Prvý manželský tanec inak: Ak netancuješ do rytmu, tak vymysli niečo netradičné

Prvý manželský tanec inak: Ak netancuješ do rytmu, tak vymysli niečo netradičné

Nie každý sa narodil s rytmom v krvi. Kým niekto sa dokáže na parkete zvŕtať ako úplný profesionál, iní s tým môžu mať trochu problém. A v ňom môže prameniť aj nechuť tancovať pred celým rodinným publikom. Síce počas prvého tanca by mali všetky oči spočinúť na mladomanželoch, nemusí to byť úplne každému príjemné. Niekto sa dokonca môže hanbiť natoľko, že ani nemusí vyjsť na tanečný parket. Aj na takýto kameň úrazu môžete naraziť pri plánovaní svojej svadby. Buď vy alebo váš partner môžete svadbu odkladať len preto, aby ste nemuseli pred všetkými tancovať. No vôbec sa nemusíte báť! Pokojne môžete váš novomanželský tanec ozvláštniť alebo naplánovať úplne inak.

Prvý tanec s deťmi

Budú na vašej svadbe nejaké deti? Výborne, zapojte ich do vášho prvého tanca. Zvyčajne deti veľmi presviedčať nemusíte, tie sa samé zapoja do akejkoľvek aktivity. Takže ich nebudete musieť vôbec dlho volať na parket. Deti tak budú stredobodom pozornosti, a tak nikto nebude riešiť, že idete mimo rytmu. Prispôsobte sa ich tanečným kreáciám a uvidíte, že napokon si aj vy ten prvý tanec užijete.

Prvý tanec v súkromí

Je ťažké tancovať, keď vás všetci sledujú. No skúste ísť na to trošku prefíkane. Pred samotným dňom D natočte váš prvý tanec na video a počas svadobnej hostiny ho premietnite svadobným hosťom. Síce zatancujete, ale reálne nezatancujete. No vyhnete sa tak stresu, ktorý by sa mohol u vás objaviť hneď, ako by DJ alebo svadobná kapela zahlásila, že nasleduje tanec mladomanželov. Výhodou je, že video môžete zostrihať, takže aj keď sa vám nepodarí natočiť ho hneď na prvýkrát, tak si ho môžete v programe šikovne upraviť.

Odporúčame: Pieseň na prvý tanec: Romantické a pomalé tóny aj pre netanečníkov!

rodičovský tanec

Zdroj: Shutterstock®

Čo tak prvý tanec vynechať?

Aj to je možnosť. Ak sa skutočne necítite na to, aby ste tancovali pred toľkými očami, tak jednoducho prvý tanec vynechajte. Poproste kapelu alebo DJ, aby do prvého tanca vyzval mladomanželov s rodičmi. Keď začnete rodičovským tancom, svadobčania aj zabudnú na to, že ste sa nepredviedli počas mladomanželského tanca. Hostí ani nemusíte oboznamovať s tým, že prvý tanec nebude. Avšak, povedzte to aspoň rodičom a družbom či družičkám, aby aspoň oni neboli zaskočení.  

Spoločný tanec

Dohodnite sa s niekoľkými členmi rodiny a spoločne nacvičte prvý tanec, ktorý si na svadbe aj spoločne zatancujete. V dnešnej dobe je veľkým trendom, že prvý tanec je v rukách ženícha a jeho družbov alebo nevesty a jej družičiek. Buďte originálni – svadobní hostia to určite ocenia.

Nechajte to na profesionálov

Aby ste si nespravili hanbu, tak si môžete zaplatiť tanečné lekcie a spolu s profesionálmi nacvičiť prvý tanec na vami vybranú hudbu. Tí vás naučia rôzne tanečné prvky, naučia vás vlniť bokmi, ale predovšetkým tancovať na vašu pesničku. Poprípade im môžete zaplatiť a nechať ich, aby na vašej svadbe zatancovali prvý tanec za vás.

Inšpiruj sa: Najkrajšie slovenské piesne na prvý tanec: Uži si romantiku po našom!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobný tanec

Čo čítajú ostatní