Ako pripraviť vlasy na svadbu? Čo robiť a do čoho sa oplatí investovať?

Ako pripraviť vlasy na svadbu? Čo robiť a do čoho sa oplatí investovať?

Dní, kedy naše vlasy nespolupracujú a my ich nevieme nijako skrotiť, pozná azda každá jedna z nás. No v deň svadby musí byť všetko tip-top a nesmie nás nič prekvapiť. A rozhodne nie naše vlasy, ktoré majú byť vypnuté do dokonalého svadobného účesu, ktorý sme si vybrali na Pinterest-e. Svadobný účes je jedným z najdôležitejších aspektov svadobného dňa. Dobre, aby sme neklamali, najdôležitejšia je nevesta a ženích, ktorí si povedia to najromantickejšie ÁNO vo svojom živote. No hneď po tom sú dôležité svadobné šaty, topánky, líčenie a v neposlednom rade aj účes, ktorý so všetkým ladí do posledného detailu. Vytvoriť účes je jedna vec, no dôležitejšie je to, s akým „materiálom“ bude pracovať kaderníčka. Práve preto platí, že pred svadobným dňom by si nevesty mali dať extra záležať na starostlivosti o svoju korunu krásy.

Pred svadbou je potrebné „dať si vlasy dokopy“. Ak vás trápia nejaké vlasové problémy, ako sú napríklad lupiny, vypadávanie vlasov, rozštiepené končeky, krepovité vlasy,... – treba sa zamerať na ich riešenie. Ako by teda mala vyzerať rutina v starostlivosti o vlasy?

Odporúčame: Známe topmodelky ako očarujúce nevesty: Inšpirujte sa!

prečo neexperimentovať s vlasmi pred svadbou

Zdroj: Shutterstock®

3 mesiace pred svadbou

V prvom rade treba podotknúť, že ak chcete aby vaše vlasy v deň D zažiarili, nemali by ste podceňovať silu vitamínov. Keď chcete mať zdravé vlasy, treba začať s ich „opravou“ z vnútra. Základom krásnych a zdravých vlasov je teda ich vnútorná výživa. Nedostatok vitamínov totižto môže spôsobiť, že vaše vlasy budú bez života, budú sa lámať a pod. Preto je vhodné nepodceňovať starostlivosť o vlasy a do svojho jedálnička začleniť aj rôzne doplnky výživy, ako napríklad aj kolagén. 

Ak chcete, aby vám vlasy pred svadbou narástli, tak je v prvom rade potrebné zbaviť sa rozštiepených končekov a dopriať im regeneračnú kúru v podobe masky na vlasy. Keď máte v pláne experimentovať, tak teraz je na to správny čas. 3 mesiace pred svadbou je vhodné zmeniť farbu svojich vlasov. Budete mať totižto dosť času na to, aby ste si na novú farbu zvykli a zžili sa s ňou alebo sa jej zbavili a prefarbili na svoju pôvodnú farbu. Experimentovať sa určite neoplatí pár dní pred svadbou – veľmi rýchlo by ste takúto zmenu mohli oľutovať.

Okrem toho, že svojim vlasom dodáte vnútornú výživu, tak nezabúdajte ani na vonkajšiu starostlivosť. Je vhodné poradiť sa s kaderníčkou o tom, ktoré šampóny a kondicionéry sú ideálne pre váš typ vlasov a ktoré by ste teda mali začleniť do svojej rutiny. Určite sa vyhnite šampónom s obsahom parabénov, silikónov a pod.

Inca Collagen

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kolagén na vlasy

Ako sme vyššie uviedli, vnútorná výživa je pre vlasy nesmierne dôležitá. Keďže platí, že naše telo je ako taký samostatný mechanizmus, ktorý si dokáže distribuovať živiny tam, kde to práve potrebuje, tak platí, že akékoľvek výživové doplnky by sa mali užívať aspoň 3 mesiace. To preto, aby sa prejavili ich účinky tam, kde si to želáme. Takže 3 mesiace pred svadbou je vhodné začať užívať aj tekutý kolagén.

Vlasy sú tvorené kolagénom, keratínom a niekoľkými aminokyselinami. Práve preto môžeme povedať, že kolagén je tou najlepšou zložkou, ktorú môžete dopriať svojim vlasom. Kolagén posilňuje vlasové folikuly, ktoré sa nachádzajú v pokožke hlavy a zároveň podporuje aj vlasovú pokožku. Kolagén je v podstate akýmsi palivom, vďaka ktorému vlasy rastú rýchlejšie, nevypadávajú, menej sa štiepia, sú hydratované a menej krepovité.

Avšak, aby ste užívaním kolagénu dosiahli čo najlepšie výsledky, je potrebné vybrať si správny kolagén. Odborníci radia siahnuť po hydrolyzovanom morskom kolagéne, ktorý sa svojim zložením najviac podobá tomu ľudskému. Vďaka tomu ho naše telo dokáže lepšie vstrebať a využiť na maximum. My máme najlepšie skúsenosti s kolagénom Inca Collagen. Je to prémiový trojzložkový bio-aktívny morský kolagén, ktorý v jednej dávke obsahuje 3000 mg účinných látok. Ľahko sa rozpúšťa vo vode a navyše musíme podotknúť, že nie je dochucovaný umelými príchuťami ani farbivami.

Inca Collagen je výživový doplnok, ktorý prospieva vlasom, ale tiež podporuje regeneráciu a výživu pleti i nechtov, zmierňuje vypadávanie vlasov u žien i mužov, vlasy hydratuje a rovnako podporuje aj zdravie celého tela. Keďže naše telo kolagén prirodzene stráca, je potrebné mu ho pravidelne dopĺňať už po 25. roku života. Užívaním Inca Collagen-u teda pred svadbou podporíte zdravie celého svojho organizmu.

Viktória Janovjaková (majiteľka kaderníckeho salónu VIKIna v Bratislave) uvádza, že v salóne ponúkajú Inca Collagen už viac ako rok a je neuveriteľné, koľko pozitívnych ohlasov dostali. „Moja osobná skúsenosť s týmto kolagénom začala mojimi problémami s kolenami. Zhruba po dvoch-troch mesiacoch používania som okrem citeľného zlepšenia kĺbov spozorovala značné zlepšenie kvality vlasov. Bola som milo prekvapená, a preto som sa rozhodla ponúknuť tento výživový doplnok aj našim zákazníčkam.“

„Som maximálne spokojná, neviem či je to ešte možné po mesiaci užívania, ale ozaj sa mi zlepšila pleť a aj vlasy sa mi konečne začínajú prebúdzať k životu. Tak s kúrou pokračujem ďalej” uvádza spokojná zákazníčka Kvetka Pagáčová

Treba si však uvedomiť, že syntézu kolagénu a jeho tvorbu je potrebné podporiť aj vitamínom C, ktorý má rovnako množstvo pozitívnych vplyvov aj na vlasy. Musíme podotknúť, že vitamín C dokáže nakopnúť tvorbu prirodzeného kolagénu, ale tiež podporuje vstrebávanie toho, ktorý prijímame prostredníctvom výživových doplnkov. Vitamín C je tak skvelým spoločníkom Inca Collagen-u, s ktorým kooperuje a prispieva k dosiahnutiu lepších výsledkov.  

vlasová kúra

Zdroj: Shutterstock®

1 mesiac pred svadbou

Už nie je čas na to, aby ste experimentovali. A to nielen s farbou na vlasy, ale ani so strihom. Keďže už máte za sebou skúšku svadobného účesu, tak zmena strihu by mohla celý účes pozmeniť a už by nemusel byť presne podľa vašich predstáv. Mesiac pred svadbou je však vhodné nechať si ostrihať rozštiepené končeky.

2 týždne pred svadbou

Ak ste si vybrali účes s rozpustenými vlasmi alebo napoly zopnutými, tak určite budete chcieť, aby žiarili z každého uhla. Doprajte si teda hĺbkovú regeneráciu v kaderníckom salóne. Vaša kaderníčka alebo kaderník môže do vašich vlasov vniesť život, a to prostredníctvom správnych živín, ktoré vám dodá správne zvolená kúra.

Ak ste sa rozhodli pre účes s vyčesanými vlasmi, tak kúru podstúpiť nemusíte. S vlasmi sa lepšie pracuje, ak nie sú príliš uhladené.

Svadobný týždeň a svadobný deň

Teraz už určite nie je čas na nejaké experimenty. Ak ste doposiaľ nestihli urobiť nejakú zmenu, tak si to už radšej nechajte na obdobie po svadbe. Rada od kaderníkov – nikdy si neumývajte vlasy v deň svadby. Najlepšie je umyť si ich deň pred svadbou. S vlasmi sa lepšie pracuje, pretože sa nekĺžu a v účese tak lepšie držia.

Zaujme ťa: Jesenné svadobné farby: 9 inšpirácii na okúzľujúcu jesennú výzdobu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobný účes

Čo čítajú ostatní