveľa osobnejšie. Svojich rodičov poznáte najlepšie. Možno túžia po víkende na horách, aby si konečne oddýchli od svadobného zhonu. Darovať im môžete aj upravené a pekne zarámované ich vlastné svadobné fotografie. Mamky tiež poteší pekná kytica kvetov alebo šperk a otcov zase kvalitná cigara alebo iná maličkosť, ktorá im pripomenie tento výnimočný deň.

Zaujme ťa: Ako začať plánovať svadbu? S čím začať čo najskôr?

darčeky pre rodičov

Zdroj: Shutterstock®

Ďakujte srdcom

Či sa už rozhodnete pre darček fyzický, alebo ho zabalíte do jednoduchého a úprimného poďakovania, ďakujete srdcom. Nech už boli posledné týždne akokoľvek náročné, svadobný deň má byť radostný a plný pozitívnych emócií. To, že sedíte na čestných miestach za hlavným stolom a všetci vaši hostia prišli s vami tento moment zdieľať, je dôvodom na veľkú vďaku. Užívajte si to plnými dúškami.

Aktualizovaný článok: 9.2.2023

darček pre rodičov

Zdroj: pinterest.com/MemoryThreadCo/

darček pre maminu

Zdroj: pinterest.com/MonCheriDesigns

darčeky pre rodičov

Zdroj: pinterest.com/cas1223/

darček pre mamu

Zdroj: pinterest.com/cheyenneschultz/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 08:39

KS
karma
133.00

Poďakovanie sa rodičom, je určite jedna z najdojemnejších chvíľ na celej svadbe. Určite sa patrí poďakovať slovne, ale aj vhodným darom, napr. také darčekové koše zložené z vecí, ktoré majú radi sú super :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní