Kreatívne svadobné hry: Dopraj svojim hosťom skvelú zábavu!

Kreatívne svadobné hry: Dopraj svojim hosťom skvelú zábavu!
  • 10.10.2023
  • Michaela Kožáková

Svadba je veselou oslavou nového spoločného života dvoch mladých ľudí. Áno, veselou a zábavnou. Preto okrem toho, že máme vyzerať veľmi dobre, musíme zabezpečiť, aby sa aj naši hostia cítili na svadbe výborne a výnimočne – najedení, spokojní a najmä, aby sa zabávali.

Pravdaže je ťažké vyhovieť všetkým. Šesťdesiatpäť ročnej tete asi nepríde veľmi zábavné pozorovať, kto vypije viac pohárikov domáceho. Takisto veľa ľudí nerado tancuje a radšej posedáva za stolom alebo sa zdržuje vonku. Vlastne, na svadbe sa práve najviac tancuje, prípadne skáče a vykonávajú sa rôzne zvláštne kreácie a choreografie v prípade užitia väčšieho množstva alkoholu. Nikto z nás si nevie predstaviť svadbu bez tanca.

Čo teda robiť s tými netanečníkmi? Ako originálne oživiť svadobný program či svadobnú hostinu? Prinášame vám niekoľko nápadov pre program na svadbu a zábavné svadobné hry, ktoré váš veľký deň spravia nezabudnuteľným.

Pozri aj: Svadobné noviny: Novinka, ktorá poteší hostí, snúbencov aj rodičov!

Zábavné svadobné hry

Plánovanie svadby okrem dôležitých detailov ako je svadobný program, zasadací poriadok a usadenie svadobných hostí, svadobný príhovor, svadobná výzdoba či svadobné menu zahŕňa i originálne svadobné hry. Ak ste sa však rozhodli mať romantickú svadbu vo dvojici alebo v kruhu pár najbližších, tak hry nemajú svoje opodstatnenie.

Plánujete mať na svadbe veľa hostí a potrebujete spestriť program svadobnej hostiny a doviesť váš svadobný deň do dokonalosti? Tak v tomto prípade tradičné svadobné hry či šikovné spoločenské hry sú presne to, čo potrebujete, aby ste zabavili vašich hostí. 

Pohoda, zábava a dobrá atmosféra je to, na čo by ste nemali zabudnúť počas plánovania vašej svadby. Neváhajte preto svadobné hry zaradiť do svadobného programu. Okrem dobrého jedla a krásneho novomanželského páru sa chcú hostia zabaviť a užiť si vašu svadbu.

Tip: Originálne svadobné hry či tradičné svadobné hry v podobe topánkového kvízu či mladomanželského kvízu sa neodmoderujú sami. Je preto dobré, aby moderátor svadobných hostí usmerňoval, komentoval ich výkony a organizoval tieto hry. Túto úlohu skvele zvládne i starejší na svadbe.

Krížovka

Zdroj: PINTEREST/rusticweddingchic.com, PINTEREST/weddingchicks.com

Zabavte svadobných hostí krížovkou

Pripravte pre svojich hostí kreatívnu krížovku. Použite v nej slová spojené so svadbou, s vašimi osobami. Môžete sa spýtať otázky ako: kde ste sa prvýkrát stretli, ako dlho ste spolu, kto komu prvý vyznal lásku. Uvidíte, ako dobre vás vaša rodina a známi poznajú. 

Kreatívnu krížovku vytlačte a položte vedľa taniera každého hosťa alebo si zaobstarajte veľkú tabuľu a kriedou na ňu napíšte písmenka. Motiváciou pre svadobčanov môže byť cena – vtipná odmena, ktorú dostane stôl, ktorý ako prvý krížovku vyrieši. 

Zaujme Ťa: Uvítacia tabuľa na svadbu: Najkrajšie inšpirácie, ktoré ťa oslovia

Hula hop!

Zdroj: PINTEREST/tulleandchantilly.com

Svadobný program a športové hry

Hula hop turnaj

Udržte svojich hostí v dobrej kondícií a pripravte pre nich hula hop turnaj. Po troch krémešoch a poriadnom černohorskom rezni sa potrebujú trochu rozhýbať. Uvidíte, koľko zábavy zažijete. A možno sa pridá i vaša svokra a tromfne všetkých zúčastnených! Môžete tiež vyhlásiť súťaž, kto vydrží krútiť hula hop kruhom najdlhšie alebo kto dokáže krútiť najväčším počtom týchto kruhov. Odmenou pre výhercu / výherkyňu môže byť lístok na večeru (samozrejme, na vašej svadbe) alebo niečo iné originálne, čo mu alebo jej vašu svadbu pripomenie aj po rokoch – buďte kreatívni!

Skákanie vo vreci

Vyhrnúť nohavice, prehodiť kravatu cez plece, vyzuť topánky na opätkoch a poďme sa pretekať. Zábavná aktivita v podobe pretekov vo vreciach je vhodná najmä pre letnú svadbu, ktorá má k dispozícii záhradu. Nechajte svojich hostí odviazať sa a vrátiť sa do detských čias.

Skákacie lopty a preťahovanie lanom

Ďalšou športovou aktivitou, ktorá rozprúdi zábavu na vašej svadbe sú skákacie lopty či preťahovanie lanom. Uvidíte, ako si tieto preteky vaši svadobčania užijú.

V prípade športových hier je vhodné k pozvánke na svadbu pripojiť i poznámku o tom, aby si vaši hostia priniesli tenisky či inú športovú obuv.

Koleso úloh

Koleso je jednou z možností, ako výborne zabaviť svadobčanov. Môžete si ho vyrobiť sami – z hrubšieho kartónu či preglejky. Napíšte naň úlohy, ako napríklad prednes prípitok, požiadaj o tanec, pripi si s manželským párom, zaspievaj pesničku, pobozkaj nevestu či predveď svoj najlepší tanec.

Svadobná jenga

Zdroj: PINTEREST/brideandblossom.com, PINTEREST/s-media-cache-ak0.pinimg.com

Šikovné spoločenské hry - svadobná jenga, veselé piškvôrky

Máte radi hru jengu? My áno a určite aj vaši hostia. Prekvapte ich obrovskou drevenou vežou s veľkými kúskami dreva. Uvidíte, že sa zapoja i vaši strýkovia a tety. A to s veľkou radosťou!

Jengu môžete použiť aj ako knihu hostí. Nechajte hostí napísať na jednotlivé kúsky nejaký vtipný odkaz. Neskôr, po svadbe pozliepajte kúsky dokopy a vytvorte si originálny obraz. Krásna spomienka, čo poviete?

Poprípade môžete na jednotlivé dieliky napísať rôzne úlohy, ktoré budú museli vaši hostia splniť, až danú kocku z veže vytiahnu. Nezabudnite tiež pripraviť úlohu pre toho, komu veža spadne. 

Veselé piškvôrky

Pre malých i pre veľkých, pre tanečníkov i introvertov. Veselé piškvôrky zabavia naozaj všetkých. Sú vhodné pre svadby v akomkoľvek období, v zime či v lete. Môžete si ich jednoducho vyrobiť napríklad i z kartónu. A neváhajte ich pripraviť vo veľkom. Namiesto klasických 9 políčok voľte viac, nech je o zábavu postarané na dlhší čas

Odporúčame: Čo si svadobní hostia všímajú na svadbe najviac a čo im je ukradnuté?

Deti

Zdroj: PINTEREST/weddingbells.ca, PINTEREST/heyletsmakestuff.com

Kreatívne svadobné hry pre deti

Mladomanželia by nemali zabudnúť ani na deti. Zabijú tým totiž dve muchy jednou ranou - deti nebudú robiť neplechu a i rodičia si užijú vašu svadbu bez toho, aby museli stále behať za svojou ratolesťou.

Pripravte pre deti, podľa veku a ich počtu, stôl s rôznymi detskými hrami. Prichystajte im tematické omaľovánky a farbičky či svadobné pexeso.

Ak plánujete letnú svadbu, stavte na herné stanovištia v exteriéri. Prichystajte tam napríklad pétanque, lopty, bublifuky, obruče alebo namaľujte kriedou na chodník škôlku. Čím viac aktivít, tým lepšie.

Veľký úspech bude mať aj detský tetovací kútik s obľúbenými motívmi, jednorázové fotoaparáty či zábavné škrabošky. Ak na vašej svadbe bude veľa detí, dobrým nápadom je zvážiť opatrovateľku alebo animátorku.

Balóny

Zdroj: PINTEREST/Hula hop turnaj, PINTEREST/ Hula hop turnaj

Svadobné hry s balónom

Balóny by nemali chýbať na žiadnej svadbe. Svadobná balónová výzdoba je nápaditá, romantická a veľmi trendy. Balóny sa však môžu stať i súčasťou výbornej zábavy. Rozdeľte vašich hostí do tímov po dvoch. Ich úlohou je prasknúť čo najviac balónov svojimi telami. Touto hrou zabavíte nielen zúčastnených, ktorí vyzerajú pri praskaní balónov naozaj komicky, ale aj všetkých divákov. Svadobné hry s balónmi môžu zahŕňať i tráfanie do balónov šípkami. S odmenou pre víťazov buďte zase kreatívni. 

Klasika v podobe karaoke

Karaoke kraľuje! A vie to aj nevesta, družba či stará mama. Karaoke je ideálne pre veľké svadby, ako aj tie menšie. Dôležité je však zabezpečiť projektor alebo nájsť iný spôsob ako zobraziť text piesne, napríklad veľkú obrazovku.

Aby táto svadobná hra bola ešte zábavnejšia a nezúčastňovali sa jej len hostia, ktorí vedia spievať, napíšte mená svadobných hostí na papieriky a vždy vylosujte ďalšieho kandidáta.

Neprehliadni: Knihy ako dekorácia na svadbe: Milovníci literatúry si prídu na svoje

Nech nikto nesedí!

Zdroj: PINTEREST/weddingday-online.com, PINTEREST/ hitched.co.uk

Romantická svadba s poriadnou zábavou

Každá nevesta chce, aby jej svadobný deň bol ten, o ktorom sa bude s nadšením rozprávať ešte najmenej rok. Dobré jedlo, krásna nevesta, skvelý svadobný príhovor, príjemné miesto a perfektná zábava. Pripravte pre hostí niekoľko ďalších prekvapení. Napríklad šípky, spoločenské hry, bowling z prázdnych plechovíc, hádzanie podkovy, twister, zábavnou môže byť aj svadobná tombola. Potešte ich tiež malými výhrami a vtipnými odmenami. Všetci hostia na vašu svadbu len tak ľahko nezabudnú.

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST.com Aktualizované na 10. 10. 2023

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní