Čo vás bude zaujímať pri výbere zásnubného prsteňa?

Čo vás bude zaujímať pri výbere zásnubného prsteňa?

Ešte predtým ako sa pár vrhne na prípravu svojej svadby, musí nastať jedna „udalosť“. Pochopiteľne tým myslíme žiadosť o ruku. Okrem toho, že si musia páni naplánovať samotnú žiadosť, dôležitý je aj výber zásnubného prsteňa.

Vybrať prsteň je často náročnejšie, ako naplánovať samotnú žiadosť o ruku

Zatiaľ čo vymyslieť, kde a ako požiadať svoju partnerku o ruku nemusí byť extra problém, môžete to napríklad urobiť na nejakom romantickom pobyte, kľudne aj v hoteli Park Piešťany, s výberom prsteňa to zvyčajne býva o inom. Práve výber prsteňa vie pánom spôsobiť nemalé starosti.

Aké „parametre“ je potrebné pri výbere zásnubného prsteňa zvážiť? Ak by sme ich mali zhrnúť, bol by to štýl prsteňa, materiál (vrátane farby), tvar diamantu, jeho váha (v karátoch) a v neposlednom rade veľkosť prsteňa.

Odporúčame: Skákací hrad: Dopraj svojim svadobným hosťom poriadnu dávku zábavy!

Výber zásnubného prsteňa nie je len o materiáli a veľkosti

Keď sa pri zásnubnom prsteni s diamantom spomína štýl, myslí sa tým, či ide o prsteň s jedným diamantom, takzvaný solitér, prípadne rôzne varianty prsteňov s viacerými diamantmi. Môže ísť o prsteň s jedným hlavným diamantom doplnený o ďalšie menšie diamanty, napríklad štýly Halo, či Pavé, prípadne populárne prstene s trojicou „rovnocenných“ diamantov. Pri niektorých prsteňoch máte na výber aj tvar diamantu mimo klasického okrúhleho. Hmotnosť v karátoch ovplyvňuje pochopiteľne aj cenu a to dosť zásadným spôsobom, vyberajte preto hlavne podľa svojho rozpočtu.

Z materiálov zásnubných prsteňov dominuje jednoznačne zlato v rôznych farebných prevedeniach (klasické žlté, populárne biele, či extravagantné ružové). Zásnubné prstene sa však vyrábajú aj zo striebra, z chirurgickej ocele a z ďalších materiálov.

A čo povedať k veľkosti? Ak kupujete zásnubný prsteň ako prekvapenie, čiže v maximálnom „utajení“, pomôcť si môžete napríklad nejakým iným prsteňom, ktorý vaša partnerka nosí a viete, že jej je dobrý. Každopádne sa príliš nebojte, množstvo zlatníctiev ponúka pri zásnubných prsteňoch možnosť bezplatnej úpravy veľkosti ak by ste netrafili.

Zdroj foto - úvodná: Shutterstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní