Veľký svadobný manuál: Ako ušetriť na svadobnej oslave?

Veľký svadobný manuál: Ako ušetriť na svadobnej oslave?
  • 19.12.2018
  • Beáta Hnátová

Vitajte pri pokračovaní nášho veľkého svadobného manuálu, v ktorom vám prinášame tipy ako ušetriť. Po predošlom článku Ako ušetriť na svadobnej hostine ste mali možnosť zistiť, na čo všetko myslieť pri objednávaní sály, jedla či nápojov, vám dnes poradíme so záležitosťami ako je: svadobná výslužka, svadobný program, výzdoba. Tak si nachystajte svoj plánovač, máte sa na čo tešiť!

Čo s výslužkou?

Keďže svojich hostí poznáte, zvážte, čo ocenia viac. Či to bude nezabudnuteľná svadobná hostina, alebo výslužka plná domácich koláčov, ktoré si vychutnajú v pokoji domova. Pretože aj na takejto výslužke môžete ušetriť, ak spojíte sily so svojimi družičkami a pripravíte si ich vo vlastnej réžii.

Dobrou správou je však fakt, že korkovné sa nevzťahuje na vínko, ktoré môžete podarovať ku výslužke. Je to však potrebné? Budete silou-mocou kupovať nejaké lacné víno, keďže ide o množstvo fliaš, a to len preto, aby nejaké bolo? Skúste pouvažovať, či je to potrebné a venovať ho napríklad len v prípade, keď viete, že vaši hostia prídu na svadbu ako šoféri a vínko bude pre nich cenou útechy za triezvu noc.

Pozri aj: Svadobné dary pre mladomanželov: Aké sú novodobé tradície?

vyslúžené vínko

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Výzdoba ako zlatý klinec

Aj keď sme už výzdobu spomínali v súvislosti so svadobnými priestormi, je to položka, ktorá si zaslúži viac pozornosti. Zvážili ste výhody aj nevýhody lacného priestoru a rozhodli ste sa, že túto alternatívu skúsite? Výzdoba sa vám teda určite hodí. No aj keď myslíte na všetky dostupné farby, štóly, kvety, svadobnú kyticu, návleky na stoličky, poháre, podbradník, servítky, balóny, fotostenu, fotobúdku a pod., tak vedzte, že nemusíte mať všetko a mnohé z týchto položiek si viete pripraviť s menšou pomocou aj sami, prípade ich viete zohnať z druhej ruky a prispôsobiť ich svojmu vkusu či už v svadobnej sále, alebo v kostole.

svadobná výzdoba

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Ako na program

Aj keď sme sa šetreniu na svadobných fotografiách svadobnom videu venovali už v našich predošlých článkoch, radi by sme vám pripomenuli, že aj tieto položky môžu byť značne skresané. Rovnako je to aj v prípade DJ-a alebo kapely, no v tomto prípade sa názory rôznia a niektorí hostia nedajú dopustiť na dobrú zábavu, ktorá za to stojí.

Ak túžite mať ako súčasť svojho programu čepčenie, mali by ste skúsiť zaktivizovať staršie členky vašej rodiny, ktoré určite vylovia spomedzi svojich známych ľudové súbory, ktoré budú zárukou kvality, ale aj dobrej ceny. Takisto sa môžete vrátiť ku starým tradíciám a osloviť starejšieho zo svojich rodinných kruhov, namiesto najatia profesionála.

Odporúčame: Ľudové tradície na svadbe: Darí sa nám ich udržiavať?

svadobný DJ

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Dajte to svojim hosťom vedieť

Ako dať svojim hosťom vedieť, že sú pozvaní na váš veľký deň D? Dá sa to štýlovo a zároveň lacno. V dnešnej modernej dobe to niektoré páry skúšajú posielaním krátkych videí, hovorov, vtipných selfie či „save the date“ pozvánkami. Ako to spravíte vy, je len na vás. No ak ste vyznávačmi tradičných papierových oznámení, nezúfajte. Skúste si vytvoriť dizajn sami alebo vybrať z množstva dostupných verzií, ktorými disponujú tlačiarne.

save the date

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Netradičné požiadavky

Ako sa hovorí, na každý problém sa nájde riešenie. Ak však riešite dilemu svadobných obrúčok, ktoré stoja nehorázne veľa, alebo si len jednoducho neviete vybrať, skúste to po svojom. Obrúčky si môžete nielen navrhnúť sami, no ušetriť môžete aj uprednostnením lacnejšieho kovu, ktorým môže byť striebro alebo wolfrám. Ani táto alternatíva pre vás nie je dostupná? Tak skúste zozbierať úlomky kovov alebo nepoužité šperky, ktoré sa vám doma povaľujú a nechajte si ich urobiť na mieru u zlatníka.

Bude sa ti páčiť: Jedinečné svadobné šperky: Inšpirácia od Very Wang


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní