Knihy ako dekorácia na svadbe: Milovníci literatúry si prídu na svoje

Knihy ako dekorácia na svadbe: Milovníci literatúry si prídu na svoje

Deň čo deň nás udivuje kreativita ľudí. A hlavne pri vymýšľaní a realizácii svadobnej výzdoby. Popravde, neexistuje nič, čo by ste nemohli zakomponovať do svadobnej výzdoby a použiť ako dekoráciu na svadbe.

Vždy všetko vyzerá tak úchvatne – či už samostatne, alebo napríklad v kombinácii s kvetmi a inými dekoráciami. A verte či nie, aj knihy vo svadobnej výzdobe sú zaujímavým prvkom, ktorý ohúri všetkých milovníkov literatúry. Ak aj vy k ním patríte a čítanie považujete za relax, tak potom sú knihy významnou súčasťou vášho života.

Knihy milujeme z rôznych dôvodov, no zo všetkého najviac na nich oceňujeme to, že nás dokážu preniesť na rôzne miesta. A knihy sú aj krásnou svadobnou výzdobou.

Ak ste so svojím partnerom typ ľudí, ktorí jednoducho nedokážu odložiť dobrú knihu, potom môže byť stredobodom svadobnej výzdoby počas vašej hostiny práve kniha. Nielenže vnesie do expozície osobnosť, ale dodá jej aj farby a textúru. Nižšie nájdete inšpiráciu a tipy, ako použiť knižné ozdoby na stoloch svadobnej hostiny.

Knihy ako svadobné dekorácie

Či už ste každodenným čitateľom, s partnerom vás spája láska k určitej postave, alebo ste sa dokonca zoznámili v knižnici, knihy sú zábavným doplnkom svadobnej výzdoby.

Keď ich poukladáte na seba, môžu svadobným stolom dodať 3D rozmer a prvok, ktorý bude viac-menej centrálnym prvkom. Voliť môžete knihy v konkrétnej farebnej schéme alebo popustiť uzdu fantázii a vašej kreativite a vytvoriť dekoráciu, ktorá bude z diaľky kričať, že knihy sú vašou súčasťou života.

Vyberte svoje obľúbené romány a poukladajte ich na stoly. Poprípade môžete vytvoriť čitateľský kútik pre vašich hostí. Knihy však môžete do výzdoby zakomponovať aj inak.

Zaujme ťa aj: Pes na svadbe je vítaný! Máme pre teba inšpirácie, ako ho vystrojiť

dekorácie z kníh

Zdroj: pinterest.com/bridalmusings/

• Knižný podstavec

Knihy sú zaujímavým prvkom, no môžete ich použiť aj ako podstavec pre ďalšie dekorácie. Naplánujte si napríklad umiestnenie knižných aranžmánov spolu s kvetinovými, menšími a väčšími vázičkami, svietnikmi a pod. Docielite tak romantický nádych v kombinácii s knihami.

• Knižné čísla stolov

Stále premýšľate, ako by ste označili stoly hostí? Viac premýšľať nemusíte. Ak ste tými, ktorí milujú knihy, tak potom túto dilemu máte vyriešenú. Použite knihy ako označenie stolov. V prípade, že máte celú sériu kníh, tak ich použite na označenie stolov – nemusíte už pridávať žiadne čísla. No v prípade, že nemáte celú sériu, tak si vytlačte aj čísla – knihy môžu slúžiť ako stojan na čísla.

Pozri tiež: Unikátne spôsoby, ako využiť papraď na svadbe: Zakomponuj ju do výzdoby i kytice

dekorácie na svadbu

Zdroj: pinterest.com/wedmegood/

Tipy pre knižné ozdoby

Nech už knihy zakomponujete do výzdoby akokoľvek, myslíte na to, aké knihy zo svojej knižnice vytiahnete. Totižto nie všetky knihy je vhodné vystaviť na obdiv. Ak máte v zbierke nejaké šteklivé a erotické knihy, tie si nechajte doma.

Ak má vaša svadba špecifickú tému alebo ak máte s partnerom radi konkrétneho autora, zvážte použitie len kníh, ktoré zodpovedajú týmto parametrom.

Ak chcete knihy použiť len na dozdobenie stolov skúste navštíviť antikvariát, kde nájdete knihy za malo peňazí a so zaujímavým dizajnom.

Nezabudnite, že ponorenie sa do dobrej knihy je príjemné a zábavné, takže začlenenie literatúry do svadobnej výzdoby by malo byť rovnaké! Teraz je ten správny čas na kreativitu. Ak máte s partnerom spoločnú lásku k literatúre, pretavte ju aj do svadobnej výzdoby.

svadobná výzdoba

Zdroj: pinterest.com/beaucoupfavors/

dekorácia z kníh

Zdroj: pinterest.com/weddingchicks/

dekorácia

Zdroj: pinterest.com/penguinrandom/

čísla na stoly

Zdroj: pinterest.com/stylemepretty/

dekorácie na stoly

Zdroj: pinterest.com/weddingomania/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná výzdoba

Čo čítajú ostatní