Zasadací poriadok: Ako usadiť rozvedených rodičov

Zasadací poriadok: Ako usadiť rozvedených rodičov
  • 15.06.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

V dnešnej dobe sú rozvedené manželské páry stále častejšie. Mrzuté je to najmä vtedy, ak musíte elegantne vyriešiť zasadací poriadok a nechcete pritom nikoho uraziť. Možno ste si vybrali prvé svadobné šaty, na ktoré ste natrafili a vo vašej obľúbenej reštaurácii mali voľný termín presne vtedy, keď ste si to želali. Ale zasadací poriadok dokáže potrápiť takmer každú nevestu. Ako usadiť rozvedených rodičov a zachovať si chladnú hlavu?

Inšpiruj sa: Svadobný denník: Ako si ho založiť a na čo slúži?

ako usadiť rodičov k svadobnému stolu

Zdroj: Shutterstock®

Rozvedení rodiča, ktorí spolu vychádzajú dobre

Ak sú vaši rodiča „len“ rozvedení a inak spolu vychádzajú dobre, určite pre nich nebude problém sedieť s vami za hlavným stolom a potom sa venovať hosťom. V tomto prípade bude úplne stačiť, ak ich požiadate o súhlas, aby sedeli spolu.

rozvedený svadobný rodičia

Zdroj: Shutterstock®

Rozvedení rodičia a konfliktné situácie

Je to nepríjemné a my vám rozumieme. Nechcete predsa riešiť malichernú hádku alebo mať okolo seba počas svadby nepríjemnú energiu. Vtedy je najlepšie, ak budete sedieť za hlavným stolom len dvaja. Rodičov „rozsaďte“ tak ďaleko, ako sa bude dať. Ak máte okrúhle stoly, jednoducho im vytvorte skupinku rodiny a priateľov, s ktorými vychádzajú dobre. Rovnako to môžete urobiť aj pri rovných stoloch. Jednoducho im vyberte miesto tak, aby sa nevideli.

svadobný otec

Zdroj: Shutterstock®

Koho usadiť k hlavnému stolu namiesto rodičov

V niektorých prípadoch si nevesty k sebe usádzajú krstných rodičov, svadobných svedkov, niekedy dokonca kamarátov alebo oddávajúceho kňaza. Hlavný stôl si môžete zariadiť akokoľvek. Sedieť za ním môžete dvaja, ale aj dvanásti. Sú situácie, kedy páry majú rozvedených rodičov a tí už majú nové rodiny. Ak vychádzate dobre a všetci zúčastnení sú s tým v pohode, môžete mať pri hlavnom stole aj viac párov rodičov.

ako usadiť rozvedených rodičov k svadobnému stolu

Zdroj: Shutterstock®

Ak má vaša mamka alebo otec novú partnerku, resp. partnera (manžela, manželku, jednoducho druhú polovičku), nemali by sedieť oddelene. Aj v tomto prípade radšej vytvorte skupinky pri okrúhlych stoloch alebo aj rovných.

svadobný zasadací poriadok

Zdroj: Shutterstock®

Vo veľkej miere to závisí na rodičoch. Aký majú vzťah a či majú nové rodiny. Najdôležitejšie je nerobiť tieto rozhodnutia bez nich. Otvorene sa porozprávajte, nesnažte sa nikomu vnucovať svoj názor, vypočujte si ich a snažte sa rozhovor viesť diplomaticky.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 20:02

KS
karma
133.00

Určite veľká dilema pre takýchto mladomanželov.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní