Svadba vo vinohrade: Spoznaj 5 slovenských viníc ideálnych na svadbu

Svadba vo vinohrade: Spoznaj 5 slovenských viníc ideálnych na svadbu
  • 27.10.2023
  • Michaela Kožáková

Zelené kopce s pravidelnými koľajami viniča, kamenné vínne pivnice dýchajúce históriou, vinárske domy s rozľahlými dvormi, vôňa čerstvo pooberaného hrozna, kúzelné prostredie, vkusná výzdoba, jedlo a víno. Už ste si to predstavili?

Očarujúce prostredie viníc je dokonalé svadobné miesto pre romantickú svadbu v prírode. A k tomu ešte sýte živé farby a veľa prirodzeného svetla sú ďalšou výhodou pre vašu vysnívanú svadbu. A tie nádherné fotky!

Svadba v objatí viníc je výborným riešením pre tých, ktorí nemajú radi nastrojené svadby, prezdobené sály s gýčovými dekoráciami a skôr hľadajú niečo prirodzenejšie, elegantné a s uvoľnenou atmosférou. Svadba je dôležitým dňom v živote mladého páru a nie je len o radosti, ale i o nervozite a strese. Práve vinohrady sú kombináciou vznešenosti, romantiky a zároveň ľahkosti, kde sa nielen vy, ale i svadobní hostia budú cítiť veľmi príjemne počas svadobného dňa.

Napíšte aj vy svoj svadobný príbeh vo vinohrade. Zažite svoju vysnívanú svadbu v prírodnom prostredí viníc. Pozor, s rezerváciou by ste mali začať už teraz, ak plánujete vašu svadbu v roku 2024.

Neprehliadni: Uvítacia tabuľa na svadbu: Najkrajšie inšpirácie, ktoré ťa oslovia

Svadba vo vinohradoch - originálna svadba

Svadobný deň vo vinohrade je vhodný najmä počas letných alebo teplých jesenných či jarných dní. Niektoré z vinohradov ponúkajú na prenájom vínne pivnice, vinárske domy, svadobné stany a poskytujú i ubytovanie pre svadobčanov. Ak však hľadáte tematické miesta, ale plánujete sa brať v chladnejších mesiacoch, výbornou voľbou je aj svadba priamo v pivnici. Veselica až do rána či rodinná oslava môže pokračovať v interiéri.

Ak premýšľate o niečom podobnom a možno sa vám zdajú ponuky jednotlivých svadobných agentúr alebo majiteľov viníc prehnane vysoké, môžete zvoliť jednoduchší variant. Dohodnite si napríklad sobáš vo vinohrade alebo si nechajte spraviť fotky vo voňavých viničných sadoch. Svadobné fotenie vo vinohrade môže byť skutočne originálnou spomienkou na vašu svadbu. Na Slovensku máme niekoľko nádherných viníc, ktoré môžu splniť váš sen o dokonalom svadobnom dni. Stačí si len vybrať.

Netradičný vinársky štýl - vinohrady ako miesto svadby

Svadba vo vinohrade je špecifická svojou atmosférou. Príjemný vánok, deti pobehujúce a hrajúce sa na skrývačku bez strachu rodičov, že by niečo rozbili, štrngajúce poháre s kvalitným vínom, štebot vtákov prerušujúci veselú konverzáciu medzi svadobčanmi.

Svadobná sála vo vinohrade? Svadba priamo vo vinici, v prírodnom prostredí alebo svadba vo vinárskom dome je niečo, na čo budete ešte dlho spomínať. Pri plánovaní svadby vo vinohrade je však dôležité prispôsobiť výzdobu, jedlo aj šaty danému prostrediu. Vymeňte trblietajúce sa kamienky za korkové štuple, umelé kytice za živé lúčne kvety alebo dekoratívnu sušenú trávu, prezdobenú krémovú trojposchodovú tortu za lahodnú kombináciu syrov, klasické nealkoholické nápoje za domáce limonády z čerstvého ovocia. Zabudnite na obrovské kruhové šaty a pätnásť centimetrové opätky. 

Dlhé svetelné reťaze, sudy od vína, bohaté živé kytice, sviečky a lampáše, malé fľaše vína ako pozornosť pre hostí sú vkusnými detailmi pre tú pravú svadbu vo vinici. Samozrejme, svadba vo vinici sa nezaobíde ani bez kvalitného vínka. Dokonca môžeme povedať, že viacerých z nás víno sprevádza mnohými životnými udalosťami. Je zmyselné, niekedy trpké a neľútostné – ako život sám. 

INŠPIRUJTE SA: Svadobné miesta vo vinohrade - najkrajšie vinice

Svadba

Zdroj: INSTAGRAM/svadbolina

Vinárstvo Dobrý Pocit - nezabudnuteľná svadba vo vinohrade

Dokonalá svadba vo vinohrade? Stavte na Vinárstvo Dobrý pocit, ktoré bolo založené v roku 2001 zakúpením starého sedliackeho domu v obci Ružindol v okrese Trnava. Po troch rokoch rekonštrukcií a reštaurovania vznikla pivnica s kapacitou 40-tisíc litrov vína. Rozľahlý vinársky dvor je vhodným miestom pre vysnívanú svadbu. Na bohatú svadobnú hostinu slúži malebný sedliacky dom. Prostredie vkusne dotvára vonkajšie posedenie zhotovené z drevených sudov. A tá výzdoba! Veď posúďte sami.

Zaujme Ťa: Svadobná výzdoba domu, dverí a oplotenia: Tieto nápady ťa inšpirujú

Svadba

Zdroj: INSTAGRAM/chateau_ruban

Chateau Rúbaň - výnimočné svadobné priestory

Čarovné prostredie, nádherné dekorácie, romantický stan, moderný guest house – toto všetko ponúka vinárstvo v obci Rúbaň v okrese Nové Zámky. Toto miesto je kombináciou pompéznosti, veľkoleposti a je vhodné pre tých, ktorí preferujú svadbu vo vintage štýle. Výhodou pre svadbu v Chateau Rúbaň je ubytovanie pre hostí, takže sa nemusíte báť, že sa vám svadobčania po pol noci rozutekajú do taxíkov. 

Svadba

Zdroj: INSTAGRAM/anntuziasm

Vinohradnícky domček Celestín - prirodzené svadobné prostredie

Dlhé pásy viníc a uprostred nich zaujímavá stavba. Do domčeka Celestín v Pezinku sa zamilujete na prvý pohľad. Vynikajúce jedlo, chutné víno, vkusná výzdoba, kúzelné prostredie a veselica až do rána. Celestín ponúka svadbu priamo v nádherných viniciach. 

Svadba

Zdroj: INSTAGRAM/djmike.sk

Karpatská perla - svadba v objatí viníc

Ak hľadáte miesto, kde sa snúbi nádherný kraj s výborným vínom a kvalitnou gastronómiou, tak Karpatská perla je pre vás ako stvorená. Šesťdesiat hektárov malokarpatských viníc s odtlačkom harmónie prírody, poctivej práce, tradície a rodiny je dokonalým základom pre vysnívanú svadbu. 

Odporúčame: Predsvadobná odobierka: Nutná tradícia, bez ktorej sa nezaobídeš?

Modra

Zdroj: INSTAGRAM/kristianakona

Modrý dom - dokonalý svadobný priestor

Čarovný Modrý dom v srdci mesta Modra na úpätí Malých Karpát, kde je cítiť vinohradnícku tradíciu za každým rohom, je láskou na prvý pohľad. Súčasťou areálu je krásna vínna pivnica s tehlovými klenbami, vonkajšie záhrady s vidieckou stodolou a priestory na ubytovanie, ktoré poskytujú nezameniteľnú atmosféru pre výnimočné svadby. 

Hľadáte tematické miesta alebo je vašou jasnou voľbou svadba v prírode? Určite si zvoľte Modrý dom, ktorý ponúka výnimočné svadobné miesta a zákutia pre nezabudnuteľné svadobné fotenie.

Aktualizované na 27. 10. 2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní