Matrace pre páry – je lepšie vybrať si jeden spoločný alebo dva samostatné?

Matrace pre páry – je lepšie vybrať si jeden spoločný alebo dva samostatné?

Výber spoločného matraca do manželskej postele je nepochybne zložitejšou úlohou, než výber matraca jednolôžkového. Kým jednotlivec sa môže sústrediť výhradne na svoje očakávania, manželia zariaďujúci si spálňu by mali zohľadniť potreby a preferencie oboch. 

Tieto bývajú často značne odlišné, niekedy úplne rozdielne. Našťastie, riešenie tohoto problému existuje – namiesto jedného matraca môžete kúpiť dva samostatné.

Matrace pre manželskú posteľ – kedy jeden a kedy dva osobitné?

Úlohou matraca v manželskej posteli je poskytnúť správnu oporu obom partnerom, preto by nemal byť príliš mäkký ani príliš tvrdý, ale taký, ktorý sa dokáže prispôsobiť anatomickej štruktúre oboch. Ľudia s nižšou hmotnosťou by mali voliť mäkšie matrace, tí, ktorí vážia viac, by mali spať na tvrdšom podklade.

Výška človeka tiež zohráva úlohu, pretože pri rovnakej hmotnosti sa váha rozkladá na inú plochu. Ak sa teda manželia vo svojich proporciách príliš nelíšia, môžu úspešne používať jeden spoločný matrac. Ak je to opačne a majú v hmotnosti a výške výrazné rozdiely, je lepšie dať prednosť dvom samostatným matracom.

Čo do tvrdosti lôžka, preferencie bývajú taktiež rôzne. Niektorí uprednostňujú spať na tvrdom povrchu, iní sa zase radi do podkladu mierne zanoria. Ak sú predstavy manželov rovnaké, je to skvelé! Odpoveď je jasná: môžu si vybrať dvojlôžkový matrac a obaja budú spokojní.

Ak však každý uprednostňuje inú tvrdosť, rozdielne nároky si uspokoja zakúpením samostatných jednolôžkových matracov a každý môže spať tak, ako má rád.

Zaujme ťa aj: Minimalistická svadobná kytica: Inšpiruj sa jednoduchosťou, ktorá dokáže okúzliť

Aký matrac pre manželskú posteľ?

Manželské postele sa svojou veľkosťou môžu výrazne líšiť. Minimálna šírka spánkovej plochy pre dve osoby je 140 cm, takže matrac 120×200 by bol takmer určite primalý. Ak spálňa nie je príliš veľká a manželia sú skôr štíhlejších postáv, matrac o rozmeroch 140×200 by mal postačovať. Častejšie sa však vyberajú matrace 160×200. Tí, ktorí majú radi veľa miesta, aby mohli zaujímať čo najpohodlnejšie polohy počas spania, si môžu dopriať matrace do väčších postelí v rozmeroch 180×200 cm alebo dokonca matrace 200×200 cm.

Ak sa manželia rozhodnú, že v ich prípade sú vhodnejšie samostatné matrace, mali by si vybrať matrace 1+1 vo veľkostiach 80×200, 90×200 alebo 100×200. Matrace v rôznych veľkostiach nájdete napríklad v Agáte: https://www.agatanabytok.sk/nabytok/matrace-a-rosty/matrace. Agáta je známa poľská nábytková značka. Zákazníci niekoľkých desiatok jej kamenných obchodov oceňujú profesionálnu obsluhu a poradenstvo, a v online obchode – mimoriadne široký sortiment výrobkov domácich a zahraničných výrobcov, ako aj pohodlné nákupy bez nutnosti opustenia domova.

Matrace do manželskej postele – akú výplň si vybrať?

Podľa druhu výplne sa matrace vo svojich vlastnostiach značne líšia. Pri kupovaní dvojitého matraca, ktorý budú životní partneri zdieľať, je potrebné venovať osobitnú pozornosť tomu, ako daný typ výplne prenáša alebo neprenáša vibrácie spôsobované zmenami polohy počas spánku. Ak toto zanedbáme, vystavujeme sa riziku, že každý pohyb partnera budeme cítiť a náš spánok bude narušený.

Aký matrac pre manželskú posteľ vybrať? V prípade pružinových matracov je optimálnym riešením matrac typu multipocket, ktorý má vo výplni množstvo malých pružín v samostatných taštičkách, ktoré – pôsobiac nezávisle od seba – neprenášajú vibrácie. Veľmi účelné sú aj iné, značne elastické pružné matrace, ktorých výplň je vyrobená z vysoko kvalitných penových materiálov – termoelastických alebo latexových.

Zdroj úvodnej fotky: agatanabytok.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní