Ako vytvoriť svadobný fotokútik: Inšpiruj sa týmito nápadmi!

Ako vytvoriť svadobný fotokútik: Inšpiruj sa týmito nápadmi!
  • 25.04.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Bez fotokútika alebo fotosteny si svadobnú zábavu vieme už len veľmi ťažko predstaviť. Je to miesto, kde si hostia na chvíľku oddýchnu a fotograf vám tam vytvorí hromadu vtipných aj vážnych fotografií. Ako pozadie svadobného kútika si môžete vybrať jednoduchú stenu, ktorú ozdobíte svadobným oblúkom, farebnými stužkami alebo nálepkou s nápisom. Môžete si nechať vyrobiť aj svadobnú stenu na mieru s vaším monogramom alebo kvetinovú stenu, ktorá bude pôsobiť romanticky. Ako vytvoriť svadobný fotokútik v prírode alebo v interiéri? Inšpirujte sa s nami!

Elegancia a noblesa

Fotokútik nemusí byť len miesto pri stene, kde si hostia k tvári priložia vtipné rekvizity. Môže to byť aj romantické miestečko s pohodlnými a elegantnými kreslami. Či už v interiéri, alebo exteriéri tak vytvoríte krásny priestor, kde sa budete nielen vy, ako nevesta, cítiť priam kráľovsky.

Zaujme ťa: Máte plné zuby klasiky? Objavte s nami svadobné sukulenty!

elegantný kútik

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Fotostena nielen pre učiteľov

Romantické nápisy, citáty alebo len jednoduché vyznanie lásky a fotostena je hotová. Ak máte doma šikovného majstra, môžete ho požiadať, aby vám vyrobil jednoduchú fotostenu z dreva alebo sadrokartónovej dosky, ktorú natriete špeciálnou tabuľovou farbou. Tá je umývateľná, dá sa po nej písať kriedou, jednoducho, funguje ako klasická školská tabuľa. Umiestniť ju potom môžete do prírody alebo aj niekam do svadobnej sály.

fotokútik písmenká

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Fotostena zo starých dverí

Táto fotostena sa nám páči aj pre jej úžasnú symboliku prechodu. Niekedy nemôžete vedieť, čo presne vás za dverami čaká a s manželským životom je to tak isto. Tajomné a zároveň romantické dobrodružstvá, prvé kroky vašich detí, svadobné výročia?

fotokútik vintage

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Cestovateľský fotokútik

Svadba v prírode ponúka počas dobrého počasia toľko možností. Tanec pod hviezdami, pozorovanie západu slnka počas svadobného obradu či dopíjanie posledných pohárikov, keď sa slnko znovu vráti na oblohu. Ak ste sa rozhodli pre takú svadbu, vytvorenie fotokútika bude maličkosť. Stačí vám vyzdobiť nízky konár stromu, zaparkovať blízko recepcie retro dodávku alebo vytiahnuť pohodlné kreslá na trávu a fotokútik je hotový!

hipis fotokútik

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Fotostena pre knihomoľov

Ak milujete knihy rovnako ako my, možno vám pri pohľade na túto fotostenu nie je ľahko. Nemusíte sa ale báť, žiadna kniha pri vytváraní tejto steny netrpela. Knihy sú upevnené na drevených doskách, ktoré sú navŕtané do steny. Ak nechcete, aby stena bola trvalá, použite drevenú konštrukciu, z ktorej ich potom ľahko odstránite. Vaši hostia si tak popri fotení svadobných záberov môžu aj niečo prečítať. Zaujímavé, čo poviete?

knihový fotokútik

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Prirodzené a jednoduché fotosteny

Ak sa vám nechce komplikovať miesto na fotografovanie, no nejaký ten fotokútik by ste chceli na svadbe mať, zapojte pri návšteve svojej svadobnej sály všetky zmysly. Niekedy je „prirodzená fotostena“ súčasťou priestoru. Jednoducho ju len identifikujte a trošičku prizdobte. Ak máte svadbu v prírode, vystačíte si s kusom splývavého materiálu, ktorý nahradí pevnú stenu. Stačí nájsť vhodné miesto.

Pozri tiež: Anemone: Čarovný kvietok do jedinečnej svadobnej výzdoby

stena vitange

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 18:49

KS
karma
133.00

Ďalšia z vecí na svadbe, ktorá dotvára tú pravú atmosféru, veľmi pekné inšpirácie :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní