Rozprávková svadba v zime: 5 dôvodov, prečo naplánovať svadbu v tomto období

Rozprávková svadba v zime: 5 dôvodov, prečo naplánovať svadbu v tomto období

Letné svadby sú úžasné. Je teplo, nemusíte na seba vrstviť kabátik či pelerínu, sú dostupné rôzne kvety, no letná svadba má aj svoje nevýhody. Leto je totižto najobľúbenejším a najžiadanejším obdobím na realizáciu svadby. Preto sú svadby v tomto období o niečo drahšie. Nevýhodou sú aj vyššie teploty, ktoré môžu zničiť make-up nevesty, no môžu vás obrať aj o energiu, ktorej už aj tak nemusíte mať na rozdávanie. A keďže je to obľúbené obdobie, kedy sa koná množstvo svadieb, ani všetci pozvaní svadobní hostia nemusia na vašu svadbu doraziť. Ak sa vydáva alebo žení niekto ďalší z rodiny alebo ich známi, môžu dať prednosť ich svadbe pred tou vašou.

So zimnou svadbou sa tomu všetkému môžete vyhnúť a získať môžete krásne zasnežené svadobné fotografie, vianočne ladenú svadobnú výzdobu a pod. V podstate by sa dalo povedať, že byť zimnou nevestou a ženíchom je v podstate oveľa lepšie. Stále váhate? Tak sa poďme pozrieť na výhody svadby v zimnom období.

svadba v zimnom období

Zdroj: Shutterstock®

1. Menej stresu

Na zimných svadbách oceníte najmä to, že sa vyhnete stresu z obáv ohľadom počasia. Počas letných období je počasie viac-menej premenlivé. Raz svieti slnko, inokedy prší, fúka vietor, preto naplánovať napríklad vonkajšiu svadbu môže byť istým rizikom. Pri zimných svadbách je jasné, že sa všetko bude odohrávať v interiéri – ako obrad, tak aj hostina. Plánovanie zimnej svadby tak bude menej stresujúce a rovnako aj menej finančne náročné, pretože nemusíte počítať s ďalšími nákladmi, napríklad na stan, pod ktorý by sa hostia schovali v prípade nepriaznivého počasia.

2. Voľné termíny a nižšie ceny

Je jednoduchšie rezervovať si termín na zimnú svadbu než na letnú. Počas letných mesiacov je veľký nával záujemcov o svadbu, preto niektoré svadobné miesta môžu byť „vybookované“ na niekoľko rokov dopredu. Samozrejme, s vyšším záujmom narastajú aj ceny za prenájom svadobnej sály. Na druhej strane, tie isté miesta môžu byť počas zimných mesiacov viac dostupné a lacnejšie.

3. Možno ušetríte na dekoráciách

Zimné obdobie sa spája s Vianocami, preto mnohé reštaurácie a iné podniky zdobia svoje prevádzky do týchto dekorácií. Ak je to tak, tak možno takýmto spôsobom ušetríte na dekoráciách. Nebudete musieť zbytočne vyhadzovať peniaze na dekorácie do svadobnej sály.

Pozri aj: Zlatá svadobná torta s ohromnými detailmi: Luxus už na pohľad

zimné svadobné fotenie

Zdroj: Shutterstock®

4. Je najlepší čas na oprášenie smokingu

Ak plánujete formálnu svadbu, tak určite stanovíte dress code aj pre vašich hostí. To však môže byť počas letných mesiacov menší problém, pretože žiaden hosť sa nechce doslova pariť v róbe. Naopak, v zimných mesiacoch budú róby vítané. Páni môžu oprášiť svoje smokingy a dámy večerné róby, pokojne aj s flitrami.

5. Ohromujúce fotografie

Už v úvode sme načrtli, že zima má výhodu v tom, že je všade navôkol sneh. A ten na svadobných fotografiách vyzerá priam očarujúco. Zimné svadobné fotografie v snehu majú svoje čaro a ešte ak vám vykukne pri fotení slnko, bude sa od bielej posýpky krásne odrážať.

Neprehliadni: Svadobné bolerko, bunda alebo plášť: Čo si vybrať do nepriaznivého počasia?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

zimná svadba

Čo čítajú ostatní